Suomen Mieskuoroliitto perustettiin vuonna 1945 työskentelemään, kuten liiton säännöissä edelleenkin lukee, ”mieskuorolaulun edistämiseksi maassamme”. Kuluvana vuonna vietetään siis liiton 75-vuotisjuhlavuotta jatkoksi viime vuonna vietetylle suomalaisen mieskuorolaulun 200-vuotisjuhlavuodelle.
Oman mieskuorojaostoa Sulasolin alaisuuteen suunniteltiin jo vuonna 1938, tavoitteena seuraavana vuonna kokoontuneen toimikunnan muistion mukaan muun muassa:
  1. toverihengen herättäminen
  2. yhteisten taloudellisten asioiden kehitteleminen
  3. vierailevien kuorojen konserttitilaisuuksien järjestäminen
  4. uusien sävellysten hankkiminen ja niiden kustantaminen
  5. yhteisten koko valtakuntaa tai piirejä käsittävien konserttien järjestäminen
Varsin ajankohtaisia asioita ja liiton toiminnan kulmakiviä siis vielä tänäkin päivänä!

Liittomme juhlii merkkivuotta ennen kaikkea Helsinki Male Choir Weekendin yhteydessä. Juhlavuoden kunniaksi Suomen Mieskuoroliitto julkaisee lisäksi erikoislogon, joka on kaikkien jäsenkuorojen käytettävissä koko juhlavuoden ajan kaikkien konserttien ja muiden mieskuorotapahtumien painotuotteissa ja markkinoinnissa. Logoa voi käyttää joko itsenäisenä elementtinä tai ”leimana” vaikkapa valokuvissa.

Ladattavat logot

SMKL75v_leima (zip-kansio)
Logosta on musta ja valkoinen versio sekä tekstillä että ilman. Tiedostomuodoista pdf soveltuu käytettäväksi painotuotteissa, svg verkkosivuilla ja Powerpointeissa ja png sähköpostissa.