Suomen Mieskuoroliitto perustettiin vuonna 1945 työskentelemään, kuten liiton säännöissä edelleenkin lukee, ”mieskuorolaulun edistämiseksi maassamme”. Kuluvana vuonna vietetään siis liiton 75-vuotisjuhlavuotta jatkoksi viime vuonna vietetylle suomalaisen mieskuorolaulun 200-vuotisjuhlavuodelle.
Oman mieskuorojaostoa Sulasolin alaisuuteen suunniteltiin jo vuonna 1938, tavoitteena seuraavana vuonna kokoontuneen toimikunnan muistion mukaan muun muassa:
  1. toverihengen herättäminen
  2. yhteisten taloudellisten asioiden kehitteleminen
  3. vierailevien kuorojen konserttitilaisuuksien järjestäminen
  4. uusien sävellysten hankkiminen ja niiden kustantaminen
  5. yhteisten koko valtakuntaa tai piirejä käsittävien konserttien järjestäminen
Varsin ajankohtaisia asioita ja liiton toiminnan kulmakiviä siis vielä tänäkin päivänä!

Juhlavuoden kunniaksi Suomen Mieskuoroliitto on julkaissut erikoislogon, joka on kaikkien jäsenkuorojen käytettävissä koko juhlavuoden ajan kaikkien konserttien ja muiden mieskuorotapahtumien painotuotteissa ja markkinoinnissa. Logoa voi käyttää joko itsenäisenä elementtinä tai ”leimana” vaikkapa valokuvissa.
*
Lataa logo eri tiedostomuodoissa tästä:
SMKL75v_leima (zip-kansio)
Logosta on musta ja valkoinen versio sekä tekstillä että ilman. Tiedostomuodoista pdf soveltuu käytettäväksi painotuotteissa, svg verkkosivuilla ja Powerpointeissa ja png sähköpostissa.
Logo omaan Facebook-profiilikuvaan:
*

Suomen Mieskuoroliiton 75-vuotisjuhlavuosi sai odottamattoman käänteen, kun juhlavuoden päätapahtumaksi kaavailtu Helsinki Male Choir Weekend siirtyi vuodella eteenpäin. Tämä on liitollemme myös taloudellinen haaste, jonka selättämiseksi tarvitsemme apuanne. Tässä muutamia keinoja, joilla voit tukea liiton toimintaa, osoittaa mieskuorolaisten välistä laulajaveljeyttä ja samalla olla osa 75-vuotisjuhlavuottamme!

Liity kannattajajäseneksi
Suomen Mieskuoroliiton kannattajajäseneksi voi liittyä joko henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö. Vuonna 2020 liiton kannattajajäsenmaksu on 100 euroa ja ainaiskannattajajäsenmaksu 1000 euroa. Lue lisää ja täytä liittymislomake: https://forms.gle/3BoCJSnBm62wFgDA9

Tilaa tukituotteitamme
Yhteistyössä IDÉn kanssa toteutettuja tyylikkään mustia juhlavuosituotteitamme on mahdollista ennakkotilata 20.4.2020 saakka. Tukituotteita ei valmisteta liiton varastoon, eli niitä on mahdollista hankkia vain ennakkotilauksesta. Tuotteet on varustettu liiton 75-vuotisjuhlalogolla:
– Musta t-paita, miesten ja naisten malli 19 euroa/kpl
– Musta huppari, miesten ja naisten malli 49 euroa/kpl
– Musta pikeepaita, miesten malli 25 euroa/kpl
– Musta kangaskassi pitkillä olkahihnoilla 12 euroa/kpl
– Pehmoheijastin papukaijalukolla 10 euroa/kpl
– Kangasmerkki kuumaprässättävällä liimataustalla 8 euroa/kpl

Kerää siis tilaus oman kuorosi piirissä ja tee tilaus täällä: https://forms.gle/7KbyrWCZgKDrdJqw7
Tukituotteiden kuvat ja tuotetiedot löydät täältä: http://mieskuoro.fi/tukituotteet/
Tuotteita on myös mahdollista lisäkustannuksesta personoida kuoron omilla painatuksilla tai brodeerauksilla, tiedustele lisää IDÉn Olli-Pekka Puputilta (olli-pekka.puputti@idegroup.fi tai 040 847 7800)! Tuotteet postitetaan tilaajille toukokuussa, tai ne voi erikseen sovittaessa noutaa liiton toimistolta. Näihin postitoimituksiin ei poikkeuksellisesti lisätä toimituskuluja.

Syksyn mieskuorokonsertit osaksi juhlavuotta
Valtaosa kuoroista on siirtänyt nyt katseensa ensi syksyn toimintaan. Kaikessa loppuvuoden konserttimarkkinoinnissa kannattaa käyttää liiton juhlavuosilogoa. Keräämme myös syksyn konsertit, myös itsenäisyyspäivän esiintymiset ja joulukonsertit juhlavuosikalenteriin. Konserttitiedot voi ilmoittaa meille osoitteella toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi .