Helsinki, 13.1.2020

Liiton juhlavuosi alkaa

Arvoisat lauluveljet, tervetuloa ansaitulta joulutauolta takaisin harjoitusten pariin! Joululaulunuotit on laitettu takaisin varastoon ja kevään ohjelmistoja kaivetaan esiin. Luotan siihen, että kaikilla on mielenkiintoista ja sopivan haastavaa tekemistä ja uusia nuotteja löytyy Suomen Mieskuoroliiton ja Sulasolin nuottikaupoista.

Vuosi 2020 on Suomen Mieskuoroliitolle juhlan aikaa, sillä liitto täyttää 75 vuotta. Vuoden päätapahtuma on epäilemättä Helsinki Male Choir Weekend ja sen yhteydessä järjestettävä VII Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu. Ilmoittautumisaika itse kilpailuun on auki vielä katselmussarjan osalta tammikuun loppuun saakka. Tapahtumaan voi ilmoittautua laulamaan myös ilman kilpailuvelvoitetta. Liput konsertteihin ovat myynnissä ja osallistujapaketeja voi varata vielä reilun kuukauden ajan. Suosittelen lämpimästi kaikille teille osallistumista! Gaalakonsertissa pääsee kuulemaan varmasti erinomaisia esityksiä kilpailussa menestyneiden kuorojen ja Liiton Miesten esittäminä.

Omalta osaltani harjoituskausi on alkanut juurikin Madetoja-kilpailun kappaleiden parissa. Keväästä on tulossa laulullisesti haastava, mutta sopivat haasteet ovat juuri niitä, jotka kehittävät. Ja mikäpä tässä on kappaleita sisällä harjoitella. Ainakaan täällä Lappeenrannassa ei juuri voi vielä talvesta puhua. Enemmän alkaa näyttää siltä, että golf-kausi saattaa alkaa aikaisin tänä vuonna. Ja sehän minulle sopisi!

Hyvää alkanutta laulukautta ja onnea uudelle vuosikymmenelle,

Antti Ilmavirta
puheenjohtaja

 

1) Suomen Mieskuoroliitto 75 vuotta – juhlaa koko vuosi!

Suomen Mieskuoroliitto perustettiin vuonna 1945 työskentelemään, kuten liiton säännöissä edelleenkin lukee, ”mieskuorolaulun edistämiseksi maassamme”. Kuluvana vuonna vietetään siis liiton 75-vuotisjuhlavuotta jatkoksi viime vuonna vietetylle suomalaisen mieskuorolaulun 200-vuotisjuhlavuodelle.

Omaa mieskuorojaostoa Sulasolin alaisuuteen suunniteltiin jo vuonna 1938, tavoitteena seuraavana vuonna kokoontuneen toimikunnan muistion mukaan muun muassa:
1. toverihengen herättäminen
2. yhteisten taloudellisten asioiden kehitteleminen
3. vierailevien kuorojen konserttitilaisuuksien järjestäminen
4. uusien sävellysten hankkiminen ja niiden kustantaminen
5. yhteisten koko valtakuntaa tai piirejä käsittävien konserttien järjestäminen
Varsin ajankohtaisia asioita ja liiton toiminnan kulmakiviä siis vielä tänäkin päivänä!

Liittomme juhlii merkkivuotta ennen kaikkea Helsinki Male Choir Weekendin yhteydessä. Juhlavuoden kunniaksi Suomen Mieskuoroliitto julkaisee lisäksi erikoislogon, joka on kaikkien jäsenkuorojen käytettävissä koko juhlavuoden ajan kaikkien konserttien ja muiden mieskuorotapahtumien painotuotteissa ja markkinoinnissa. Logoa voi käyttää joko itsenäisenä elementtinä tai ”leimana” vaikkapa valokuvissa. Logoversiot ovat ladattavissa verkkosivuillamme: www.mieskuoro.fi/smkl75v/

 

2) Helsinki Male Choir Weekend lähestyy – katselmukseen voi vielä ilmoittautua 31.1. saakka, lippuja ja ruokailuja varata 15.2. asti!

Suomen Mieskuoroliiton suursatsaus, Helsinki Male Choir Weekend järjestetään keskuspaikkana Musiikkitalo 16.–19.4.2020. Tapahtuman ytimessä on VII Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu, jonne ilmoittautuneita kuorolaisia on jo yli 1 000. Luvassa onkin kaikkien aikojen hienoin mieskuorotapahtuma! Katselmussarjan ilmoittautumista on jatkettu tammikuun loppuun saakka. Siihen osallistumalla pääsette esiintymään Musiikkitalossa ilman kilpailun paineita, mutta saatte kehittävän palautteen Elisa Huovisen johtamalta ammattilaistuomaristolta. Sarjaan voi ilmoittautua täyttämällä lomakkeen https://goo.gl/forms/Vpp5vZnXytqwVz8C2 ja toimittamalla pyydetyt liitteet tammikuun loppuun mennessä.

Helsinki Male Choir Weekend sisältää myös Nordic-Baltic Male Choir Festivalin, joka laajentaa tapahtuman mittavaksi kansainväliseksi kuorofestivaaliksi ja kaikkien aikojen näyttävimmäksi mieskuorotapahtumaksi. Tapahtuman osallistujapaketteja, konserttilippuja ja ruokailuja voi varata erillisellä sähköisellä lomakkeella https://forms.gle/TqTp5uxcy53YRU8p9 15.2.2020 saakka tai niin kauan kuin tilaa riittää. Mukaan juhlahumuun toivotamme tervetulleiksi kaikki mieskuorot, vaikka ei kilpailuun osallistuisikaan!

Ohjelman pääkohdat:

To 16.4.2020

klo 19 RSO ja PK, Musiikkitalon konserttisali
n. klo 20 Ravintolakierros yhteistyössä Art Goes Kapakan kanssa, keskustan ravintolat

Pe 17.4.2020

klo 17 Kaupungin vastaanotto – 2 edustajaa per kuoro, Vanha Raatihuone
klo 19 Avajaiskonsertti: Dreamland – Polyteknikkojen Kuoro 120 vuotta, Temppeliaukion kirkko

La 18.4.2020

klo 9–17 VII Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu, Musiikkitalo, konserttisali ja Camerata
klo 10.30–15 Lounas, Musiikkitalo, ravintola, taiteilijakahvila ja parvilämpiö
klo 19 Gaalakonsertti, Musiikkitalo, konserttisali
klo 21.30–00.30 Karonkka, Musiikkitalo, aulatilat

Su 19.4.2020

klo 10 Jumalanpalvelus, Temppeliaukion kirkko
klo 12 Liittokokous, Laulu-Miesten talo, juhlasali

Viikonlopun aikana on myös paljon muuta mieskuoroteemaista ohjelmaa. Viikonlopun osallistujapaketteja varaamalla kuoro saa mahdollisuuden myös omiin esiintymisiin, joita kuullaan tapahtumapäivien aikana Helsingin keskustan alueella.

Osallistujapaketit:
osallistujapaketti pe-la, 99 euroa/laulaja (sisältää avajaiskonsertin pe 17.4.2020, lounaan, gaalakonsertin ja karonkan la 18.4.2020, t-paidan ja mahdollisuuden kuoron omiin esiintymisiin)
osallistujapaketti la, 89 euroa/laulaja (sisältää lounaan, gaalakonsertin ja karonkan la 18.4.2020, t-paidan ja mahdollisuuden kuoron omiin esiintymisiin)

Konsertit ja ruokailut ovat varattavissa myös yksittäin. Verkkosivuiltamme löytyy myös tietoja mm. majoitusten varaamista varten. Tapahtuman ohjelmaa päivitetään jatkuvasti valmistelujen edetessä, lue lisää tapahtuman verkkosivuilta: www.mieskuoro.fi/madetoja2020-fi/

 

3) Suomen Mieskuoroliiton liittokokous Helsinki Male Choir Weekendin yhteydessä 19.4.2020

Suomen Mieskuoroliitto ry:n jäsenyhdistykset kutsutaan varsinaiseen

LIITTOKOKOUKSEEN

joka pidetään sunnuntaina 19.4.2020 klo 12.00 Laulu-Miesten talon juhlasalissa (Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki). Viralliset kokouskutsut postitetaan jäsenyhdistysten postin vastaanottajille lähiviikkojen aikana.

Kokouksessa käsitellään
– sääntöjen 13 §:ssä määrätyt asiat
– valitaan liittohallituksen ja aluevaltuuston jäsenet sääntöjen mukaisesti
– julistetaan vuoden 2019 Vuaren Kukkoo -palkinnon voittaja
Tilaisuus alkaa klo 11.30 valtakirjojen tarkastuksella ja kokouskahveilla.

Kukin varsinainen jäsenyhdistys on oikeutettu lähettämään liittokokoukseen yhden (1) edustajan yhdistyksensä alkavaa kahtakymmentäviittä (25) jäsenmaksunsa vuonna 2019 maksanutta jäsentä kohti. Kullakin edustajalla on yksi (1) ääni, mutta edustaja voi valtakirjalla äänestää kaikilla jäsenyhdistyksensä äänillä. Edustajan tulee olla edustamansa jäsenyhdistyksen jäsen.

Jokaisen yhdistyksen virallisen edustajan tulee palauttaa allekirjoitettu valtakirja 31.3.2020 mennessä liiton toimistoon, os. Suomen Mieskuoroliitto ry, Klaneettitie 6–8, 00420 Helsinki tai sähköpostitse os. toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi. Mikäli valtakirja palautetaan sähköpostitse, on liittokokousedustajan tuotava alkuperäinen valtakirja liittokokoukseen.

Lämpimästi tervetuloa liittokokoukseen!

4) Tammikuun jäsentarjous: kaikki nuottikokoelmat ja irtonuotit -20 % alennuksella!

Kevään laulukauden alkuun tarjoamme tammikuun jäsentarjouksena kaikki nuottikokoelmat ja irtonuotit -20 % alennuksella. Puuttuuko kuoron nuottivarastosta Perus– tai Taitomerkkilauluja vai panostatteko vappua ja muita kevään konsertteja varten Serenadeihin tai Juomalauluihin? Tai ehkä kaipaatte kuoron nuppi- tai tuplakvartetille uutta keveämpää ohjelmistoa POP-julkaisuistamme? Hanki nyt nuotit vaikka koko vuoden tarpeisiin! Koko nuottivalikoimamme löydät täältä (tarjous ei koske CD-levyjä): https://mieskuoro.fi/tuotteet/julkaisut/

Alennushinnat ovat voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 2.2.2020 mennessä tehtyihin tilauksiin. Yli 20 kpl tilaukseen lisäksi -10 % lisäalennus! Tuotteiden tilaukset Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse 010 8200 236, sähköpostitse mieskuoroliitto@sulasol.fi, WhatsAppissa 050 375 2248 tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulut 6,90 euroa/tilaus, ja tuotteet voi myös noutaa toimistoltamme Helsingin Kannelmäestä (avoinna pääsääntöisesti arkisin klo 9.30-15, sovi kuitenkin noutoajasta etukäteen).

 

5) Oletko sinä uusi Liiton Mies? Koelaulut tammikuussa Espoossa ja Jyväskylässä

MK200 Helsingin juhlakonsertti 14.5.2019 Helsingin Musiikkitalossa
Liiton Miehet, joht. Paavo Hyökki

Seuraavat koelaulut edustuskuoro Liiton Miesten riveihin järjestetään Espoossa ke 29.1.2020 klo 17–19 ja Jyväskylässä pe 31.1.2020 klo 16.30–18. Koelauluihin tulee ilmoittautua viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta sähköisellä lomakkeella https://forms.gle/wCxeNjTXa147H97y6 .

Liiton Miehissä laulaa tällä hetkellä 33 laulajaa eri puolilta Suomea, ja uusia laulajia otetaan mukaan kaikkiin stemmoihin. Edustuskuoroa johtaa Suomen Mieskuoroliiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki. Liiton Miehet konsertoi seuraavan kerran Musiikkitalossa Helsinki Male Choir Weekendin gaalakonsertissa 18.4.2020. Tätä ennen järjestetään harjoitusperiodi Tallinnassa 7.–8.3.2020 ja viimeistelyharjoitukset Helsingissä 17.4.2020. Joutsenon perinteinen kesäperiodi pidetään juhannuksen jälkeisellä viikolla 24.–28.6.2020. Koelaulussa edustuskuoroon hyväksyttävä laulaja liittyy kuoron aktiivikokoonpanoon ja sitoutuu osallistumaan seuraaville harjoitusperiodeille. Lue lisää Liiton Miehistä: www.liitonmiehet.fi

6) Joutsenon merkkilaulukurssi 26.–28.6.2020

Suomen Mieskuoroliiton kesäkurssit järjestetään jälleen ensi kesänä Joutsenon Opistolla juhannuksen jälkeisellä viikolla. Perinteisellä merkkilaulukurssilla 26.–28.6.2020 koulutetaan perus- ja taitomerkkilauluja niin yksittäisille laulajille kuin isommille ryhmille samasta kuorosta. Mestarimerkkilauluja koulutetaan lähtökohtaisesti vain valmiille kvarteteille. Kurssille voi tulla vasta harjoittelemaan merkkikokonaisuutta tai kertaamaan jo suoritettua merkkiä, kurssin päätteeksi on myös mahdollisuus merkkisuorituksiin. Kurssi alkaa perjantaina klo 11 ja päättyy sunnuntaina klo 15. Kouluttajat ja muita lisätietoja julkaistaan alkuvuoden aikana.

Merkkilaulukurssin hinta on täysihoidolla 307 euroa ja ilman majoitusta ja aamiaisia 247 euroa. Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella viim. 31.5.2020: https://forms.gle/dxSTwmiV7rM2LZRN7

Kesäkursseilla järjestetään myös edustuskuoro Liiton Miesten harjoitusperiodi 24.–28.6.2020, ja merkkilaulukurssin osallistujien on myös mahdollista suorittaa koelaulu Liiton Miesten riveihin. Tervetuloa oppimaan uutta ja viihtymään hyvässä mieskuoroseurassa idylliselle Joutsenon Opistolle!

 

7) Talvipäivät Seinäjoella 12.–14.3.2021

Suomen Mieskuoroliiton seuraavat Talvipäivät järjestetään Seinäjoella reilun vuoden päästä 12.–14.3.2021. Isäntäkuorona toimii Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit. Lisätietoja tapahtumasta on luvassa myöhemmin, mutta viikonlopun voi laittaa jo kalenteriin!

 

Jäsenkirje tulostusystävällisessä muodossa (pdf)
Valtakirja 2020 (pdf)
Valtakirja 2020 (doc)