Helsingissä 10.2.2022

Laulu raikaa jälleen!

Tervehdys laulajatoverit! Talven selkä on taittunut, ja auringon voi nähdä kajastavan myös maamme kuorotoiminnan yllä. Meitä koetellut virus näyttää viimein väsähtämisen merkkejä, minkä voi jo nähdä yhteiskunnassa laajemmin – terveydenhuollon kuormitus on laskussa, ja valtioneuvosto on suositellut rajoitusten purkua helmikuussa. Nyt jos koskaan on aika laululle!

Uutta valoa hohtaa myös liittomme toimiston ikkunoista. Täältä Kaapelitehtaalta teitä tervehtii  Jukka Parkas, liiton tuore toimistoassistentti ja monitoimityöläinen! Työskentelen kevään ajan toiminnanjohtajan apuna muun muassa tapahtumien, tiedottamisen, tuotemyynnin ja kokousten parissa. Palvelen teitä toimistolla kolmena päivänä viikossa, ja tulette tapaamaan minut myös liiton tapahtumissa ja kokouksissa pitkin kevättä.

Työstän parhaillaan musiikkitieteen gradua videopelimusiikista, toimitan kakkostenorin virkaa helsinkiläisessä Lempikuorossa ja soittelen Hammond-sooloja rockyhtye Montagessa. Tuuletan aivojani metsäretkillä esikoiseni kanssa – iltani ovat puolestaan viime aikoina kuluneet kuukauden ikäistä kuopustani viihdyttäen. 

Parin raskaan vuoden jälkeen mieskuorotoiminta on valmis uuteen nousuun, ja pyrin tarjoamaan Suomen Mieskuoroliitolle kaiken osaamiseni tämän jälleenrakentamisen tueksi. Haluan perustehtävieni ohella edistää liiton näkyvyyttä ja tunnettuutta erityisesti sosiaalisen median alustoilla ja näin tuoda suomalaista mieskuorolaulua yhä laajemman yleisön piiriin. Toivon myös hankkivani paljon uusia tuttavuuksia kevään tapahtumissa – tulkaa siis rohkeasti nykäisemään hihasta, tarjoamaan kehitysehdotuksianne ja keskustelemaan aiheesta kuin aiheesta!

Toiveikkain terveisin,

Jukka Parkas
toimistoassistentti

 

1) Talvipäivät Seinäjoella 11.–13.3.2022

Suomen Mieskuoroliiton Talvipäiviä vietetään 11.–13.3.2022 Seinäjoella Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajien Jussien vieraana! 

Tapahtumasta löytyy jokaiselle mielenkiintoista ohjelmaa! Varsinainen ohjelma alkaa lauantaina aamupäivällä, jolloin kuorojen hallintoväelle pohdittavaa tarjoavat muun muassa Mieskuoro Sirkat, jotka kertovat kokemuksistaan liiton uuteen kuorojen sparrausohjelmaan liittyen. Tämän lisäksi mieskuorojen rahoitusta käsitellään kahdesta näkökulmasta – kuorotoiminnan markkinoinnin kehittämistä työstetään yhdessä Janne Korhosen kanssa sekä oman kuoron että liiton toiminnan tasolla. Ideoita yritysyhteistyön mahdollisuuksiin synnytellään isäntäkuoro Jussien kanssa,  jotka esittelevät onnistuneen sponsorikampanjansa yksityiskohtia.

Kuorojen laulajille herkullisia haasteita tarjoilee Anneli Julén, jonka vetämän taitomerkkikoulutuksen päätteeksi on mahdollisuus osallistua taitomerkkitenttiin. Lauantain ohjelma päättyy perinteiseen mieskuorokonserttiin suurkuoronumeroineen Lakeuden Ristissä – pääesiintyjänä edustuskuoro Liiton Miehet Paavo Hyökin johdolla. Tapahtumaan osallistuvilla kuoroilla on mahdollisuus osallistua myös konserttiin omalla ohjelmistollaan. Ilta jatkuu karonkkaillallisella Hotelli Almassa.

Talvipäivät päättää sunnuntaina Hotelli Almassa pidettävä liittokokous, jossa muun muassa valitaan hallinnon kokoonpano seuraavaksi toimikaudeksi sekä julistetaan Vuaren Kukkoo 2021 -palkinnon voittaja. Liittokokouksen virallinen kutsu ja valtakirja ovat tämän kirjeen liitteinä.

Tapahtumaan voi ilmoittautua 1.3.2022 saakka. Tapahtuman osallistumismaksu on 29 euroa/hlö, johon sisältyy osallistuminen seminaariin tai taitomerkkikurssiin, konserttiin ja liittokokoukseen. Lounas- ja illallisruokailut (lounaat á 16 €, pe illallinen 28 €, la illallinen 32€) ovat varattavissa tarpeen mukaan erikseen ja majoitukset suoraan hotellista. Majoitukset ja ruokailut toteutuvat Hotelli Almassa. Päivittyviä lisätietoja tapahtuman ohjelmasta, hotellivarauksista ja ilmoittautumislomake: 

https://mieskuoro.fi/talvipaivat2022/

 

2) Helmikuun jäsentarjous: irtonuotit -30 % alennuksella!

Suomen Mieskuoroliiton laaja irtonuottivalikoima sisältää mieskuoro-ohjelmistoa haastavasta modernista musiikista monipuolisiin kevyen musiikin sovituksiin. Valtaosa teoksista on neliäänistä a cappella -ohjelmistoa, mutta mukana on myös piano-, urku- ja harmonikkasäestyksellisiä teoksia. Tutustu irtonuottivalikoimaan osoitteessa https://mieskuoro.fi/project/irtonuotit/ ja hyödynnä helmikuun jäsentarjous -30 % kaikista irtonuoteista kuoron tai vaikka kvartetin tulevassa ohjelmistossa!

Jäsentarjous on voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden jäsenille kaikkiin 28.2.2022 mennessä tehtyihin tilauksiin. Yli 20 kpl tilauksiin samaa tuotetta -10 % lisäalennus! Tilaukset voi tehdä liiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppissa 050 375 2248, sähköpostitse mieskuoroliitto@sulasol.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisäämme toimituskulut 6,90 euroa. Tuotteita on mahdollista myös noutaa toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalta, mutta sovi tällöin noutoajasta etukäteen – teemme edelleen osittain etätyötä.

3) Kesäkurssit Orivedellä 29.6.–3.7.2022

Liiton perinteiset kesäkurssit järjestetään ensi kesänä jo toistamiseen legendaarisella Oriveden Kampuksella. Luvassa on niin edustuskuoro Liiton Miesten harjoitusperiodi kuin merkkilaulujakin. Liiton Miesten harjoitusperiodi järjestetään Paavo Hyökin johdolla 29.6.–3.7.2022, huipentuen konserttiin Tampereen tuomiokirkossa 2.7.2022. Mikäli edustuskuoron toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä liiton toimistoon koelaulusta sopiaksesi!

Merkkilauluja pääsee puolestaan harjoittelemaan pitkänä viikonloppuna 1.–3.7.2022. Tällä kertaa merkkilaulukurssin valikoimassa on perus- ja taitomerkkilaulujen lisäksi serenadimestarin merkkikokonaisuus, ja kurssin päätteeksi on mahdollisuus merkkisuorituksiin. Kouluttajina toimivat liiton musiikkilautakunnan jäsenet.

Kurssien osallistumismaksut vahvistetaan ja ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa. Seuraa valmisteluiden etenemistä ja tule mukaan: https://mieskuoro.fi/kesakurssit2022/ 

4) Muita tulevia tapahtumia 

Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlat Jyväskylässä 9.–12.6.2022 

Kattojärjestömme suurtapahtuman järjestelyt etenevät ensi vuoden kesälle! Tapahtuman ilmoittautuminen ja lippuvaraukset osallistujille ovat jo käynnissä! 

Lue lisää: www.laulujuhlat.fi 

Ribe Choir Festival 2.–4.6.2023

Välitämme tiedon pohjoismais-balttilaisen Nordisk Sangerforbund -verkoston kautta: Ribe Mandskor kutsuu Tanskan historialliseen Ribeen kuorofestivaalille 2.–4.6.2023. Lisätietoja osoitteesta: https://ribemandskor.dk/ribe-korfestival-2023/invitation-til-ribe-korfestival-2017-english/ 

 

Jäsenkirje tulostusystävällisessä muodossa (pdf)