Helsinki, 16.12.2020

Kuoroton joulu

Tänä vuonna vietetään kuorolaisen näkökulmasta varsin poikkeuksellista joulua. Joulu on kuoroton, voisi tuttua joululaulua mukaillen todeta. Jäsenkuorojemme laulajilla ja johtajilla on tavallisesti joulunaikaan kalenteri täynnä esiintymisiä: joulukonsertteja, kvartettikeikkoja pikkujouluissa, adventtikirkkoja ja Kauneimpia joululauluja. Monille meistä joulu tuleekin nimenomaan niistä tutuimmista ja rakkaimmista lauluista. Myös itse pyrin tavallisesti joulunaikaan kuuntelemaan niin monta kuorokonserttia kuin vain suinkin ehdin: lämmin kiitos jäsenkuoroillemme, joiden kanssa olen päässyt viime vuosina virittäytymään joulutunnelmaan!

Aivan ilman kuoromusiikkia ei tokikaan tarvitse joulua viettää. Mieskuorot ovat toteuttaneet jouluaiheisia streamattuja konsertteja, ja joululevyjäkin löytyy jokaiseen makuun. Olemme nostaneet liiton Facebook-sivun joulukalenterissa esiin jäsentemme jouluisia hankkeita, erityisesti sellaisia, joiden kautta kuoroja on mahdollista tukea taloudellisesti vaikkapa ostamalla levyjä tai lippuja etäjoulukonsertteihin.

Kuorojen taloudellinen tilanne on tällä hetkellä konserttien peruunnuttua hyvin haasteellinen, ja julkaisimmekin marraskuun lopussa yhdessä Sulasolin kanssa vetoomuksen kuorotoiminnan tukemiseksi pandemian aikana. Tämä mediassakin huomioitu vetoomus löytyy verkkosivuiltamme, ja sitä voi edelleen jakaa omien kontaktien kautta sidosryhmille ja potentiaalisille tukijoille: www.mieskuoro.fi/vetoomus-kuorotoiminnan-tukemisesta/ Jatkamme edunvalvontatyötä jäsenistömme tukemiseksi yhdessä sidosryhmiemme ja koko musiikkialan yhteisissä hankkeissa kevään aikana. Maamme mieskuorotoimintaa voi tukea myös liittymällä Suomen Mieskuoroliiton kannattajajäseneksi: www.mieskuoro.fi/liity-kannattajajaseneksi/

Tuleva kevät näyttää myös kuorotoiminnan kannalta haasteelliselta. Myöhemmin tässä kirjeessä kerromme seuraaville kuukausille suunniteltujen tapahtumien siirtämisestä ja perumisesta. Tämä päätös on ollut raskas mutta välttämätön, ja toivomme pääsevämme palaamaan jälleen kohti normaalia toimintaa loppukevään ja kesän aikana.

Vaikeista ajoista huolimatta toivotamme jäsenistöllemme rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa. Tästä selvitään yhdessä, ja mieskuorolaulu tulee vielä soimaan komeammin kuin koskaan!

Voimia ja terveyttä ja parempaa uutta vuotta toivottaen,

Aino Herranen
toiminnanjohtaja

1) Liiton toimisto muutti Kaapelitehtaalle

Lämpimästi tervetuloa vierailemaan uudella toimistollamme Kaapelitehtaalla!

Suomen Mieskuoroliiton toimisto muutti viime viikolla yhdessä Sulasolin kanssa uusiin toimitiloihin Kaapelitehtaalle Helsingin Ruoholahteen. Tällä viikolla toimisto on avoinna normaalisti, joskin edelleen osittain etätöissä. Joulun aikaan olemme lomalla 21.12.2020-1.1.2021, ja jälleen avoinna 4.1.2021 alkaen.

Liiton uusi käyntiosoite on Tallberginkatu 1 B ja postiosoite Tallberginkatu 1 C/18, 00180 Helsinki. Käynti tapahtuu Kaapelitehtaan sisäpihan kautta B-portaan 1 1/2-kerrokseen. Tanssin talon rakennustyömaan johdosta sisäpihalle pääsee ainoastaan Tallberginkadun puolelta porttikäytävän kautta.

Kaapelitehtaalle pääsee helpoiten julkisilla kulkuneuvoilla: metrolla, raitiovaunuilla 8 ja 9 sekä busseilla 21 ja 22. Omalla autolla tuleville on tarjolla Helsingin kaupungin maksullisia pysäköintipaikkoja ja Ruoholahden kauppakeskuksen yhteydessä maksullinen parkkihalli.

Kaapelitehdas on Suomen suurin kulttuurikeskus, jossa toimii mm. 3 museota, 10 galleriaa, tanssiteattereita, taidekouluja sekä lukuisia taiteilijoita, bändejä ja yrityksiä. Vuokrattavissa tiloissa järjestään konsertteja, näyttelyitä, festivaaleja ja messuja. Kaapelitehtaalla työskentelee päivittäin n. 900 ihmistä.

Lisätietoja: kaapelitehdas.fi

2) Helsinki Male Choir Weekend siirtyy loka-marraskuulle 2021, Talvipäivät Seinäjoella peruuntuvat

Olemme Suomen Mieskuoroliitossa seuranneet tiiviisti koronavirustilanteen kehittymistä erityisesti tulevaa suurtapahtumaamme Helsinki Male Choir Weekendiä silmällä pitäen. Tilanne on tällä hetkellä vakava, rokotejakelun aikataulusta ei ole vielä tietoa ja myös kevään alustavat ennusteet näyttävät huolestuttavilta. Kuorojen valmistautuminen tapahtumaan ja erityisesti täysipainoinen harjoittelu kilpailuun on rajoitusten vuoksi vaikeaa tai mahdotonta, eikä tapahtuman järjestäminen vielä huhtikuussa 2021 ole osallistujille eikä liitollemme tarkoituksenmukaista.

Tästä syystä olemme joutuneet tekemään raskaan mutta välttämättömän päätöksen Helsinki Male Choir Weekendin siirtämisestä vielä edelleen loka-marraskuulle 2021. Tarkka tapahtumaviikonloppu aikatauluineen vahvistetaan viimeistään helmikuussa 2021. Jo tehdyt ilmoittautumiset kilpailuun ja ostetut liput gaalakonserttiin ovat voimassa myös uutena tapahtumaviikonloppuna, mutta ne voi myös halutessaan perua siirron vuoksi. Tiedotamme muista käytännön järjestelyistä tarkemmin keväällä 2021.

Myös Seinäjoelle 12.-14.2.2021 suunnitellut Talvipäivät peruuntuvat. Seuraavat Suomen Mieskuoroliiton Talvipäivät järjestetään keväällä 2022. Järjestämme kuitenkin liittokokouksen suunniteltuna päivänä 14.2.2021, mutta toivomme kokoukseen lähtökohtaisesti etäosallistumista. Läsnäkokouspaikka vahvistetaan myöhemmin, ja kutsut kokoukseen lähetetään heti vuoden 2021 alussa.

Liiton tapahtumatoiminta jatkuu jälleen loppukeväällä ja ensi kesänä. Mikäli tilanne sallii, järjestämme kevään aikana perusmerkkikoulutuksen Mikkelissä. Merkkilauluja on luvassa myös juhannuksen jälkeisellä viikolla liiton kesäkursseilla, joilla on mukana myös edustuskuoromme Liiton Miehet Paavo Hyökin johdolla. Kesäkursseista kerromme lisää ensi vuoden alussa!

3) Joulukuun jäsentarjous: mieskuorotekstiilit uloskantohintaan!

Tyhjennämme Kaapelitehtaalle muuttaessamme varastoa mieskuorotekstiileistä. Tarjoammekin nyt joulukuun jäsentarjouksena t-paidat, hupparit ja sukat -30 % alennuksella omaan kaappiin tai pukinkonttiin. Osaa tuotteista on jäljellä enää pieniä määriä hajakokoja, joten toimi nopeasti!

T-paita ”Mieskuorossa on munaa!” 10,50 euroa/kpl (norm. 15 euroa)
– musta paita sinisellä painatuksella
– miesten koot S–3XL, naisten koot S–M ja XL-XXL

T-paita ”Peruskallio” 7 euroa/kpl (norm. 10 euroa)
– musta paita harmaalla painatuksella (Sibelius, Kuula, Madetoja ja Palmgren)
– miesten koot M ja XL

T-paita ”Madetoja2015” 7 euroa/kpl (norm. 10 euroa)
– musta paita oranssilla Madetoja-painatuksella
– miesten koot S ja XL

Huppari ”Madetoja2015” 15,40 euroa/kpl (norm. 22 euroa)
– oranssi huppari mustalla Madetoja-painatuksella
– miesten koot M-XXL

Kukkosukat 7 euroa/pari (norm. 10 euroa)
– mustat pukusukat hopeanharmaalla kudotulla kukkologolla
– koot 40-42, 43-45 ja 46-48

Tarjoushinnat ovat voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 3.1.2021 mennessä tehtyihin tilauksiin. Yli 20 kpl tilaukseen samaa tuotetta myönnämme vielä -10 % lisäalennuksen! Tilauksen voi tehdä Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppissa 050 375 2248, sähköpostitse mieskuoroliitto@sulasol.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisäämme toimituskulut 6,90 euroa. Sovi mahdollisesta noudosta joululomasta ja etätöistä johtuen etukäteen!

4) Sulasolin jäsenrekisterijärjestelmä vaihtuu

Sulasolin ja samalla Suomen Mieskuoroliiton jäsenrekisteri siirtyy iFestista uuteen FloMembers-järjestelmään. Jäsenrekisterin siirto ja uuden sovelluksen määritysten tekeminen kestävät hieman arvioitua kauemmin, joten uusien käyttäjätunnusten toimittaminen pääkäyttäjille viivästyy jonkin verran. Sulasol toimittaa tunnukset heti, kun FloMembers-järjestelmä on käyttökunnossa.

Mikäli yhdistyksenne ei ole vielä hakenut pääkäyttäjätunnuksia, se kannattaa tehdä pikimmiten osoitteessa https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari2.nsf/ilmoittautuminens?openform&s=n&id=4927DD756332D546C225860A002DAF37 Pääkäyttäjä voi jakaa edelleen tarvittavat käyttöoikeudet omassa yhdistyksessään.

Viivästyksen johdosta myös Sulasolin ensi vuoden jäsenmaksulaskutus siirtyy vähän myöhemmäksi. FloMembers-tunnusten toimittamisen jälkeen yhdistyksillä on aikaa tehdä tietoihin tarvittavat päivitykset ennen jäsenmaksulaskujen lähettämistä. Sulasol tiedottaa vielä aikataulusta tarkemmin, kunhan se täsmentyy.

5) Suomen Mieskuoroliiton jäsenille -15 % alennus WellO2-hengitysharjoituslaitteesta

WellO2-hengitysharjoituslaitetta valmistava Hapella Oy:n on liiton yhteistyökumppani. Vastapainehengityslaite on nostettu myös nyt koronapandemian aikana mediassa esiin hyvänä keinona hengityslihaksiston hyvinvointia ylläpitävään hengitysharjoitteluun.

Suomen Mieskuoroliiton jäsenet saavat 15 % alennuksen WellO2-laitteen verkkokaupassa voimassa olevasta hinnasta ja lisäksi yli 10 kappaleen kertatilaukseen yhden laitteen kaupan päälle. Jäsenedun saat, kun hankit laitteen Hapella Oy:n verkkokaupasta shop.wello2.com syöttämällä koodin SMKL2017 Kupongit-kenttään. Samalla tuet Suomen Mieskuoroliiton toimintaa. Lue lisää: www.wello2.com!

 

Jäsenkirje tulostusystävällisessä muodossa (pdf)