Espoossa 18.3.2022

 

 

Kohti Laulu- ja soittojuhlia

 

Täällä Espoossa kevät etenee jo oikein lupaavasti. Lumet sulavat ja asfaltti kuivuu. Sen suurempia luonnonihmeitä ei vielä ole näkynyt. Kevät viittaa myös siihen, että vuoden suurin kuorotapahtuma, Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat Jyväskylässä lähestyy! Kesäkuussa kajahtaa. Suosittelen lämpimästi kuorollenne osallistumista. Tapahtumasta tulee varmasti mahtava, vastaavathan sen laadusta myös meidän liittomme taiteellisena johtajana toimiva Paavo Hyökki ja projektipäällikkönä meidän oma toiminnanjohtajamme Aino Herranen!

Kevät kertoo myös sen, että liiton perinteiset Talvipäivät on käyty. Tänä vuonna kokoonnuimme Seinäjoelle, kiitos Jussit ja erityisesti Hannu Rintasalo ja Tomi Kohtanen järjestelyistä! Liittokokous teki jälleen viisaita päätöksiä ja valitsi nykyisen johdon jatkamaan tehtävissään vielä vuoden ajan. Ja erityisen viisas liittokokous oli valitessaan hallitusta vahvistamaan Mieskuoro Sirkoista Osmo Polaksen! Samalla käsitellyiksi tulivat edellisen vuoden dokumentit sekä tulevien kahden vuoden toimintaa ohjaavat suunnitelmat.

Liittokokousta edelsi Liiton Miesten harjoitusperiodi ja Talvipäivien konsertti, jossa esiintyivät isän- täkuoro Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit, Liiton Miehet ja suurkuoro. Ja jos edellisessä ter- vehdyksessäni kirjoitin, että silmäkulma kostui Finlandiaa laulettaessa Musiikkitalossa, niin nyt Lakeuden Ristissä mentiin pidemmälle. Kun yleisö nousi ylös alkutahtien aikana, oli vaikea laulaa loppuun. Niin vahvasti nousivat tunteet pintaan. Enkä usko olleeni ainut. Löytäkäämme laulusta voimaa ja turvaa tässä maailman tilanteessa.

 

Kohti vielä aurinkoisempaa kevättä,

 

ANTTI ILMAVIRTA


PUHEENJOHTAJA

 

 

Liittokokouksen 13.3.2022 päätöksiä

Suomen Mieskuoroliiton liittokokous järjestettiin Talvipäivien yhteydessä sunnuntaina 13.3.2022 Hotelli Almassa Seinäjoella. Kokouksessa puhetta johti kutsuttuna Talvipäivien isäntäkuoron Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajien Jussien jäsen Raimo Syväoja, ja edustettuna oli valtakirjalla kaikkiaan seitsemän liiton jäsenkuoroa.

Kokouksessa vahvistettiin toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2021 ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuosille 2022–2023. Liiton jäsenmaksu päätettiin säilyttää vuonna 2023 ennallaan 11,50 eurossa jäsenyhdistyksen henkilöjäsentä kohden.

Liiton puheenjohtaja Antti Ilmavirta jatkaa tehtävässä kaksivuotiskaudesta jäljellä olevan vuoden. Taiteellinen johtaja Paavo Hyökki valittiin jatkokaudelle kahdeksi vuodeksi. Liittohallitukseen valittiin puheenjohtajan lisäksi seuraavat henkilöt:

Janne Korhonen (Mikkeli)

Pekka Mattila (Muhos)

Osmo Polas (Jyväskylä) uusi

Hannu Rintasalo (Ilmajoki)

Mikko Tanskanen (Joensuu)

 

Liittohallituksen järjestäytymiskokouksessa liiton varapuheenjohtajana valittiin jatkamaan Pekka Mattila. Lisäksi liittohallitus nimitti järjestäytymiskokouksessaan liiton musiikkilautakunnassa jatkamaan seuraavat henkilöt:

Ilkka Aunu (Espoo)

Kristian Heberg (Kempele)

Anneli Julén (Riihimäki)

Mari Sillanpää (Kokkola)

Visa Yrjölä (Helsinki)

Musiikkilautakunnan puheenjohtajana toimii liiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki.

Lisäksi liittokokouksessa julkistettiin Vuaren Kukkoo -palkinnon voittaja. Kiertopalkinnon sai vuodelta 2021 Mieskuoro Laulajat Tampereelta 12 perusmerkillä ja yhdellä taitomerkillä.

 

 

Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlat lähestyvät!

 

Laulu- ja soittojuhlien juhlakulkue Hämeenlinnassa 2017. Kuva: Ahti Viluksela.

 

Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Jyväskylässä 9.-12.6.2022, ja nyt jos koskaan tarvitsemme yhteisöllisyyttä ja laulun ja soiton tuomaa iloa ja hyvinvointia. Haastamme siis myös kaikki mieskuorot juhlahumuun mukaan! Ilmoittautumisaikaa tapahtumaan on jäljellä vajaa kuukausi, eli mukaan ehtii kirjautua vielä 10.4.2022 saakka. Kohta siis juhlitaan, iImoittautumislomakkeelle pääsette tästä: https://forms.office.com/r/k9SztYDzqJ

Myös konserttilippuja, ruokailuita ja osallistuvien ryhmien omia esiintymisvuoroja voi varata 10.4.2022 saakka tai niin kauan kuin tilaa riittää. Linkin majoitustarjouksiin Jyväskylän hotelleissa ja hostelleissa saatte niin ikään ilmoittauduttuanne tapahtumaan.

Jos ilmoittautuminen juhlille on ryhmänne osalta jo kunnossa: lämpimästi tervetuloa mukaan! Viimeistään nyt kannattaa ottaa juhlien somekanavat seurantaan. Jaa myös tunnelmia oman kuoron valmistautumisesta juhlille käyttämällä tunnisteita @laulujuhlat sekä #laulujuhlat2022 #sulasol100 #laulujuhlija #soittojuhlija #jyväskylä! Instagram-tarinoista löydät myös viralliset juhlatarrat hakusanalla laulujuhlat.

Lue lisää ilmoittautumisesta, tapahtuman ohjelmasta ja aikataulusta www.laulujuhlat.fi!

 

 

Kesäkurssit Orivedellä 29.6–3.7.2022

 


Liiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki Oriveden opiston edustalla 2021. Kuva: Aino Herranen.
.
Suomen Mieskuoroliiton kesäkurssit järjestetään jälleen ensi kesänä legendaarisella Oriveden Opistolla. Ajankohta on tuttu juhannuksen jälkeinen viikko. Merkkilaulukurssi järjestetään perjantaista sunnuntaihin 1.–3.7.2022, ja kouluttajina ovat liiton musiikkilautakunnan jäsenet Anneli Julén, Mari Sillanpää ja Visa Yrjölä. Lisäksi perjantaina ja lauantaina on erillisestä maksusta mahdollisuus laulupedagogi, kontratenori Teppo Lampelan laulutunteihin.
.
Merkkilaulukurssilla on mahdollisuus opetella tällä kertaa perus-, taito- ja serenadimestarin merkkikokonaisuuksia. Kurssille voi tulla opettelemaan uutta ohjelmistoa tai kertaamaan jo suoritettua merkkiä. Eniten kurssista hyötyy kuitenkin, jos valitsemansa merkkikokonaisuuden lauluja on ehtinyt harjoitella jo etukäteen: kun stemmat ovat hallussa, kurssilta saa myös valmiuksia kvartetissa työskentelyyn. Kurssin päätteeksi on mahdollisuus suorittaa merkkejä.
.
Merkkilaulukurssi alkaa perjantaina 1.7. noin klo 11 ja päättyy sunnuntaina 3.7. noin klo 15. Kurssin hinta on täysihoidolla kahden hengen huoneessa 259 euroa, yhden hengen huoneessa 279 euroa ja ilman majoitusta ja aamiaisia 189 euroa osallistujaa kohden. Laulutuntien hinta on 40 euroa/30 min. Ilmoittautuminen viimeistään 5.6.2022 sähköisen lomakkeen kautta: https://forms.gle/yqCikhBoJHb9TJ8m7
.
Edustuskuoro Liiton Miesten harjoitusperiodi alkaa jo keskiviikkona 29.6.2022 Paavo Hyökin johdolla. Periodi huipentuu konserttiin Tampereen tuomiokirkossa lauantaina 2.7.2022 ja tämän jälkeen perinteiseen yökrokettiturnaukseen Opiston tiluksilla. Järjestämme edustuskuoron koe- laulutilaisuuksia kesäperiodia varten muun muassa keskiviikkona 18.5.2022 klo 18–20 Helsingin Kaapelitehtaalla ja perjantaina 20.5.2022 klo 18–20 Jyväskylässä. Lue lisää Liiton Miesten toi- minnasta täältä: www.liitonmiehet.fi

 

Kesäkurssit järjestetään Musiikin edistämissäätiön ja OK Siviksen tuella.

 

 

Kevään erikoistarjous: kaikki paitatuotteet alennuksessa 1.5.2022 asti!

Kevätaurinko karkottaa kinoksia hyvää vauhtia; on siis tullut aika päivittää vaatekaapin sisältöä kevään ja kesän rientoja varten! Kaikki liiton paitatuotteet ovat alennuksessa 1.5.2022 asti seuraavin hinnoin:

T-paita ”Peruskallio” (koot M & XL) 9 €

T-paita ”Madetoja 2015” (koot S & XL) 9 €

T-paita ”Mieskuorossa on munaa!” 10 €

T-paita ”HMCW 2021” 10 €

Huppari ”Madetoja 2015” 19 €

 

 

Lisäksi yli 20 kappaleen tilauksista 10% lisäalennus.

 

Tilaukset voi tehdä liiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppissa 050 375 2248, sähköpostitse toimisto@mieskuoro.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisäämme toimituskulut 6,90 euroa. Tuotteita on mahdollista myös noutaa toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalta, mutta sovi tällöin noutoajasta etukäteen – teemme osittain etätyötä.

 

Muuta ajankohtaista jäsenasiaa

 

 

Seniorimieskuorotapahtuma Järvenpäässä 23.4.2022

JML Ajattomat eli Järvenpään Mieslaulajien seniorikuoro järjestää VIII Valtakunnallisen Seniori- mieskuorotapahtuman Järvenpäässä 23.4.2022. Tapahtumapaikkana on Järvenpää-talo ja tapahtuman suojelijana toimii Suomen Mieskuoroliiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki. Tapahtuman konsertti kuullaan Finlandia-salissa, ja liiton edustaja on paikalla koko tapahtuman ajan.

 

 

Seniori- ja opiskelijakuorojen jäsenmaksupalautukset anottava 10.4.2022 mennessä

Suomen Mieskuoroliiton seniori- ja opiskelijakuorojäsenet voivat anoa 50 % alennusta Suomen Mieskuoroliiton jäsenmaksusta (vuonna 2022 norm. 11,50 euroa). Alennus anotaan Suomen Mieskuoroliiton liittohallitukselta jälkikäteen palautuksena jo maksetusta jäsenmaksusta. Anomuksen seniori- tai opiskelijakuoron jäsenmaksupalautuksesta voi tehdä 10.4.2022 mennessä, ja vapaamuotoisen anomuksen liitteenä tulee olla jäsenlista, johon on merkitty kuoron kunkin laulajan seniori- tai opiskelijastatus.

Anomusten toimitus: toimisto@mieskuoro.fi

Voit ladata jäsenkirjeen tulostettavassa muodossa tästä (PDF)