Helsinki, 7.5.2021

Kevät keikkuen tulevi

Vanha sanonta viitannee nykypäivänä siihen, että sää voi vaihdella lämpimästä auringosta lumisateeseen ja kaikkea siltä väliltä. Näin näyttää olevan tänäkin keväänä. Onneksi kuitenkin kuoroille ja laulamiselle aurinko alkaa paistaa kirkkaammin. Koronarokotekattavuus kasvaa lupaavaa tahtia ja rajoituksia höllennetään. Paremmilla tartunta-alueilla on jo ehkä päästy jo varovaisesti harjoittelemaan ja täällä etelässäkin näyttää siltä, että eiköhän taas syyskaudella päästä täysillä tekemisen meininkiin! Erityisen iloiseksi tulin vappuna lukuisten kuorojen kevättervehdyksistä, joita oli tehty pienryhmillä ja ulkona. Kuin nuppuja, jotka puskevat mullan alta.

Kuten sanottu, kaikki merkit viittaavat siihen, että syyskaudella alkaa mieskuorolaulun jälleenrakennus. Liitto haluaa parhaansa mukaan olla auttamassa tässä ja tukemassa jäsenkuorojaan. Jotta meillä olisi vielä kattavampi käsitys kuorojen nykytilasta ja tarpeista syyskaudelle liitto järjestää torstaina 20.5. webinaarin, jossa toivomme kuulevamme teiltä kuulumisia ja toiveita toiminnan tueksi. Seuraava webinaari järjestetään maanantaina 7.6. aiheena liiton suunnitelmat ja kampanjat. Näistä lisää tietoa kohdassa 2).

Voimaa, onnea ja aurinkoa lähestyvään kesään!

Antti Ilmavirta
puheenjohtaja

1) Kesäkurssit Orivedellä 30.6.–4.7.2021

Merkkilaulukurssi 2.–4.7.2021

Suomen Mieskuoroliiton kesäkurssit järjestetään juhannuksen jälkeisellä viikolla legendaarisella Oriveden Opistolla. Merkkilaulukurssi järjestetään perjantaista sunnuntaihin 2.–4.7.2021, ja kouluttajina ovat liiton musiikkilautakunnan jäsenet Anneli Julén, Mari Sillanpää ja Visa Yrjölä. Lisäksi on erillisestä maksusta mahdollisuus laulupedagogi, kontratenori Teppo Lampelan laulutunteihin 2.-3.7.2021. Lämpimästi tervetuloa mukaan oppimaan uutta hyvässä seurassa!

Perus- ja taitomerkkilaulukurssille voivat osallistua yksittäiset laulajat tai isommatkin ryhmät samasta kuorosta, mestarimerkkilauluja koulutetaan lähtökohtaisesti vain valmiille kvarteteille (yksittäinen mestarimerkistä haaveileva laulaja: kysy muista mahdollisuuksista liiton toimistosta!). Merkkilaulukurssille voi tulla opettelemaan uutta merkkikokonaisuutta tai kertaamaan jo suoritettua merkkiä. Jos stemmat ovat hallussa jo etukäteen, kurssilta saa myös valmiuksia kvartetissa työskentelyyn. Kurssin päätteeksi on mahdollisuus suorittaa merkkejä.

Merkkilaulukurssi alkaa perjantaina 2.7. klo 11 ja päättyy sunnuntaina 4.7. noin klo 15. Kurssin hinta on täysihoidolla kahden hengen huoneessa 260 euroa, yhden hengen huoneessa 280 euroa ja ilman majoitusta ja aamiaisia 180 euroa osallistujaa kohden. Ilmoittautuminen tapahtuu viimeistään 6.6.2021 verkkosivujemme kautta: www.mieskuoro.fi/kesakurssit2021

Seuraamme merkkilaulukurssin osalta koronatilanteen kehittymistä vielä toukokuussa. Tällä hetkellä jatkamme kurssin valmistelua, ja osallistujien turvallisuus ja riskien minimointi on luonnollisesti järjestelyissä etusijalla. Mikäli kurssi jouduttaisiin perumaan, tästä ei aiheudu jo ilmoittautuneille kustannuksia.

Koelaulut edustuskuoro Liiton Miesten harjoitusperiodille Espoossa 18.5. ja Tampereella 21.5.2021

Edustuskuoro Liiton Miesten harjoitusperiodi Orivedellä alkaa jo keskiviikkona 30.6.2021 Paavo Hyökin johdolla. Periodi huipentuu konserttiin Tampereella Aleksanterin kirkossa lauantaina 3.7.2021 ja tämän jälkeen perinteiseen yökrokettiturnaukseen Opiston tiluksilla.

Järjestämme edustuskuoron koelaulutilaisuuksia kesäperiodia varten Espoossa ti 18.5.2021 klo 18–20 ja Tampereella pe 21.5.2021 klo 19–21. Lue lisää Liiton Miesten toiminnasta täältä: www.liitonmiehet.fi ja ilmoittaudu koelauluihin sähköisellä lomakkeella verkkosivujemme kautta!

Kesäkurssit järjestetään Musiikin edistämissäätiön ja OK Siviksen tuella.

2) Puheenjohtajan webinaarit 20.5. ja 7.6.2021

Järjestämme touko–kesäkuussa kaksi liittomme puheenjohtajan Antti Ilmavirran isännöimää webinaaria. Ensimmäisessä webinaarissa to 20.5. klo 17–19 toivomme kuulevamme jäsenkuorojemme kuulumisia ja toiveita liitolle mieskuorotoiminnan tueksi kaudelle 2021–2022. Toisessa webinaarissa ma 7.6. klo 17–19 kerromme tarkemmin liittomme suunnitelmista ja mieskuorojen yhteisestä kampanjasta koronapandemian jälkeistä jälleenrakennusta ja ”uutta alkua” varten. Webinaareihin voi ilmoittautua verkkosivuiltamme viimeistään tilaisuutta edeltävänä päivänä: www.mieskuoro.fi/webinaarit

Tarpeen mukaan järjestämme vielä mahdollisesti muitakin etätilaisuuksia ennen kesälomia. Myös liittomme sparrausohjelmaan voi edelleen ilmoittautua mukaan; lisätietoja tästä löydät verkkosivuiltamme www.mieskuoro.fi/sparrausohjelma . Pysy kuulolla ja seuraa tiedotustamme!

3) Toukokuun jäsentarjous: merkkilaulukirjat 
19 euroa/kpl!

Tarjoamme toukokuun jäsentarjouksena jäsenillemme merkkilaulukirjat vain 19 euroa/kpl (Perus– ja Taitomerkkilaulut jäsenille norm. 24 euroa, Mestarimerkkilaulut norm. 28 euroa). Tilaa siis nyt nuotit kesän omatoimitreeniin, Oriveden kesäkursseille tai varusta jo kuoron nuottikaappi syksyn toimintaa varten!

Tarjoushinnat ovat voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 31.5.2021 mennessä tehtyihin tilauksiin. Yli 20 kpl tilaukseen samaa tuotetta myönnämme vielä -10 % lisäalennuksen! Tilauksen voi tehdä Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppissa 050 375 2248, sähköpostitse mieskuoroliitto@sulasol.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisäämme toimituskulut 6,90 euroa. Tuotteet on myös erikseen sovittaessa mahdollista noutaa toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalta. Teemme kuitenkin edelleen osittain etätyötä emmekä ole paikalla päivittäin.

Ylläpidämme myös Facebookissa Merkkikuntoon kesäksi! -ryhmää: www.facebook.com/groups/merkkikuntoonkesaksi/ Tästä ryhmästä löydät harjoitusohjelman ja vertaistukea laulajamerkkikokonaisuuksien itseopiskeluun kohti Oriveden merkkilaulukurssia tai vaikkapa syksyn merkkisuorituksia varten. Vielä ehtii ryhmään hyvin mukaan!

4) Helsinki Male Choir Weekendin ilmoittautuminen on käynnissä!

Helsinki Male Choir Weekend järjestetään aiemmin tiedotetun mukaisesti marraskuun lopulla 26.–28.11.2021. Kolmas kerta toivottavasti toden sanoo! VII Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu kisataan Musiikkitalon konserttisalissa ja Camerata-salissa lauantaina 27.11.2021. Kilpailuun voi vielä ilmoittautua 30.9.2021 saakka, lämpimästi tervetuloa mukaan kansainväliseen, kansalliseen tai katselmussarjaan!

Tapahtuman avajaiskonsertissa perjantaina 26.11. kuullaan Polyteknikkojen Kuoroa Saara Aittakummun johdolla näyttävässä Helsingin yliopiston juhlasalissa. Unetar-konsertin ohjelmassa on PK:n 120-vuotisjuhlavuoden tilausteokset Sebastian Fagerlundilta, Mikko Heiniöltä ja Tapani Länsiöltä sekä rakastetuimpia mieskuoroklassikoita ja harvemmin kuultuja helmiä kansallisromantiikan ajalta Kuulasta Mobergiin.

Lauantaipäivän 27.11. huipentavassa gaalakonsertissa Musiikkitalon konserttisalissa esiintyy kilpailusta valikoitujen kuorojen lisäksi Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet Paavo Hyökin johdolla. Lisäksi kaikki osallistuvat kuorot yhdistävät voimansa näyttävissä ja ennen kaikkea kuuluvissa suurkuoronumeroissa.

Helsinki Male Choir Weekendin osallistujapakettien ja lippujen hinnat on vahvistettu, ja ne pysyvät samoina kuin edellisissä suunnitelmissa. Koko viikonlopun liput ja ruokailut sekä t-paidan ja mahdollisuuden oman kuoron esiintymisiin sisältävän passin hinta on 99 euroa ja pelkän lauantaipäivän hinta 89 euroa. Liput ja ruokailut ovat ostettavissa myös yksittäin, lue tarkemmat tiedot verkkosivuiltamme www.hmcw2021.fi . Lippuja ja osallistujapaketteja voi varata 26.10.2021 saakka tai niin kauan kuin tilaa riittää! Lisätietoja mm. majoitusvaihtoehdoista ja muista käytännön järjestelyistä päivitämme järjestelyiden edetessä tapahtuman verkkosivuille, tapahtuman ja liiton FB-sivuille ja jäsenkirjeisiimme.

Olemme myös julkaisseet materiaalipaketin yritysyhteistyörahoituksen hankkimiseen yhdessä liiton kanssa. Helsinki Male Choir Weekendin avulla voit laajentaa oman kuoron paikallisia yhteistyökumppanuuksia valtakunnalliselle tasolle. Lue lisää ja hyödynnä edut oman kuoron hyväksi: www.mieskuoro.fi/hmcw2021_yritysyhteistyo/

5) Tapahtumia kaudella 2021–2022

Perusmerkkikoulutus Keravalla 9.–10.10.2021

Järjestämme ensi syksynä perusmerkkikoulutuksen Keravalla 9.–10.10.2021 liittomme musiikkilautakunnan jäsenen Ilkka Aunun johdolla. Kurssin hinta on 15 euroa/hlö, ja kurssin päätteeksi on mahdollisuus merkkisuorituksiin. Mukana on myös liiton tuotemyyntipiste. Lisätietoja kurssiaikataulusta on luvassa ja ilmoittautuminen alkaa vielä toukokuun aikana.

Suunnittelemme vastaavaa kurssia myös Mikkeliin! Seuraa tiedotustamme kurssijärjestelyistä: www.mieskuoro.fi/perusmerkkikoulutus2021/

Suomen äänekkäin Oktoberfest Tampereella 16.10.2021

Suomen äänekkäintä Oktoberfestia vietetään jälleen syksyllä 2021. Tapahtumapaikkana on tuttu Mieskuoro Laulajien Laulumaja Tampereella ja ajankohta lauantai 16.10.2021. Lisätietoja on luvassa viimeistään alkusyksyllä 2021: www.mieskuoro.fi/oktoberfest2021/

Talvipäivät Seinäjoella 11.–13.3.2022

Suomen Mieskuoroliiton seuraavat Talvipäivät järjestetään Seinäjoella 11.–13.3.2022 isäntäkuorona Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit. Lisätietoja tapahtumasta on luvassa syksyllä 2021, pysy kuulolla! Järjestelyjen etenemistä voi seurata verkkosivuiltamme: www.mieskuoro.fi/talvipaivat2022/

Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlat Jyväskylässä 9.–12.6.2022

Kattojärjestömme suurtapahtuman järjestelyt etenevät ensi vuoden kesälle! Ensi viikolla ilmestyvässä Sulasol-lehdessä on kattava paketti tapahtuman sisällöstä ja ilmoittautumisesta, ja lisätietoja päivitetään ensi viikolla myös verkkosivuille www.laulujuhlat.fi

 

Jäsenkirje tulostusystävällisessä muodossa (pdf)