Soi heleä kieli muistojen ihanaa unta!

Kaikki hyvä loppuu aikanaan – tehdäkseen tilaa uudelle! Pestini Suomen Mieskuoroliiton toimistoassistenttina päättyy kuukauden kuluttua, ja parhaillaan teen töitä kesän tapahtumien eteen hieman haikein mielin. Kevät on ollut intensiivinen, uutta täynnä ja olen saanut nauttia inspiroivasta mieskuoromusiikista ja teidän seurastanne eri yhteyksissä kevään aikana.

Kiireisinäkin hetkinä olen saanut työstäni energiaa, joka on levinnyt myös lähipiiriini. Pestin aikana mieskuoromusiikki onkin sujahtanut vaivihkaa povitaskuuni lähelle sydäntä, ja siellä se tulee todennäköisesti pysymään. Myös toiveeni tehdä töitä musiikin harrastamisen hyväksi myös jatkossa on saanut vahvistusta – kiitos siitä kuuluu teille!

Olen kerta toisensa jälkeen saanut vaikuttua mieskuorotapahtumien lämpimästä tunnelmasta ja kuoroväen mutkattomasta asenteesta omaan tekemiseensä. Erityisenä hetkenä mieleeni on jäänyt se, kun monikymmenpäinen Talvipäivien laulajajoukko lauloi serenaditerveiset noin kolmen minuutin varoitusajalla puhelimen välityksellä hyvän ystäväni hääjuhlan kunniaksi. Ei liene tarpeen korostaa, kuinka vaikuttunut hääpari langan toisessa päässä oli.

Mutta ihan vielä ei ole aika heittää hyvästejä! Ennen juhannusta pidettävät Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlat sekä Oriveden maisemissa järjestettävät liiton kesäkurssit juhannuksen jälkeen pitävät tämän työmyyrän kiireisenä ja tarjoavat myös teille laulajille elämyksiä ja voimaa syksyn varalle. Orivedelle mielivät voivat ilmoittautua kursseille vielä tämän viikon ajan ja Laulujuhlista pääsee nauttimaan yleisön joukossa – suosittelen laittamaan tämän kirjeen konserttivinkit kalenteriin!

Tästä on hyvä suunnata kohti kesää – tule rohkeasti nykäisemään hihasta kesän tapahtumissa ja lauletaan kun tavataan!

Jukka Parkas

toimistoassistentti

.

Ilmoittautuminen Oriveden merkkilaulukurssille päättyy sunnuntaina 5.6.!

.
Suomen Mieskuoroliiton kesäkurssit Oriveden Kampuksella 29.6.–3.7.2022 käynnistyvät kuukauden kuluttua, ja ilmoittautuminen on auki vielä tämän viikon loppuun asti. Kannustamme kuorojen hallintoväkeä ja johtajia rohkaisemaan kuorolaisia mukaan – Musiikin edistämissäätiön tukemalla kurssilla pääsee harjoittelemaan merkkikokonaisuuksien lauluja erittäin osaavien kouluttajien johdolla. Ilmoittautuminen kursseille päättyy sunnuntaina 5.6.2022 osoitteessa: http://www.mieskuoro.fi/kesakurssit2022/

Koulutusta tarjotaan tällä kertaa perus-, taito- ja serenadimestarin merkkikokonaisuuksiin koko viikonlopun ajan 1.­–3.7.2022. Tämän lisäksi perjantaina ja lauantaina on mahdollisuus osallistua erillisestä maksusta laulupedagogi, kontratenori Teppo Lampelan laulutunneille.

Liiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki odottaa kursseja innolla ja kuvailee Oriveden musiikin sävyttämää tunnelmaa seuraavasti: ”Entinen Oriveden opisto, nykyinen Oriveden kampus on yksi maamme klassisen musiikin huippujen synnytyssaleista. Siellä ovat opiskelleet niin kapellimestarit ja kuoronjohtajat kuin laulajat ja instrumentalistit, sekä nuoret että varttuneet. Legendaarinen opisto ympäristöineen on vuosikymmeniä kuulunut monen harrastajan ja ammattimuusikon kesään. Musiikin paluu Orivedelle on sanalla sanoen aivan mahtavaa!”

Luvassa on rentoa yhdessä tekemistä Oriveden Kampuksen upeissa puitteissa – nappaa siis kuorokaveri jos toinenkin mukaan ja suuntaa kengänkärkesi kohti Orivettä! Lisätiedot ja ilmoittautuminen 5.6.2022 asti osoitteessa: http://www.mieskuoro.fi/kesakurssit2022/

.

Lippuja Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien pääkonsertteihin vielä saatavilla

.
Toivotamme kaikki jäsenemme tervetulleiksi ensi viikolla Jyväskylään Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlille kokemaan juhlien taika yleisön joukossa! Juhlien pääkonsertit tarjoavat tälläkin kertaa upeita kuoroelämyksiä. Mieskuoroja edustaa Semmarit, joka pitää torstaina 9.6.2022 klo 20 aikuisväelle suunnatun elämyksellisen keikan legendaarisessa Lutakossa.

Toinen huipputason konsertti kuullaan perjantaina 10.6.2022 klo 19, kun Anneli Julénin luotsaama Suomen Naiskuoroliiton Liittokuoro Louhi ja Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet Paavo Hyökin johdolla pitävät yhteiskonsertin Taulumäen kirkossa. Tapahtuma huipentuu lauantaina 11.6.2022 klo 18, kun yli 1600 laulajan joukko kerääntyy Harjun stadionille pääjuhlaan ja yhdistää voimansa suurkuoronumeroissa.

Tule mukaan juhlistamaan Sulasolin 100 vuoden taivalta! Lisätietoja ja liput muihin konsertteihin löydät osoitteesta https://sulasol.fi/sulasolin-laulu-ja-soittojuhlat/paakonsertit/.

Lisätietoja juhlista osoitteessa www.laulujuhlat.fi

.

Kesän jäsentarjous: Kaikki paidat alennuksessa 3.7.2022 asti

.
Tarjoamme kesän jäsentarjouksena kaikki liiton paitatuotteet seuraavin alennushinnoin:

Kaikki t-paidat 7 euroa / kpl
Huppari ”Madetoja 2015” 19 euroa / kpl

T-paitojen kuvaukset löydät osoitteesta https://mieskuoro.fi/project/tekstiilit/

Tarjoushinnat ovat voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 3.7.2022 mennessä tehtyihin tilauksiin. Yli 20 kpl tilaukseen samaa tuotetta myönnämme vielä -10 % lisäalennuksen! Tilauksen voi tehdä Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppissa 050 375 2248, sähköpostitse toimisto@mieskuoro.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisäämme toimituskulut 6,90 euroa. Tuotteet on myös erikseen sovittaessa mahdollista noutaa toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalta. Teemme kuitenkin osittain etätyötä emmekä ole paikalla päivittäin.

.

Luvassa syksyllä

.

Laulukauden avaus: Ääntä PRKL!

Avaamme syksyllä laulukauden tuttuun tapaan yhteisellä kampanjalla, joka kannustaa ja tukee jäsenkuorojamme pitämään jälleen ääntä ja houkuttelemaan uusia laulajia riveihinsä. Kampanjan aikana haluamme kuulla ääntänne ja ajatuksianne siitä, miksi mieskuorolaulu tärkeää – voit esimerkiksi pohtia, mitä yhdessä laulaminen merkitsee juuri sinulle.

Kampanjaan voi osallistua joko yksittäisenä laulajana tai koko kuoron voimin tuottamalla tervehdyksiä, videoita sekä kommentoimalla ja jakamalla liiton kampanjapäivityksiä. Lisäksi keräämme teiltä Facebookissa kommentteja kuorojenne syksyn koelaulutilaisuuksista. Tarkemmat ohjeet ja lisätietoja kampanjasta saat seuraamalla liiton viestintäkanavia kesän ja alkusyksyn aikana.

Jaamme aina mielellämme myös jäsenkuorojen konsertti-ilmoituksia sekä muita sosiaalisen median päivityksiä omissa kanavissamme – voit vinkata kuoronne kuulumisista toimistollemme tai merkitä liiton kanavat suoraan somepäivitykseen Facebookissa @mieskuoroliitto ja Instagramissa @mieskuoro!
.

Suomen äänekkäin Oktoberfest ja juomalaulukurssi Mikkelissä 24.9.2022

.
Suomen äänekkäintä Oktoberfestia vietetään tänä vuonna Mikkelissä 24.9.2022! Mikkelin Mieslaulajat isännöivät railakasta iltaa hyvä ruuan ja juoman merkeissä! Liitto järjestää tilaisuuden yhteyteen myös juomalaulukurssin kouluttajamme, liiton musiikkilautakunnan jäsenen Ilkka Aunun johdolla. Lisätietoja luvassa myöhemmin, seuraa tiedotusta kanavissamme ettet jää hauskasta paitsi!

.

Lisäksi: Liiton toimisto kiinni kesällä 6.7.–19.8.2022

.
Suomen Mieskuoroliiton toimisto Helsingin Kaapelitehtaalla on kiinni kesälomien ajan 6.7–19.8.2022. Toimistomme siirtyy Orivedelle kesäkurssien ajaksi 29.6.–3.7.2022. Jos kuorollanne on tarvetta merkeille, huomionosoituksille tai muille jäsentuotteille heti alkusyksyllä, pyydämme tekemään tilaukset hyvissä ajoin kesäkuun aikana osoitteeseen toimisto@mieskuoro.fi. Tuotteemme löydät tutusta osoitteesta https://mieskuoro.fi/tuotteet/

 

Voit ladata jäsenkirjeen tulostettavassa pdf-muodossa tästä