Helsinki, 13.5.2023

Hyvät kuoroveljet!

Vappulaulut on laulettu ja alkaa olla kesän puistokonserttien aika. Moni kuoro laittaa toimintansa telakalle kesäksi. Miettikää kuoroissanne, voisiko kesän aikana harjoittaa vaikka pienimuotoisempaakin aktiivisuutta, jotta kesän aikana toiminnasta pois jäävien veljien määrä olisi mahdollisimman pieni.

Ainon siirtyminen Sulasolin toiminnanjohtajaksi on aikaansaanut hetkeksi pienen notkahduksen liiton aktiivisuudessa. Nyt olemme kuitenkin saaneet uuden toiminnanjohtajan rekrytoinnin valmiiksi ja tässä kirjeessä saamme esitellä hänet.
 
Nauttikaa kesästä! Toivottavasti näemme runsain joukoin Orivedellä kesä-heinäkuun vaihteessa.
 
Onnittelut vielä kaikille Äideille kuorojen tukijoukoissa ja kuulijoissa!

Janne Korhonen
Puheenjohtaja

1) Anna Dantchev Suomen Mieskuoroliitto ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi

Suomen Mieskuoroliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Anna Dantchev. Anna on musiikin alan ammattilainen, jolla on pitkä ja monipuolinen työkokemus kotimaisesta ja kansainvälisestä musiikkialasta sekä tapahtumatuotannosta. Hän haluaa tehdä työtä, jolla on merkitystä niin hänelle itselleen kuin yhteisölle, jossa hän työskentelee. Ja tällaisen työympäristön voimme hänelle luvata.

Annalla on myös kokemusta monikanavaisesta viestinnästä ja markkinoinnista. Yhdessä hänen kanssaan tulemme etsimään tavat kohentaa liiton taloutta. Koulutukseltaan Anna on sekä filosofian että musiikin maisteri. Laulajana ja lauluntekijänä hän on työskennellyt ammattimaisesti yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Anna aloittaa työt liiton toimistolla Kaapelitehtaalla 5.6.2023. Hänet tavoittaa tuosta alkaen osoitteesta toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi sekä numerosta 050 375 2248.

Toivotetaan kaikki Anna oikein tervetulleeksi joukkoomme!

”Omasta kokemuksestani tiedän, mikä merkitys laulamisella on ihmisen koko elämänkaaren aikana. Olen myös itse laulaja – äänialaltani olen mezzosopraano.

Suomalaisen musiikkialan monimuotoisuus, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat lähellä sydäntäni. Minulla on vahva kokemus edunvalvonnasta, järjestötyöstä sekä musiikkialan monisäikeisestä ekosysteemistä. Odotan innolla, että pääsen koko ammattitaidollani, yhdessä Suomen Mieskuoroliiton puheenjohtajan, hallituksen ja jäsenkuorojen kanssa tekemään työtä kuorokentän yhteisten teemojen äärellä.”

2) Liiton Miesten levy julkaistaan Vaasan kuorofestivaalilla 19.5.2023

Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miesten uusi levy Rajalla – On the Frontier julkaistaan levynjulkaisukonsertissa 19.5.2023 Vaasan kuorofestivaalilla, jonka pääesiintyjäksi edustuskuoromme on Paavo Hyökin johdolla kutsuttu. Kuoro esiintyy myös festivaalin avajaiskonsertissa 18.5.2023. Koko festivaalin ohjelman ja tarkat aikataulu- ja lipunmyyntitiedot löydät täältä: https://www.vaasa.fi/koe-ja-nae/kulttuuria-vaasassa-ja-seudulla/vaasan-kuorofestivaali/

Vaasan kuorofestivaalin yhteydessä on myös mahdollisuus pyrkiä koelaulussa Liiton Miesten jäseneksi. Mikäli olet kiinnostunut koelaulusta Vaasassa helatorstaiviikolla tai muutoin vielä toukokuun aikana, ota yhteyttä sähköpostitse toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi. Seuraava Liiton Miesten harjoitusperiodi konsertteineen järjestetään Orivedellä 28.6.–2.7.2023.

Liiton Miesten uusi levy sisältää seitsemän suomalaisen mieskuoroteoksen ensilevytykset. Mukana on aivan uusia, Liiton Miesten kantaesittämiä teoksia Lauri Mäntysaarelta, Lauri Kilpiöltä ja Johannes Tiusaselta. Muita säveltäjänimiä ovat Juhani Komulainen, Teemu Tommola, Sulo Salonen ja Harri Tuominen. Levy äänitettiin tammikuussa Riihimäen varuskuntakirkossa ja kuoroa johtaa levyllä tuttuun tapaan Paavo Hyökki. Taiteellisena tuottajana toimivat Tatu Erkkilä ja Paavo Hyökki ja äänittäjänä Jyri Sariola Mimix Studiosta. Levyn ulkoasun on suunnitellut liiton toimistoassistenttinakin keväällä 2022 toiminut Jukka Parkas.

Levy on toistaiseksi saatavilla vain fyysisenä CD-levynä 20 euron kappalehintaan. Levy on myynnissä liiton toimistossa 22.5.2023 alkaen, ja levyn ostamalla tuet samalla edustuskuoron toimintaa. Levyn toteutusta on myös tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

3) Merkkilaulukurssi Orivedellä 30.6.–2.7.2023

Liiton merkkilaulukurssi järjestetään jälleen 30.6.-2.7.2023 Oriveden Kampuksella. Kurssilla harjoitellaan perus- ja taitomerkkien sekä serenadimestarin merkin ohjelmistoa, ja mukaan voi tulla niin yksittäisenä laulajana kuin isommallakin joukolla omasta kuorosta tai kvartetin voimin. Kurssi on avoin kaikille miesäänisille laulajille, merkkejä voivat kuitenkin suorittaa vain liiton jäsenet.

Kurssi alkaa pe 30.6. klo 11 ja päättyy päätöskonserttiin su 2.7. klo 15. Kurssille voi tulla viimeistelemään tai kertaamaan jo hallitsemaansa merkkikokonaisuutta tai vasta opettelemaan uutta ohjelmistoa. Kurssilla on myös mahdollisuus kvartettilauluun ja tenttisuorituksiin oman stemmansa hallitseville. Orivedellä järjestetään samalla myös edustuskuoro Liiton Miesten harjoitusperiodi konsertteineen, ja grillaukset ja lauantaisauna kuuluvat myös vapaa-ajan ohjelmaan.

Kurssin kouluttajina toimivat liiton musiikkilautakunnan jäsenet Anneli Julén ja Visa Yrjölä, ja kurssin aikana on mahdollisuus myös Teppo Lampelan laulutunteihin erillisestä kustannuksesta. Kurssin hinta on majoituksella 2hh 279 euroa (1hh 299 euroa ja ilman majoitusta 209 euroa). Ilmoittautua voi 7.6.2023 saakka: https://forms.gle/9RbTCVrTmj8B79x66

4) Jäsentarjous jatkuu: valikoidut teemakokoelmat 10 eurolla!

Touko- ja kesäkuun jäsentarjouksena saat nyt valikoidut liiton teemakokoelmat vain 10 eurolla! Tasarahatarjous koskee seuraavia Suomen Mieskuoroliiton kokoelmia:

 • Mies, kuoroon! (norm. jäsenhinta 12 euroa)
  johdatus mieskuorolauluun 14 eritasoisen teoksen ja henkilöesittelyiden kautta
 • Sotaveteraanien perinnelaulut (norm. jäsenhinta 12 euroa) HUOM! Vain muutama kpl jäljellä!
  50 sota-ajan laulua mieskuorolle
 • Muuta! ohjelmistoa miesäänille (norm. 24 euroa)
  15 monipuolista kevyttä laulua niin mieskuoroille kuin lauluyhtyeillekin
 • Hartaita lauluja II (norm. jäsenhinta 24 euroa)
  30 hengellistä laulua jumalanpalveluksiin, hautajaisiin ja muihin hengellisiin tilaisuuksiin sekä kirkkokonserttikäyttöön

Alennushinta on voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 29.6.2023 mennessä tehtyihin tilauksiin – yli 20 kpl tilaukseen lisäksi 10 % lisäalennus! Tuotteiden tilaukset Suomen Mieskuoroliiton toimistoon sähköpostitse toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulut 6,90 euroa/tilaus. Tilauksen voi myös erikseen sovittaessa noutaa toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalta – sovi kuitenkin tällöin noutoajasta etukäteen.

5) Tampereen Sävel 14.–18.6.2023

Tampereen Sävel soi 14.–18.6.2023. Yleisöllä on vapaa pääsy to-la seuraamaan Kuorokatsemusta. Lisäksi Sulasolin ja Suomen Mieskuoroliiton korkeimmilla kunniamerkeillä on sunnuntain Päätöskonserttiin vapaa pääsy. Ryhmämatkalla olevat turistikuorot ovat tervetulleita esiintymään Ilmaiskonserttisarjassa.

Konsertti- ja kurssiliput ryhmäalennuksilla -10% ja -20%. Lisätietoja: music@tampere.fi. Bassokuoroon ilmoittautumiset 1.6. mennessä: bassokuoro@gmail.com.

Jäsenkirje tulostusystävällisessä muodossa: