Helsinki, 28.6.2022

Kesäkursseja vaille valmis!

Kevätkauden kuorofestivaalit ja monen mieskuoronkin kauden huipennus, Jyväskylässä pari viikkoa sitten järjestetyt Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlat ovat nyt takanapäin, mutta aivan vielä ei mieskuoromaailma hiljene tai liiton toimisto kesälomaile. Vielä ovat edessä perinteiset kesäkurssimme, nyt jo toistamiseen legendaarisen Oriveden Kampuksen puitteissa. Edustuskuoromme Liiton Miehet aloittaa harjoitusperiodinsa jo huomenna keskiviikkona, ja merkkilaulukurssilaiset kouluttajineen liittyvät seuraan perjantaina.

Ensimmäisen levynsä äänittämiseen ensi tammikuussa valmistautuva Liiton Miehet on kovassa iskussa, ja konsertit Paavo Hyökin johdolla kuullaan perjantaina 1.7. Orivedellä ja lauantaina 2.7. Tampereella. Orivedellä mukana on kaksi kantaesitystä – ja molemmissa konserteissa paljon muutakin kiinnostavaa. Kannattaa tulla kuulolle vaikka kauempaakin!

Oriveden kesäkurssien yhteydessä vietämme myös kevään aikana assistenttinani toimineen Jukka Parkaksen läksiäisiä. Suuret kiitokset Jukka kuluneesta keväästä! Jukka tuli teille monille tutuiksi tapahtumissamme, asiakaspalvelutehtävissä sekä liiton viestinnän toteuttajana, ja Jukka on myös suunnitellut yhdessä hallituksemme jäsenen Mikko Tanskasen kanssa tämänvuotista laulukauden avausta.

Vielä kulunut kevätkin on ollut monin paikoin koronavahinkojen tarkastelua ja korjausta. Miten kuoro voi nyt ja mitä seuraavaksi? Tätä ei kannata jäädä pohtimaan vain itsekseen oman kuoron kesken, vaan ota katse eteenpäin, pidä ääntä ja hyödynnä joukkovoima liiton kanavissa muun muassa elo–syyskuun Ääntä PRKL! -kampanjassamme! Tästäkin aiheesta löydät lisätietoja myöhemmin tästä kirjeestä. Liiton toimisto auttaa myös aina kaikissa kuoro- ja yhdistystoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Tiedustele mahdollisuutta omalle kuorolle räätälöityyn sparraukseen ja koulutukseen!

Mitä parhainta kesää toivottaen,

Aino Herranen
toiminnanjohtaja

1) RAJALLA – Liiton Miesten konsertit Orivedellä 1.7. ja Tampereella 2.7.2022


Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet konsertoi kuluvalla viikolla Orivedellä ja Tampereella. Konsertit ovat osa Suomen Mieskuoroliiton kesäkursseja, jotka järjestetään Oriveden Kampuksella 29.6.–3.7. Kuoroa johtaa tuttuun tapaan Suomen Mieskuoroliiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki.

Oriveden Kampuksen Klemettisalissa perjantaina 1.7. järjestettävässä konsertissa kuullaan kaksi kantaesitystä: Johannes Tiusasen (s. 1977) kolmiosainen, kuluvana vuonna valmistunut sarja Three Songs of Trainspotting ja Lauri Kilpiön (s. 1974) Rajalla vuodelta 2018. Lisäksi kuullaan teoksia Lauri Mäntysaarelta, Sulo Saloselta, Emil Sjögreniltä, Einojuhani Rautavaaralta, Erik Bergmanilta ja Juhani Komulaiselta. Liput Oriveden konserttiin maksavat 15/10 euroa.

Tampereen tuomiokirkon konsertissa lauantaina 2.7. kuullaan suurelta osin sama ohjelmisto. Tiusasen sarjan tilalla Liiton Miehet esittää lisäksi mm. Leevi Madetojan mieskuoromusiikkia. Tampereen konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 15/10 euroa. Suomen Säveltäjät ry on tukenut konserttien toteuttamista kotimaisen nykymusiikin esittämistuella, ja lisäksi konsertin harjoitusperiodia ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahasto, Musiikin edistämissäätiö ja OK Sivis.

Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet antoi ensikonserttinsa Joutsenon kirkossa 1.7.2017. Periodiluonteisesti toimivan kuoron tarkoitus on tarjota taitaville mieskuorolaulajille ja niiden johtajille ammattimainen työympäristö, kuitenkaan häiritsemättä jäsentensä muiden aktiivikuorojen toimintaa. Kuorossa laulaa tällä hetkellä 39 laulajaa eri puolilta Suomea aina Helsingistä Ouluun ja Porista Joensuuhun. Koelauluja järjestetään eri paikkakunnilla aina tarpeen mukaan, tälläkin viikolla kesäkurssiemme yhteydessä.

Lisätietoja kuorosta: www.liitonmiehet.fi

2) Kesän jäsentarjous: Kaikki paidat alennuksessa 3.7.2022 asti

Tarjoamme kesän jäsentarjouksena kaikki liiton paitatuotteet alennushinnoin:

Kaikki t-paidat 7 euroa/kpl

  • Mieskuorossa on munaa! 
(musta sinisellä painatuksella)
  • Peruskallio (musta harmaalla painatuksella)
  • Madetoja 2015 (musta oranssilla 
painatuksella)
  • Helsinki Male Choir Weekend 2021 
(tummansininen sinisävyisellä painatuksella)

Huppari ”Madetoja 2015” 19 euroa/kpl

T-paitojen tarkemmat kuvaukset ja tuotetiedot: https://mieskuoro.fi/project/tekstiilit/

Tarjoushinnat ovat voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 3.7.2022 mennessä tehtyihin tilauksiin, eli tarjoushinnat ovat voimassa vielä tällä viikolla kesäkurssiemme ajan. Yli 20 kpl tilaukseen samaa tuotetta myönnämme vielä -10 % lisäalennuksen!

Tilauksen voi tehdä Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppissa 050 375 2248, sähköpostitse toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisäämme toimituskulut 6,90 euroa. Tuotteet on myös erikseen sovittaessa mahdollista noutaa toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalta. Teemme kuitenkin osittain etätyötä emmekä ole paikalla päivittäin.

3) Laulukausi alkaa elokuussa: Ääntä PRKL!

Avaamme elokuussa uuden laulukauden tuttuun tapaan kampanjalla, joka kannustaa jäsenkuorojamme pitämään ääntä ja houkuttelemaan uusia laulajia riveihinsä. Kampanjan aikana haluamme kuulla ajatuksianne mieskuorolaulun tärkeydestä: mitä mieskuorolaulu teille edustaa ja antaa – ja miksi sen on niin PRKL:n mukavaa!

Kampanja alkaa 8.8.2022 liiton julkaisemalla videolla. Kampanjaan voi osallistua elo–syyskuun ajan joko yksittäisenä laulajana tai koko kuoron voimin tuottamalla tervehdyksiä, videoita sekä kommentoimalla ja jakamalla liiton kampanjapäivityksiä. Merkitse julkaisut tunnisteilla #mieskuoro ja #ääntäprkl. Lisäksi keräämme teiltä Facebookissa tietoja syksyn koelaulutilaisuuksia. Lisätietoja kampanjasta saat seuraamalla liiton viestintäkanavia.

Jaamme aina mielellämme myös jäsenkuorojen konsertti-ilmoituksia sekä muita sosiaalisen median päivityksiä omissa kanavissamme – voit vinkata kuoronne kuulumisista toimistollemme tai merkitä liiton kanavat suoraan somepäivitykseen Facebookissa @mieskuoroliitto ja Instagramissa @mieskuoro!

4) Juomalaulukurssi ja Suomen äänekkäin Oktoberfest 24.9.2022 Mikkelissä

Suomen äänekkäintä Oktoberfestia vietetään tänä vuonna Mikkelissä 24.9.2022! Mikkelin Mieslaulajat isännöi railakasta iltaa hyvä ruuan ja juoman merkeissä! Liitto järjestää samana päivänä myös juomalaulukurssin liiton musiikkilautakunnan jäsenen Ilkka Aunun johdolla. Lisätietoja luvassa vielä ennen toimiston kesätaukoa, seuraa tiedotusta kanavissamme ettet jää hauskasta paitsi!

5) Liiton toimisto kesälomalla 6.7.–19.8.2022

Suomen Mieskuoroliiton toimisto on kiinni kesälomien ajan 6.7–19.8.2022. Toimistomme siirtyy myös Kaapelitehtaalta Orivedelle kesäkurssien ajaksi 29.6.–3.7.2022. Jos kuorollanne on tarvetta nuottikirjoille, merkeille, huomionosoituksille tai muille jäsentuotteille heti alkusyksyllä, pyydämme tekemään tilaukset vielä kesäkuun aikana osoitteella toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi. Loman aikana liiton tuotteita ei toimiteta, mutta muissa asioissa voitte olla yhteydessä liiton puheenjohtajaan Antti Ilmavirtaan, puheenjohtaja@mieskuoro.fi tai 050 329 1165.

Rauhallista kesää!

Jäsenkirje tulostettavassa muodossa (pdf)