Helsinki, 8.6.2020

Peruutuksien ja poikkeusolojen kesä – mitä syksy tuo tullessaan?

Erikoisen koronakevään jälkeen kesä on jo täällä. Myös kesä on tänä vuonna erityisesti kulttuurin näkökulmasta poikkeuksellinen: odotetut ympäri Suomea levittäytyvät kesäfestivaalit ja -kurssit on peruttu, niin myös Joutsenon Taidekesä ja sen mukana liiton perinteinen kesäkurssi ja edustuskuoro Liiton Miesten harjoitusperiodi. Liiton toimisto jääkin tänä vuonna poikkeuksellisesti kesälomalle jo kuluvan viikon päätteeksi, ja normaaliarkeen palaamme elokuun alussa. Nuottikokoelmat omatoimi- tai pienryhmäharjoituksiin, t-paidat kesäkeleihin ja lahjatuotteet vaikkapa kesän merkkipäivämuistamisiin kannattaakin tilata viimeistään torstaina 11.6.2020, jotta ne ehtivät postiin vielä ennen lomia.

Kuoroissa seurataan aktiivisesti koronatilanteen kehittymistä syksyn laulukautta silmällä pitäen. Jo nyt nähdään, että pandemian etenemisen ennustaminen on vaikeaa, ja osin ristiriitaiset tutkimukset viruksen leviämisestä eivät anna vielä käytännön eväitä kuorotoiminnan jatkamiseen. Esimerkiksi Helsingin Sanomat on useassa artikkelissa nostanut esiin kuorolaulun vaarallisuuden, vaikka on vielä epäselvää, leviääkö virus erityisen helposti nimenomaan laulaessa vai sittenkin muussa kuorolaisten välisessä kanssakäymisessä vaikkapa harjoitustauoilla. Kuorojärjestöt sekä Suomessa että maailmalla seuraavat uusimpia uutisia, ja pyrimme välittämään tietoa myös liiton jäsenille heti kun sitä on saatavilla.

Lähdemme liiton tulevan toiminnan suunnittelussa siitä, että pääsemme jälleen syksyllä jatkamaan meille rakasta läsnäkuorotoimintaa ja juhlistamaan liiton 75-vuotisjuhlavuotta jäsenkuorojen konserteissa. Syksylle on suunnitteilla monenlaisia tapahtumia: seniorimieskuorojen organisoima valtakunnallinen tapahtuma Järvenpäässä, Oktoberfest Tampereella ja perusmerkkikoulutus Mikkelissä – keväälle 2021 siirtyneen Helsinki Male Choir Weekendin valmisteluja unohtamatta. Tämä ei kuitenkaan ole enää itsestäänselvyys, ja ikävämpiinkin lopputuloksiin on syytä varautua myös kuorojen toiminnassa.

Toivottavasti olemme jo elokuussa viisaampia, ja lopulliset päätökset tulevasta laulukaudesta kannattanee jättää mahdollisuuksien mukaan vasta syksyn kynnykselle. Sitä ennen toivotamme kaikille jäsenkuoroillemme laulajineen kärsivällisyyttä, terveyttä ja lämmintä kesää!

Aino & Antti
Suomen Mieskuoroliitto ry

1) Toimisto kesälomalla 13.6.–2.8.2020 – tilaa mieskuorotuotteet 11.6.2020 mennessä!

Suomen Mieskuoroliiton toimisto on suljettu kesäloman vuoksi 13.6.–2.8.2020. Kesän aikana tarvittavat nuottijulkaisut, cd-levyt ja muut varastotuotteet on tilattava viimeistään 11.6.2020 – tiedustele myös mahdollisuutta huomionosoitusanomusten pikakäsittelyyn vielä ennen lomaa! Toimisto palvelee jälleen normaalisti 3.8.2020 alkaen. Kiireellisissä asioissa voi toimiston loman aikana olla yhteydessä liiton puheenjohtajaan Antti Ilmavirtaan (yhteystiedot liiton verkkosivuilta).

Jatkoimme myös kevään erikoistarjousta kaikista merkkisuorituksiin tähtäävistä julkaisuistamme toimiston kesälomaan saakka! Tilaa nyt täydennykset omaan hyllyyn omatoimiharjoittelua varten tai kuoron nuottikaappiin syksyä silmällä pitäen viimeistään 11.6.2020, niin saamme tuotteet postiin ennen lomaa:

Perusmerkkilaulut ja Taitomerkkilaulut 19 euroa/kpl (norm. jäsenhinta 24 euroa)
Mestarimerkkilaulut 19 euroa/kpl (norm. jäsenhinta 28 euroa/kpl)
Serenadeja 19 euroa/kpl (norm. jäsenhinta 24 euroa/kpl)
Perus- ja Taitomerkkilaulujen stemmalevyt T1, T2, B1 tai B2 15 euroa/kpl (norm. jäsenhinta 17 euroa/kpl)

Alennushinnat ovat voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 11.6.2020 mennessä tehtyihin tilauksiin. Yli 20 kpl tilaukseen samaa tuotetta lisäksi -10 % lisäalennus! Tuotteiden tilaukset Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppilla 050 375 2248, sähköpostitse mieskuoroliitto@sulasol.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulut 6,90 euroa/tilaus, ja tuotteet voi myös noutaa toimistoltamme Helsingin Kannelmäestä (sovi kuitenkin noutoajasta etukäteen, teemme kesäkuussa pääsääntöisesti etätyötä).

 

2) Hyödynnä hyvät käytänteet liiton some-kanavista!

Seuraamme kattojärjestömme Sulasolin kanssa koronatilannetta aktiivisesti. Sulasol laati toukokuun lopussa neljän muun musiikkijärjestön kanssa lausunnon harrastusryhmien toiminnan jatkamisesta: https://sulasol.fi/musiikkiryhmien-harrastetoiminta-koronaepidemian-aikana/ Lisätietoa aiheesta on luvassa myös elokuussa ennen syyskauden käynnistymistä.

Hyviä käytänteitä kuorotoiminnan uudelleenkäynnistämiseen voi jakaa myös Suomen mieskuoroaktiivit -Facebook-ryhmässämme: www.facebook.com/groups/mieskuoroaktiivit/ Ryhmä on avoin kaikelle mieskuoroaiheiselle keskustelulle, ja erityisesti toivomme tässä tilanteessa kuulumisia onnistuneesta paluusta kuoro- tai lauluyhtyetoimintaan!

Seuraathan myös jo liittoa Facebookissa www.facebook.com/mieskuoroliitto/ ja Instagramissa http://instagram.com/mieskuoro/ ? Facebookissa on parhaillaan käynnissä kilpailu, jossa arvomme tuhannen seuraajan täyttyessä jollekulle onnekkaalle kilon suklaata ja vapaavalintaisen liiton nuottijulkaisun – ota siis liiton tilit seurantaan ja osallistu kilpailuun! Meille kannattaa myös kertoa oman kuoron kuulumisista tai kampanjoista viestillä tai tägäämällä liitto postaukseen, jaamme tietoa jäsenyhdistysten asioista mielellämme molemmissa kanavissa!

 

3) Helsinki Male Choir Weekend 9.–11.4.2021

Ensi vuoden kevääseen 9.–11.4.2021 koronaviruspandemian vuoksi siirtyneen Helsinki Male Choir Weekendin ilmoittautuminen on avattu uudelleen! Ilmoittautumislomakkeella voi varata tapahtuman osallistujapaketteja, yksittäisiä konserttilippuja, ruokailuja ja oheistuotteita sekä ilmoittautua omiin esiintymisiin, suurkuoronumeroihin ja Helsingin kaupungin vastaanotolle tapahtuman aikana. Osallistujapakettien, lippujen ja ruokailujen hinnat ovat samat kuin ne olisivat olleet keväällä 2020. Tule mukaan kaikkien aikojen mieskuorotapahtuman tunnelmaan!

Osallistujapakettien hinnat
– Osallistujapaketti pe-la, 99 euroa/laulaja (sisältää avajaiskonsertin pe 9.4.2021, lounaan, gaalakonsertin ja karonkan la 10.4.2021, t-paidan ja mahdollisuuden kuoron omiin esiintymisiin)
– Osallistujapaketti la, 89 euroa/laulaja (sisältää lounaan, gaalakonsertin ja karonkan la 10.4.2021, t-paidan ja mahdollisuuden kuoron omiin esiintymisiin)

Yksittäiset varaukset
– Avajaiskonsertti, Polyteknikkojen Kuoro pe 9.4.2021 klo 19 Temppeliaukion kirkko, 25 euroa
– Gaalakonsertti la 10.4.2021 klo 19 Musiikkitalon konserttisali, 35 euroa
(lipunmyynti yleisölle: https://www.ticketmaster.fi/event/272967)
– Lounas la 10.4.2021, 12 euroa
– Karonkka ja illallinen la 10.4.2021, 39 euroa
– T-paita, 15 euroa

Kaikki Helsinki Male Choir Weekendin osallistujat saavat osallistujapassin, jolla on vapaa pääsy seuraamaan VII Kansainvälistä Leevi Madetoja -mieskuorokilpailua konserttisalin parvelta niin kauan kuin tilaa riittää. Pääsyliput kilpailuun konserttisalin permantopaikalle ja toiseen kilpailutilaan (ilmoitetaan myöhemmin) voi ostaa Ticketmasterista vuoden 2021 alkupuolella.

Helsinki Male Choir Weekendin ilmoittautumisaika päättyy 31.1.2021 sähköisellä lomakkeella: https://forms.gle/nTY3bFftfLSYJcgt6

VII Kansainväliseen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailuun ilmoittaudutaan erillisellä lomakkeella 31.12.2020 mennessä: https://forms.gle/UCzmxb8S3ZsJQXUH9

Lisätietoja tapahtumasta: www.hmcw2021.fi ja hmcw@mieskuoro.fi

 

4) Tulossa kaudella 2020–2021

Järvenpään Mieslaulajien seniorikuoro Ajattomat järjestää VIII Valtakunnallisen Seniorimieskuorotapahtuman SENIORI2020 Järvenpäässä lauantaina 3.10.2020. Tärkeimpänä tapahtumassa on Järvenpää-talossa pidettävä suuri mieskuorokonsertti ja seppeleen lasku Sibeliuksen patsaalla. Tapahtumaan osallistuu kaikkiaan 16 mieskuoroa. Lisätietoja: www.mieskuoro.fi/valtakunnallinen-seniorimieskuorotapahtuma2020

Jo perinteeksi muodostunutta Suomen äänekkäintä Oktoberfestia juhlitaan lauantaina 10.10.2020 Tampereella Mieskuoro Laulajien Laulumajalla. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii jälleen Nokian Panimo, jonka Keisari-olut on myös tapahtumamme virallinen Oktoberfest-olut. Suomen äänekkäimmän Oktoberfestin osallistumismaksu on 35 euroa/hlö sisältäen teemaan sopivan illallisen ja rajoituksettoman pääsyn Nokian Panimon oluthanoille. Aiemmin päivän aikana kisataan myös neljän kaupungin kvartettimestaruudesta Tampereen, Turun, Porin ja Rauman kesken. Oktoberfesteille tulee ilmoittautua viimeistään 30.9.2020, sähköinen lomake löytyy liiton verkkosivuilta. Paikkoja on rajallisesti: pakkaa siis mukaan Juomalauluja II, puhtaat kalsarit sekä aimo annos mieskuorohenkeä ja tule mukaan viettämään syksyn äänekkäintä kuorotapahtumaa! Lue lisää ja ilmoittaudu: www.mieskuoro.fi/oktoberfest2020

Perusmerkkikoulutus järjestetään Mikkelissä lauantaina 17.10.2020. Kurssin kouluttajana toimii liiton musiikkilautakunnan jäsen Ilkka Aunu, ja koulutuspäivässä on mukana myös liiton tuotemyynti- ja infopiste. Koulutuksen päätteeksi on myös mahdollisuus merkkisuorituksiin. Koko päivän kestävä koulutus alkaa Päämajakoululla noin klo 10. Koulutuksen hinta on 20 euroa/osallistuja (ruokailut, matkat ja mahdolliset majoitukset omakustanteisesti), ja kurssin päätteeksi on mahdollisuus merkkisuorituksiin. Koulutukseen osallistujat voivat myös hankkia merkkilaulukirjat alennushintaan Perus- ja Taitomerkkilaulut sekä Serenadit 20 euroa/kpl, Mestarimerkkilaulut 25 euroa/kpl. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 4.10.2020 sähköisellä lomakkeella: https://forms.gle/nnEVDPmiBqUUM5zq5

Suomen Mieskuoroliiton seuraavat Talvipäivät järjestetään Seinäjoella 12.–14.2.2021. Talvipäiville on suunnitteilla taitomerkkikoulutus musiikkilautakuntamme varapuheenjohtajan Anneli Julénin johdolla, Paavo Hyökin luotsaaman edustuskuoro Liiton Miesten harjoitusperiodi konsertteineen sekä liittokokous. Isäntäkuorona toimii Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit. Lisätietoja Talvipäivien ohjelmasta, osallistumismaksusta ja ilmoittautumisesta on luvassa syyskuussa, tervetuloa mukaan!

Jäsenkirje tulostusystävällisessä muodossa (pdf)