Helsinki, 2.9.2022

Uusi laulukausi alkaa!

”Tuolla ikkunoissa nään sen kyllä – on jo kaikki ruusut kukkineet.” Näin alkaa yksi omista henkilökohtaisista mieskuorosuosikeistani, Toivo Kuulan sävellys Syksy. Kirjoittaessani tätä viestiä on yö kääntynyt juuri elokuun viimeiseen päivään ja vaikka aurinko jaksaa vielä lämmittää, käy jo kylmä tuuli pohjoisesta. Ja vaikka olenkin jo aloittanut surutyön golf-kauden vääjäämättömän päätöksen lähestyessä, tarkoittaa syksyn saapuminen myös iloisia asioita. Näistä päällimmäisenä on tietenkin uuden laulukauden avaus, sillä laulajat eivät ole edellistä teosta mukaillen lentäneet etelään vaan harjoituksiin!

Tämä alkava laulukausi päästään onneksi vihdoin aloittamaan normaaleissa merkeissä ja hyvin levättyinä kesän jäljiltä. Nyt on aika ottaa esiin syyskonserttien ohjelmistot ja ehkä kohta jo joulukonserttien nuotitkin. Onhan ikiaikainen totuus, ettei ole niin kaunista päivää, etteikö sitä olisi hyvä viettää sisällä treenaten joulubiisejä! Ja jos nuottivalikoimissa on vielä puutteita, niin Mieskuoroliiton ja Sulasolin nuottikaupat palvelevat.

Ilolla olen seurannut myös liitolle saapuneiden kutsujen määrää, sillä se kertoo, että monet kuorot juhlivat nyt syksyllä. Kehotan pitämään mielessä vuosiruusukkeiden lisäksi myös liiton muut palkitsemisen keinot. Ansiomerkit kirjaimellisesti ansioituneille toimijoille lämmittävät aina ja elämäntapamerkki on erinomaisen kunnioittava keino kiittää 25 vuotta aktiivisesti laulanutta veljeä!

Näin lopuksi haluan vielä muistella hieman alkukesää ja Sulasolin Laulu- ja soittojuhlia. Kiitokseni kaikille niille lukuisille mieskuoroille, jotka olivat äänekkäästi ja tyylikkäästi edustamassa instrumenttiamme! Nuijamiesten marssi tärähti melko lailla mukavasti Harjun stadionilla! Erityisen isot kiitokset Ainolle juhlan rakentamisesta ja toteuttamisesta sekä Liiton Miehille ja Paavolle kerrassaan upeasta konsertista yhdessä Naiskuoroliiton Liittokuoro Louhen kanssa. Itse luontoäiti saapui paikalle luomaan ainutkertaisia muistoja lähettämällä juuri hymnin mittaisen sadekuuron Finlandian kohdalle. Olipahan meillä Jyväskylässä kivaa!

Voimaa ja onnea alkaneeseen laulukauteen!

Antti Ilmavirta
puheenjohtaja

1) Suomen äänekkäin Oktoberfest ja juomalaulukurssi Mikkelissä 24.9.2022

Suomen äänekkäintä Oktoberfestia vietetään tänä vuonna Mikkelissä, saksalaiseen tapaan jo syyskuun puolella 24.9.2022! Mikkelin Mieslaulajat isännöi railakasta iltaa hyvä ruuan ja juoman merkeissä. Liitto järjestää samana päivänä myös juomalaulukurssin liiton musiikkilautakunnan jäsenen Ilkka Aunun johdolla.

Koulutus alkaa klo 10 Päämajakoululla, ja iltaa vietetään Urpolan kartanossa. Päivän hinta sisältäen sekä koulutuksen että Oktoberfestin ruokineen ja juomineen on 49 euroa/hlö (avec-hinta ilman koulutusta 39 euroa/hlö).

Oktoberfestin ja juomalaulukurssin ilmoittautuminen on nyt avoinna! Varmista paikkasi 15.9.2022 mennessä sähköisellä lomakkeella: https://forms.gle/y7Crr6GuyDdXJi2p9

2) Laulukauden avajaistarjous: kaikki nuottikokoelmat jäsenille -25 %!

Laulukauden alkuun tarjoamme kaikki liiton nuottikokoelmat jäsenillemme alehinnoin – saat nyt lokakuun alkuun saakka minkä tahansa kokoelmajulkaisumme -25 % alennuksella! Koko nuottikokoelmavalikoimamme löydät täältä: https://mieskuoro.fi/project/nuottikokoelmat/

Hinnat:
Perus- ja taitomerkkilaulut, useimmat teemakokoelmat: 18 euroa/kpl (norm. jäsenhinta 24 euroa/kpl)
Mestarimerkkilaulut: 21 euroa/kpl (norm. jäsenhinta 28 euroa/kpl)
Sotaveteraanien perinnelaulut, Mies, kuoroon!, POP1-3: 9 euroa/kpl (norm. jäsenhinta 12 euroa/kpl)

Tarjoushinnat ovat voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 2.10.2022 mennessä tehtyihin tilauksiin. Nuotit kannattaa tilata kerralla koko kuorolle, sillä yli 20 kpl tilaukseen samaa tuotetta myönnämme vielä -10 % lisäalennuksen! Tilauksen voi tehdä Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse 050 375 2248, sähköpostitse toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisäämme toimituskulut 6,90 euroa. Tuotteet on myös mahdollista noutaa toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalta – sovi kuitenkin tällöin noutoajasta etukäteen, sillä teemme osittain etätöitä.

3) Ääntä PRKL! jatkuu alkusyksyn ajan – hyödynnä liiton kanavat oman kuoron markkinoinnissa!

Suomen Mieskuoroliitto avasi tämänkin laulukauden kampanjalla, joka kannustaa liiton jäsenkuoroja pitämään ääntä ja houkuttelemaan uusia laulajia riveihinsä. Monilla kuoroilla on kausi jo hyvin käynnissä, mutta vielä ehtii pitää koelauluja, avoimia harjoituksia tai muita kauden alun tapahtumia uusille potentiaalisille mieskuorolaisille!

Tänä vuonna kampanjan teemana on toistamiseen Ääntä PRKL! Kampanjan aikana haluamme myös kuulla ajatuksianne mieskuorolaulun tärkeydestä: mitä mieskuorolaulu teille edustaa ja antaa – ja miksi sen on niin PRKL:n mukavaa!

Kampanjaan voi osallistua elo–syyskuun ajan joko yksittäisenä laulajana tai koko kuoron voimin tuottamalla tervehdyksiä, videoita sekä kommentoimalla ja jakamalla liiton kampanjapäivityksiä. Merkitse julkaisut tunnisteilla #mieskuoro ja #ääntäprkl – Instagramista löydät myös teematarrat näillä hakusanoilla!

Jaamme aina mielellämme myös jäsenkuorojen konsertti-ilmoituksia sekä muita sosiaalisen median päivityksiä omissa kanavissamme – voit vinkata kuoronne kuulumisista toimistollemme tai merkitä liiton kanavat suoraan somepäivitykseen:
Facebook @mieskuoroliitto
Instagram @mieskuoro

4) Tulevia tapahtumia

Sulasolin liittokokous Lappeenrannassa 12.11.2022

Kattojärjestömme Sulasolin liittokokous järjestetään Lappeenrannassa lauantaina 12.11.2022. Lisätietoja tapahtumasta saatte syksyn edetessä Sulasolin kanavista, kannustamme myös mieskuorolaiset sankoin joukoin mukaan päättämään kuorotoiminnan yhteisistä linjoista!

Talvipäivät Hämeenlinnassa 17.–19.3.2023

Liiton seuraavia Talvipäiviä isännöi 100-vuotista taivaltaan tänä syksynä juhliva Hämeenlinnan Mieskuoro. Talvipäivät järjestetään 17.–19.3.2023, lisätietoja ohjelmasta luvassa syksyn aikana!

 

Jäsenkirje tulostusystävällisessä muodossa (pdf)