12.11.2019

Tapahtumasta toiseen

Jos minun pitäisi nimetä suosikkiasiani liiton toiminnassa, se olisi ehdottomasti erilaiset mieskuorotapahtumat. Liiton järjestämiä tapahtumia riittää pitkin vuotta kevytkoulutuksista aina jättiläismäisiin festivaaleihin saakka, mutta niille on yhteistä yksi asia: se kuuluisa veljeshenki. Koen olevani varsin etuoikeutettu päästessäni naisena osaksi niitä hetkiä, joissa laulajien välinen yhteys tiivistyy käsinkosketeltavaksi iästä ja taustasta riippumatta.

Kuukausi sitten vietettiin Suomen äänekkäintä Oktoberfestia Tampereella. Jo iltapäivällä kisattu Lauluyhtyeiden Keisari -kilpailu nosti tunnelman kattoon, kun toinen toistaan taitavampia kvartetteja marssi Laulumajan juhlasaliin näyttämään parastaan. Lämpimät onnittelut helsinkiläiselle Clubhouselle kisan voitosta ja Lauluyhtyeiden Keisarin arvonimestä! Iltaa kohden meno vain parani: yhteistyökumppaneittemme Nokian Panimon, Wigrenin ja Saarioisen tarjoilujen siivittämänä liiton Oktoberfest muodostui tosiaankin nimensä mukaisesti Suomen äänekkäimmäksi. Yhteistä laulettavaa löytyi mieskuororepertuaarista niin kilpailukvartettien kuin koko juhlakansankin kesken.

Ensi keväänä vuorossa onkin sitten kaikkien aikojen mieskuorotapahtuma, kun Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu ja Nordic-Baltic Male Choir Festival yhdistyvät huhtikuisena viikonloppuna 16.–19.4.2020 Helsinki Male Choir Weekendiksi. Musiikkitaloon odotetaan pitkälle toistatuhatta mieskuorolaista Suomesta ja ulkomailta, erityisesti Pohjoismaista ja Baltiasta, joten tällaista mieskuorotapahtumaa ei ole meillä aiemmin nähty. Toivotan siis lämpimästi jäsenkuoromme mukaan ja kokemaan, kuinka Finlandia-hymni soi Musiikkitalon konserttisalissa tällaisen suurkuoron voimin!

Kannustan myös kaikkia kuoroja osallistumaan kilpailuun, sillä ohjelmiston hiominen kisaa varten kehittää kuoron musiikillisia valmiuksia huimasti. Kilpailun kolmesta sarjasta löytyy varmasti jokaiselle kuorolle sopiva, ja ammattitaitoisten tuomaristojemme palaute viitoittaa kuoron toimintaa myös tuleville vuosille. Tapahtumaan voi kuitenkin mainiosti osallistua kilpailemattakin. Lisätietoja tapahtumasta myöhemmin tässä kirjeessä sekä verkkosivuillamme www.mieskuoro.fi/madetoja2020-fi/

Nähdään siis huhtikuussa Musiikkitalossa!

Aino Herranen
toiminnanjohtaja

 

1) Helsinki Male Choir Weekend lähestyy – varmista paikkasi kaikkien aikojen mieskuorotapahtumassa!

Suomen Mieskuoroliiton suursatsaus, Helsinki Male Choir Weekend järjestetään keskuspaikkana Musiikkitalo 16.–19.4.2020. Tapahtuman ytimessä on VII Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu, joka käydään 18.4.2020 kolmessa sarjassa: kansainvälisessä, kansallisessa ja katselmussarjassa. Kilpailuun tulee ilmoittautua tämän vuoden loppuun eli 31.12.2019 mennessä, säännöt löytyvät kokonaisuudessaan tapahtuman verkkosivuilta.

Helsinki Male Choir Weekend sisältää myös Nordic-Baltic Male Choir Festivalin, joka laajentaa tapahtuman mittavaksi kansainväliseksi kuorofestivaaliksi ja kaikkien aikojen näyttävimmäksi mieskuorotapahtumaksi. Tapahtuman osallistujapaketteja voi varata erillisellä sähköisellä lomakkeella verkkosivujemme kautta 15.2.2020 saakka, ja mukaan juhlahumuun toivotamme tervetulleiksi kaikki mieskuorot, vaikka ei kilpailuun osallistuisikaan.

Tapahtumaan otetaan varaslähtö jo torstaina 16.4.2020, jolloin tapahtuman osallistujille tarjotaan lippuja Radion sinfoniaorkesterin ja Polyteknikkojen Kuoron konserttiin Musiikkitalossa. Torstai-illalle suunnitellaan myös laulullista ravintolakierrosta. Virallisessa avajaiskonsertissa perjantaina 17.4.2020 Temppeliaukion kirkossa esiintyy tapahtumavuonna 120-vuotista toimintaansa juhliva Polyteknikkojen Kuoro nykymusiikkiteemaisella juhlakonsertilla Saara Aittakummun johdolla.

Suurkuoro Musiikkitalossa Talvipäivillä 2013. Kuva: Markku Pihlaja.

Viikonlopun huipentuma on Musiikkitalossa 18.4.2020 järjestettävä gaalakonsertti, jossa kaikki tapahtuman osallistujat muodostavat yli tuhannen laulajan suurkuoron. Pohjoismais-balttilaisen teeman mukaisesti mukana on teoksia myös naapurimaista. Suurkuoronumeroina kuullaan Sibelius: Finlandia-hymni, Grieg: Sangerhilsen ja Sarapik: Ta lendab mesipuu poole, nuotit toimitetaan ilmoittautuneille sähköisessä muodossa. Gaalakonsertissa kuullaan myös tuomariston poimintoja kilpailusta ja edustuskuoro Liiton Miehiä Paavo Hyökin johdolla sekä jaetaan kilpailun palkinnot.

Tapahtuma päättyy sunnuntaina 19.4.2020 messuun Temppeliaukion kirkossa ja Suomen Mieskuoroliiton liittokokoukseen.

Viikonlopun osallistujapaketteja varaamalla kuoro saa mahdollisuuden myös omiin esiintymisiin, joita kuullaan tapahtumapäivien aikana eri puolilla kaupunkia:
– ystävyyskonsertit to-su 16.-19.4.2020
– vapaamuotoiset esiintymiset kauppakeskuksissa, kirjastoissa jne. to-su 16.-19.4.2020
– vapaamuotoiset esiintymiset ravintoloissa ja baareissa to 16.4.2020
– koululaiskonsertit pe 17.4.2020
– vapaamuotoiset esiintymiset Musiikkitalon aulassa la 18.4.2020
– vapaamuotoiset esiintymiset karonkassa la 18.4.2020
– jumalanpalvelus su 19.4.2020

Viikonlopun osallistujapaketit:
osallistujapaketti pe-la, 99 euroa/laulaja (sisältää avajaiskonsertin pe 17.4.2020, lounaan, gaalakonsertin ja karonkan la 18.4.2020, t-paidan ja mahdollisuuden kuoron omiin esiintymisiin)
osallistujapaketti la, 89 euroa/laulaja (sisältää lounaan, gaalakonsertin ja karonkan la 18.4.2020, t-paidan ja mahdollisuuden kuoron omiin esiintymisiin)

Konsertit ja ruokailut ovat varattavissa myös yksittäin. Tapahtuman ohjelmaa päivitetään jatkuvasti valmistelujen edetessä, lue lisää tapahtuman verkkosivuilta: www.mieskuoro.fi/madetoja2020-fi/

 

2) Oletko sinä uusi Liiton Mies? Koelaulukiertue 7.–9.2.2020

Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehissä laulaa tällä hetkellä 33 laulajaa eri puolilta Suomea aina Helsingistä Ouluun ja Porista Joensuuhun. Uusia laulajia otetaan mukaan kaikkiin stemmoihin seuraavan kerran 7.–9.2.2020 järjestettävällä koelaulukiertueella. Jos omalla paikkakunnallasi olisi kiinnostusta koelaulujen isännöintiin, ota yhteyttä liiton toimistoon (toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi) viimeistään 5.12.2019!

Edustuskuoroa johtaa Suomen Mieskuoroliiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki. Liiton Miesten tarkoituksena on tarjota taitaville mieskuorolaulajille ja mieskuorojen johtajille ammattimainen työympäristö, kuitenkaan häiritsemättä jäsentensä muiden aktiivikuorojen toimintaa. ”Liiton Miesten periodiluonteinen toiminta mahdollistaa ajankäytön järjestämisen helposti. Suosittelen toimintaa ehdottomasti niin mieskuorolaulun harrastajille kuin taiteellisille johtajillekin, jotka haluavat ehkä työhönsä uutta näkökulmaa tai työkaluja”, kannustaa Paavo Hyökki.

Liiton Miehet konsertoi seuraavan kerran Helsingin Musiikkitalossa Helsinki Male Choir Weekendin gaalakonsertissa 18.4.2020. Tätä ennen järjestetään harjoitusperiodi Tallinnassa 7.–8.3.2020 ja viimeistelyharjoitukset Helsingissä 17.4.2020. Joutsenon perinteinen kesäperiodi pidetään juhannuksen jälkeisellä viikolla 24.–28.6.2020, samana viikonloppuna 26.–28.6.2020 järjestettävän merkkilaulukurssin kanssa.

Liiton Miesten omilta sivulta löydät lisätietoa toiminnasta ja aiemmasta ohjelmistosta sekä pari konserttiäänitettä: www.liitonmiehet.fi

 

3) Ilmoita tulevat konsertit kalentereihin!

Suomalaisen mieskuorolaulun 200-vuotisjuhlavuosi MK200 jatkuu vuoden loppuun saakka. Ilmoita siis sivuilla www.mk200.fi konserttikalenteriin myös loppuvuoden itsenäisyyspäivä-, adventti- ja joulukonsertit! Muista myös Sulasolin konserttikalenteri: www.sulasol.fi/tapahtumakalenteri/

Keräämme jälleen myös mieskuorojen joulukonsertit omalle tapahtumasivulleen liiton verkkosivuille: www.mieskuoro.fi/joulu/ . Näitä konserttitietoja voi ilmoittaa meille osoitteella toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi , saadaanko vähintään yksi mieskuorokonsertti jokaiselle adventtiajan päivälle?

 

4) Marraskuun jäsentarjous: kukkosukat ota 3, maksa 2 paria!

Liiton logolla varustetut kukkosukat ovat piste i:n päälle kaikkiin loppuvuoden mieskuoroesiintymisiin adventti- ja itsenäisyyspäivän konserteista joulukonsertteihin. Marraskuun jäsentarjouksena kukkosukat ota 3, maksa 2 paria eli vain 6,66 euroa/pari (norm. 10 euroa/pari)!

Laadukkaat 60 asteen konepesun kestävät pukusukat kudotulla hopeanharmaalla kukkologolla on valmistettu suomalaisen Teseman tehtaalla Nurmeksessa. Sukat ovat 75 % merssipuuvillaa, 20 % polyamidia ja 5 % elastaania, ja saatavilla on sukkakoot 40-42, 43-45 ja 46-48.

Alennushinta on voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 1.12.2019 mennessä tehtyihin tilauksiin. Tuotteiden tilaukset Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse 010 8200 236, WhatsApp-viestillä 050 375 2248, sähköpostitse mieskuoroliitto@sulasol.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulut 6,90 euroa/tilaus; huomaa kuitenkin Postin lakon vaikutukset toimitusaikoihin.

Seuraa liiton verkko- ja FB-sivuja ja hyödynnä joulukuun tarjoukset itselle ja pukinkonttiin!

 

5) Mitä kuorolle kuuluu? Liitto tarjoaa jäsenkyselypohjan mieskuorojen käyttöön

Suomen Mieskuoroliitto toteutti keväällä jäsenkuorojensa käyttöön kyselypohjan, jolla jäsenkuorot voivat selvittää laulajistonsa tyytyväisyyttä omaan kuoroon ja toiveita kuoron toiminnan kehittämiseksi. Kyselyn osiot käsittelevät kuoron taiteellista toimintaa, ilmapiiriä, ohjelmistoa, hallintoa sekä Sulasolin ja Suomen Mieskuoroliiton palveluita.

Kyselylomake on toteutettu Google Formsilla, ja jokainen kiinnostunut kuoro saa oman lomakkeen ja ylläpito-oikeudet kyselyn ja vastausten hallinnointiin. Kyselyn hallinnointi vaatii Google-tilin. Myös liitolle jää oikeus vastausten käsittelyyn. Tietoja käytetään liiton toiminnassa jäsenistön tilanteen seurantaan ja liiton palveluiden kehittämiseen jäsenistön tarpeiden mukaan. Kyselyn vastauksia ei liiton toiminnassa yhdistetä yksittäisiin henkilöihin, tarvittaessa anonymisoimme ennen tietojen käsittelyä vastaukset, joista yksittäinen henkilö on tunnistettavissa.

Mikäli olet kiinnostunut jäsenkyselypohjan käyttämisestä oman yhdistyksen piirissä, ota yhteyttä liiton toimistoon: toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi , puh. 010 8200 236.

 

6) Suomen Mieskuoroliiton jäsenille 15 % alennus WellO2-hengitysharjoituslaitteesta

Suomen Mieskuoroliitto ja äänen huoltoon soveltuvaa WellO2-hengitysharjoituslaitetta valmistava Hapella Oy:n ovat tehneet yhteystyösopimuksen. Suomen Mieskuoroliiton jäsenet saavat 15 % alennuksen WellO2-laitteen verkkokaupassa voimassa olevasta hinnasta ja lisäksi yli 10 kappaleen kertatilaukseen yhden laitteen kaupan päälle. Jäsenedun saat, kun hankit laitteen Hapella Oy:n verkkokaupasta shop.wello2.com syöttämällä koodin SMKL2017 Kupongit-kenttään. Samalla tuet Suomen Mieskuoroliiton toimintaa. Lue lisää: www.wello2.com !

 

7) Postin lakko vaikuttaa liiton tuotelähetyksiin seuraavien viikkojen aikana

Postin työntekijät ovat aloittaneet lakon, joka kestää sunnuntaihin 24.11.2019 klo 24.00 saakka, ellei sopua ennen tätä synny. Postin työntekijät ovat uhanneet myös kahden viikon lisälakolla tämän jälkeen. Lakko tulee vaikeuttamaan postin kulkua ja koskee näin ollen myös Suomen Mieskuoroliiton tuotepostituksia. Erityisesti kirjelähetyksissä viive voi olla merkittävä.

Isommat tuotteet postitamme normaalisti paketteina, joissa viive tavanomaiseen on tämänhetkisen tiedon mukaan muutaman päivän luokkaa. Pienempien lähetysten kuten merkkien ja ruusukkeiden osalta suosittelemme mahdollisuuksien mukaan noutoa toimistoltamme Helsingin Kannelmäestä, mutta nämä tuotteet on myös mahdollista toimittaa pakettina.

Vaihtoehtoisista lähetystavoista esimerkiksi Matkahuollon kautta voidaan sopia tapauskohtaisesti, mikäli tilaus on kiireellinen. Lisätietoja liiton toimistosta: puh. 010 8200 236 tai toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi.

 

Jäsenkirje_7-19 tulostusystävällisessä muodossa (pdf)