Helsinki, 15.12.2021

Päättynyt kaik’ on työ?

Liiton toimistossa huokaistiin marraskuun lopussa paitsi väsymyksestä, myös ilosta ja helpotuksesta. Vuodesta 2015 saakka valmisteltu Helsinki Male Choir Weekend saatiin toteutettua onnistuneesti vihdoin ja viimein ensimmäisenä adventtiviikonloppuna 26.-28.11.2021.

Tapahtumapäivien tunnelma oli poikkeuksellisen hieno. Kaikki 22 kilpailuun ilmoittautunutta kuoroa pääsi lavalle asti, edustuskuoromme Liiton Miehet antoi parastaan Paavo Hyökin johdolla ja lavan täyttänyt suurkuoro herkisti koko Musiikkitalon konserttisalin katsomon. Karonkassa juhlittiin yhtä lailla kilpailussa menestyneitä kuin tapahtumamme päätähteä, upeaa mieskuorolaulua.

Hienoihin tapahtumatunnelmiin voi palata vielä Ylen koostelähetyksessä, jossa kuullaan parhaat palat Helsinki Male Choir Weekendin avajais- ja gaalakonserteista. Monipuolinen yli kahden ja puolen tunnin kattaus Polyteknikkojen Kuorosta kilpailuun osallistuneiden kuorojen kautta Liiton Miehiin ja suurkuoronumeroihin on kuunneltavissa tammikuun alkuun saakka Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/audio/1-50968769 Markku Pihlajan ottamia kuvia löytyy kahdesta linkistä: https://foto.pihlaja.fi/hmcw2021/ ja https://foto.pihlaja.fi/HelsinkiMaleChoirWeekend-2021/ Lisää kuvamateriaalia erityisesti kilpailukuoroista on tulossa vielä myöhemmin!

Tällaisen suurtapahtuman jälkeen olisi helppo ajatella lähes jokaisessa joulukonsertissa kuultavan laulun sanoin: ”Päättynyt kaik’ on työ!” Päinvastoin! Tapahtuman tuoma hyvä noste on nyt syytä hyödyntää täysimääräisesti kuorotoiminnan hyväksi. Koronaviruspandemia ei valitettavasti ole ohi, ja erityisen tärkeää edunvalvontatyö on nyt kuorolaulun maineen palauttamiseksi hyviä kokemuksia esiin nostamalla. Syksyn aikana kuorojen piirissä on koettu monia altistustilanteita, eikä Helsinki Male Choir Weekendissäkään valitettavasti sellaiselta säästytty. Rokotusten tehosta kuitenkin kertoo, että jatkotartuntoja ei tapahtumastamme tiettävästi syntynyt – vastaavia esimerkkejä on tiedossamme lukuisia.

Vaikka suurin osa joulukonserteista on voitu ja voidaan järjestää ilman rajoituksia tai helppokäyttöiseksi todettua koronapassia hyödyntäen, erityisesti yritysten kuoroilta tilaamia konsertteja on monin paikoin peruttu. Tämä tarkoittaa jälleen uutta lovea kuorojen kassoihin, joten pyrimme etsimään myös keinoja kuorojen rahoituksen turvaamiseen alkavana vuonna.

Rauhallista joulunaikaa ja onnea uudelle vuodelle toivottaen,

Aino Herranen

toiminnanjohtaja

1) Mieskuorojen joulu

Tänä jouluna saamme jälleen nauttia mieskuorojen joulukonserteista eri puolilla maata! Keräämme mieskuorojen jouluesiintymisiä verkkosivuillemme jouluiseen konserttikalenteriin https://mieskuoro.fi/joulu/

Kalenteriin ehtii vielä lisätä oman kuoron konserttitiedot sähköisellä lomakkeella https://forms.gle/3wB2vYmMHhnpgjJv5 – kannustamme lämpimästi myös vierailemaan naapurikuoron konsertissa!

2) Jouluaaton hartaus Hietaniemen hautausmaalla 24.12.2021

Suomen Mieskuoroliitto on perinteiseen tapaan mukana järjestämässä jouluaaton hartautta 24.12.2021 klo 16 Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä yhdessä Helsingin Reserviupseeripiirin, Pääesikunnan sekä Sulasolin Helsingin ja Uudenmaan piirin kanssa.

Hartaustilaisuuden alustava aikataulu:
klo 15.30 Kokoontuminen Hietaniemen hautausmaan uuden kappelin lämpiöön
klo 15.50 Siirtyminen parijonossa Mannerheimin haudalle
klo 16 Laulu: Suomen laulu (Pacius)
Jouluevankeliumi
Laulu: Jouluyö, juhlayö (Gruber)
Lyhyt hartauspuhe (kenttäpiispa Pekka Särkiö)
Laulu: Finlandia-hymni (Sibelius)
n. klo 16.20 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden laulut johtaa Viipurin Lauluveikkojen taiteellinen johtaja Ilkka Aunu. Kaikki mieskuorot ja yksittäiset mieslaulajat, erityisesti pääkaupunkiseudulta mutta luonnollisesti muualtakin Suomesta, ovat lämpimästi tervetulleita mukaan hiljentymään joulun viettoon.

3) Vuodenvaihteen jäsentarjous: kaikki tuotteet -25 %!

Vuodenvaihteen jäsentarjouksena tarjoamme kaikki tuotteet huomionosoituksia lukuun ottamatta -25 % alennuksella. Alennus koskee siis muun muassa nuottijulkaisuja, cd-levyjä ja mieskuoroaiheisia tekstiileitä, tutustu koko valikoimaan täällä: www.mieskuoro.fi/tuotteet/ Jouluksi perille ehtivät to 16.12. klo 12 mennessä tehdyt tilaukset.

Tarjous on voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden jäsenille kaikkiin 15.12.2021-9.1.2022 tehtyihin tilauksiin. Tarjous ei koske huomionosoitustuotteita eli laulaja- tai ansiomerkkejä, ruusukkeita tai standaareita. Yli 20 kpl tilauksiin samaa tuotetta -10 % lisäalennus!

Tilaukset voi tehdä liiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppissa 050 375 2248, sähköpostitse mieskuoroliitto@sulasol.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisäämme toimituskulut 6,90 euroa. Tuotteita on mahdollista myös noutaa toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalta, mutta sovi tällöin noutoajasta etukäteen – teemme osittain etätyötä ja olemme myös pitkään suljettuina joululoman vuoksi.

4) Suomen Mieskuoroliitto hakee toimistoassistenttia

Suomen Mieskuoroliitto ry hakee palvelukseensa osa-aikaista toimistoassistenttia määräaikaiseen työsuhteeseen.

Toimistoassistentin tehtäviin kuuluu muun muassa:
– kuorotapahtumien ja -koulutusten valmistelu ja tuotanto
– tiedotus liiton jäsenille, sidosryhmille ja medialle
– tuotemyynti ja asiakaspalvelu
– kokousten valmistelu
– muut toimistotyöt

Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytetään:
– itsenäistä työotetta ja hyviä yhteistyötaitoja
– tarkkuutta ja paineensietokykyä
– kuorotoiminnan ja -musiikin tuntemusta
– hyviä tietoteknisiä ja viestinnällisiä valmiuksia
– erinomaista suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa
– tapahtumatuotantoon ja/tai viestintään liittyviä opintoja tai työkokemusta

Työsuhde on määräaikainen 17.1.-17.6.2022 (tai sopimuksen mukaan) 60 % työajalla. Työajan jakautumisesta sovitaan tehtävään valittavan henkilön kanssa erikseen, noin 2-3 työpäivää viikossa ja lisäksi tapahtumaviikoilla enemmän, osittain myös iltaisin ja viikonloppuisin. Työskentely osittain etänä on mahdollista, mutta tehtävässä edellytetään myös viikoittaista läsnäoloa liiton toimistolla Helsingin Kaapelitehtaalla.

Palkkaus on Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry:n kulttuurituottajille annetun palkkasuosituksen mukainen (suorittava taso, 60 %). Hakemukset pyydetään toimittamaan sähköpostitse viimeistään 6.1.2022 osoitteella toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi.

Lisätietoja:
– 13.-17.12.2021: toiminnanjohtaja Aino Herranen, toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi, 050 375 2248
– 20.12.2021-5.1.2022: puheenjohtaja Antti Ilmavirta, puheenjohtaja@mieskuoro.fi, 050 329 1165

5) Toimisto suljettu joululoman ja inventaarion vuoksi 20.12.2021-7.1.2022

Liiton toimiston on suljettu joululoman ja inventaarion vuoksi 20.12.2021-7.1.2022. Jouluksi perille ehtivät to 16.12. klo 12 mennessä tehdyt tuotetilaukset. Toimiston ollessa suljettuna kiireellisissä asioissa voi olla yhteydessä puheenjohtaja Antti Ilmavirtaan, puheenjohtaja@mieskuoro.fi, 050 329 1165. Palvelemme jälleen normaalisti 10.1.2022 alkaen!

6) Tapahtumia vuonna 2022

Talvipäivät Seinäjoella 11.–13.3.2022

Suomen Mieskuoroliiton seuraavat Talvipäivät järjestetään Seinäjoella 11.–13.3.2022 isäntäkuorona Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit. Suunnitteilla on niin laulajakoulutusta, konsertti kuin seminaariohjelmaakin. Talvipäivien yhteydessä pidetään myös Suomen Mieskuoroliiton liittokokous.

Julkaisemme lisätietoja ohjelmasta ja osallistumismaksut tammikuussa, seuraa tiedotustamme ja tule mukaan: www.mieskuoro.fi/talvipaivat2022/

Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlat Jyväskylässä 9.–12.6.2022

Kattojärjestömme suurtapahtuman järjestelyt etenevät ensi vuoden kesälle! Tapahtuman ilmoittautuminen ja lippuvaraukset osallistujille ovat jo käynnissä! Lue lisää: www.laulujuhlat.fi

Kesäkurssit Orivedellä 29.6.–3.7.2022

Ensi kesän mieskuorokurssit järjestetään jälleen juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna Orivedellä. Mukana on niin Liiton Miesten harjoitusperiodi kuin merkkilaulujakin, lisätietoja on luvassa alkuvuodesta 2022: www.mieskuoro.fi/kesakurssit2022/

 

Jäsenkirje tulostusystävällisessä muodossa (pdf)