Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet, johtaa Paavo Hyökki

U N I

Lauantaina 3.7.2021 klo 19
Aleksanterin kirkko, Pyynikin kirkkopuisto, Tampere

Damström – Forrest – Hindemith – Komulainen – Kuula – Madetoja – Mäntysaari – Poulenc – Rautavaara – Tommola

Vapaa pääsy, ohjelma 15/10 euroa

* * *

Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet antoi ensikonserttinsa Joutsenon kirkossa 1.7.2017. Periodiluonteisesti toimivan kuoron tarkoitus on tarjota taitaville mieskuorolaulajille ja niiden johtajille ammattimainen työympäristö, kuitenkaan häiritsemättä jäsentensä muiden aktiivikuorojen toimintaa. Kuorossa laulaa tällä hetkellä 37 laulajaa eri puolilta Suomea aina Helsingistä Ouluun ja Porista Joensuuhun, ja kuoroa johtaa Suomen Mieskuoroliiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki. Koelauluja järjestetään eri paikkakunnilla aina tarpeen mukaan. Kuoro konsertoi Suomen Mieskuoroliiton tapahtumien yhteydessä muutaman kerran vuodessa eri puolilla Suomea, nyt ensimmäistä kertaa Tampereella.

* * *

Maamme eturivin kuoronjohtajiin kuuluva Paavo Hyökki aloitti opintonsa Espoon Musiikkiopistossa vuonna 1987 instrumentteinaan sello ja piano. Vuonna 2010 hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta ja jatkoi opintojaan kuoronjohtoluokalla. Kuoronjohdon A-tutkinnon Hyökki suoritti vuonna 2012 erinomaisin arvosanoin ja keväällä 2013 hän valmistui musiikin maisteriksi.

Paavo Hyökki toimii taiteellisena johtajana Mieskuoro Laulajissa, Chorus Cathedralis Aboensis -sinfoniakuorossa, Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehissä ja Lain Huudossa, joista kahdessa jälkimmäisessä niiden perustamisesta lähtien. Hän on tehnyt yhteistyötä myös useamman kuoron ja orkesterin kanssa, joista mainittakoon EMO Ensemble, Key Ensemble, Lauluyhtye Rajaton, Club for Five, Radion Sinfoniaorkesteri (RSO) ja Helsingin Kaupunginorkesteri (HKO).

Hyökki kuului Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen hallitukseen vuosina 2010–2016 ja on toiminut vuodesta 2015 Suomen Mieskuoroliiton taiteellisena johtajana. Hän toimii myös kutsuttuna Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien taiteellisena johtajana Jyväskylässä vuonna 2022. Lisäksi Hyökki on yhtyelaulaja, taiteellinen tuottaja sekä kysytty jäsen kuoro- ja lauluyhtyekilpailujen tuomaristoihin.

www.liitonmiehet.fi
www.mieskuoro.fi

Kuva: Liiton Miehet Musiikkitalossa 12.5.2019 © Essi Vakkila