Kuorotoiminta on ollut koronapandemian vuoksi jo yli vuoden ajan osin voimakkaidenkin rajoitustoimien kohteena. Harjoitukset on pidetty maskien kanssa, ulkona tai etänä tai peruttu kokonaan. Konsertit on niinikään jouduttu perumaan ja niiden toteutuminen on myös lähitulevaisuudessa epävarmaa. Erityisesti joulukonserttien peruuntuminen oli kova isku kuorokentälle.

Koronaviruspandemia on vaikuttanut merkittävästi myös liiton toimintaan. Kuorotapahtumien peruutusten lisäksi liiton varainhankinnan kulmakivien, nuottijulkaisujen ja huomionosoitustuotteiden myynti on notkahtanut merkittävästi. Liittomme tukee jäsenyhdistystensä toimintaa ja suomalaisen mieskuorolaulun elinvoimaisuutta aktiivisella edunvalvontatyöllä myös poikkeusaikana yhdessä kattojärjestö Sulasolin ja sidosryhmien kanssa. Esimerkiksi viime syksynä julkaisemamme kannanotot saivat laajaa näkyvyyttä mediassa. Tällä hetkellä tavoitteenamme on mahdollisimman nopea mutta hallittu ja turvallinen paluu läsnäkuorotoimintaan heti, kun koronatilanne sen sallii. Tuotamme myös jäsenyhdistystemme käyttöön hyviä käytänteitä ja viestintämateriaalia uutta alkua ja jälleenrakennusta varten koronapandemian jälkeen.

Voit tukea toimintaamme suomalaisten mieskuorojen hyväksi liittymällä liiton kannattajajäseneksi. Liiton kannattajajäsenmaksu on 100 euroa/vuosi ja ainaiskannattajajäsenmaksu 1000 euroa. Suomen Mieskuoroliiton kannattajajäseneksi voi liittyä joko henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö. Lue lisää ja täytä liittymislomake: https://forms.gle/3BoCJSnBm62wFgDA9

Kannattajajäseneksi liittyvä henkilö tai yhteisö sitoutuu maksamaan voimassa olevan kannattaja- tai ainaiskannattajajäsenmaksun. Kannattajajäsenyys jatkuu automaattisesti ja kannattajajäsenmaksu laskutetaan vuosittain tammikuun alussa, ellei kannattajajäsen irtisano jäsenyyttä edellisen vuoden loppuun mennessä. Ainaiskannattajajäsenmaksu laskutetaan vain kerran.

Liiton kannattajajäsenenä olet mukana varmistamassa liiton aktiivisen toiminnan myös tulevaisuudessa, asiantuntijapalvelut poikkeustilanteissakin sekä monipuoliset mieskuorotapahtumat ja -koulutukset, kunhan koronatilanne ne jälleen sallii. Kannattajajäsenille lähetetään liiton jäsenkirjeet ja muita tiedotteita toiminnasta, mikäli kannattajajäsen on antanut tähän luvan. Kannattajajäsenille voidaan myös tarjota erityisetuja liiton palveluista ja tuotteista. Liiton myyntituotteiden jäsenhinnat koskevat myös kannattajajäseniä.

Liiton kannattajajäsenenä mahdollistat muun muassa tällaiset tapahtumat tulevaisuudessakin: kuvassa karonkkaväkeä VI Kansainvälisen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun karonkassa Tampereella huhtikuussa 2015. Kuva: Markku Pihlaja.