Suomen äänekkäin Oktoberfest jalkautuu jälleen Tampereelle Mieskuoro Laulajien Laulumajalle lauantaina 12.10.2019. Tänäkin vuonna vietetään iltaa hyvän ruuan, juoman ja laulun merkeissä. Tapahtuma alkaa tällä kertaa jo iltapäivällä, jolloin lauluyhtyeet kisaavat liiton “Lauluyhtyeiden Keisarin” tittelistä. Tapahtuman tarkka aikataulu vahvistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

 

Lauluyhtyekilpailuun voivat osallistua kvartetit ja muut 3-8 laulajan miesyhtyeet, ja pakollinen teos tulee valita liiton nuottijulkaisuista Juomalauluja II (2017) tai Serenadeja (2019). Kilpailun osallistumismaksu on 100 euroa yhtyeeltä, ja palkintoina jaetaan yhteensä 1000 euroa, kiertopalkinto Saken Kannu ja erikoispalkintoja. Kilpailutuomariston puheenjohtajana toimii liiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki ja muina tuomariston jäseninä lauluyhtyeammattilainen, Rajattoman sopraano Essi Wuorela ja kuoronjohtaja, liiton musiikkilautakunnan varapuheenjohtaja Anneli Julén.

 

Oktoberfestin ja “Lauluyhteiden Keisarin” pääyhteistyökumppanina toimii Nokian Panimo, joka toimittaa tänä vuonna Laulumajalle oikeat oluthanat virallista Oktoberfest-olutta Keisaria. Wigren tarjoilee puolestaan taannoin vuoden parhaiksi valittuja bratwurstejaan ja lisukkeista vastaa Saarioinen. Tapahtuman osallistumismaksu on 35 euroa/hlö sisältäen vaativammatkin tarpeet kattavan ruoka- ja juomapaketin. Lauluyhtyekilpailun osallistujille osallistumismaksu alennushintaan vain 20 euroa/hlö!

 

Sekä lauluyhtyekilpailuun että Oktoberfesteille tulee ilmoittautua viimeistään 30.9.2019. Pakkaa mukaan Juomalauluja II, puhtaat kalsarit sekä aimo annos mieskuorohenkeä ja tule mukaan viettämään syksyn äänekkäintä kuorotapahtumaa!

Suomen äänekkäimmän Oktoberfestin tunnelmia 5.10.2018. Kuva: Aino Herranen

Tuomaristo

Paavo Hyökki (pj)
Anneli Julén
Essi Wuorela

Aino Herranen (siht.)

KVARTETTI- JA LAULUYHTYEKILPAILUN SÄÄNNÖT

Kilpailun järjestäjä
1 § Kilpailun järjestää Suomen Mieskuoroliitto ry.

Aika ja paikka
2 § Kilpailu järjestetään Tampereella Mieskuoro Laulajien Laulumajalla (Takojankatu 1, Tampere) lauantaina 12.10.2019.

Osallistujat
3 § Kilpailuun voi osallistua a cappella -kvartetti tai -lauluyhtye, jossa on 3–8 jäsentä. Kunkin laulajan tulee laulaa pääsääntöisesti yksin omaa stemmaansa. Kvartetin tai lauluyhtyeen jäsenten tulee olla miehiä. Kukin laulaja voi laulaa vain yhdessä lauluyhtyeessä.

Ohjelmisto
4 § Kilpailuesityksen kokonaiskesto on siirtymisineen enintään 10 minuuttia. Kilpailun pakollisena teoksena on yksi laulu Suomen Mieskuoroliiton nuottijulkaisuista Serenadeja (2019) TAI Juomalauluja II (2017). Muilta osin ohjelmisto on vapaa, ja se voi edustaa mitä tahansa musiikkityyliä. Kilpailuteosten tulee olla muuten säestyksettömiä, mutta säveltasottomien lyömäsoitinten käyttö on sallittua.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu
5 § Kilpailuun ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.mieskuoro.fi. Ilmoittautumisaika päättyy 30.9.2019. Ilmoittautumisen yhteydessä on annettava seuraavat tiedot:
– kvartetin tai yhtyeen nimi ja kotipaikka
– jäsenten nimet ja stemmat
– kuorot, joihin kvartetin tai yhtyeen jäsenet kuuluvat
– yhteyshenkilön yhteystiedot
– laskutustiedot
– kilpailuohjelmisto (teoksen nimi, säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja)
Kilpailuohjelmiston nuotit on toimitettava Suomen Mieskuoroliiton toimistoon viimeistään 4.10.2019.

6 § Osallistumismaksu on 100 euroa ja se laskutetaan osallistujilta ilmoittautumisajan päätyttyä. Mikäli kvartetti tai yhtye peruu osallistumisensa, ei osallistumismaksua palauteta.

7 § Kilpailun järjestäjällä on oikeus rajata osallistujien määrää, mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin 12. Osallistujat valitaan tällöin ilmoittautumisjärjestyksessä. Määräajan jälkeen tulleet ilmoittautumiset käsittelee Suomen Mieskuoroliiton liittohallitus.

Kilpailujärjestys
8 § Kilpailijat laulavat arvotussa järjestyksessä. Kilpailujärjestys ja aikataulu ilmoitetaan osallistujille viimeistään viikkoa ennen kilpailua.

Tuomaristo
9 § Kilpailun järjestäjä nimittää asiantuntevan ja puolueettoman tuomariston, johon kuuluu kolme jäsentä ja sihteeri. Tuomaristo jakaa kilpailun palkinnot ja sijoitukset parhaaksi katsomallaan tavalla. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

10 § Tuomaristo kiinnittää työskentelyssään huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:
– sävelpuhtaus
– sointi
– artikulaatio
– rytmiikka
– nyansointi
– fraseeraus
– esittäminen
– kokonaisilmaisu
– esityksen kesto (enimmäiskeston ylitys)
Kukin osallistuva kvartetti tai lauluyhtye saa tuomaristolta kirjallisen palautteen suorituksestaan.

Palkinnot
11 § Palkintoina jaetaan yhteensä 1 000 euroa tuomariston valinnan mukaisesti. Lisäksi jaetaan kolme erikoispalkintoa:
– Saken Kannu -kiertopalkinto Suomen Mieskuoroliiton jäsenkuoron laulajista
koostuvalle kvartetille tuomariston määräämillä myöntöperusteilla
– erikoispalkinnot parhaille pakollisille teoksille Serenadeja- ja Juomalauluja II -kokoelmista

Muuta
12 § Kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa tulee käyttää vain laillista nuottimateriaalia. Järjestäjillä on oikeus halutessaan tarkistaa käytetyn nuottimateriaalin laillisuus.

13 § Kilpailun osallistujat maksavat matka-, majoitus- ja ateriakustannuksensa itse.

14 § Yleisöllä on oikeus seurata kilpailua.

15 § Kilpailun järjestäjällä on rajoittamaton oikeus äänittää, radioida, televisioida, lähettää verkossa, valokuvata ja tallentaa kaikkia kilpailuun kuuluvia esityksiä ja konsertteja ilman eri korvausta.

16 § Tuomariston nimeämät yhtyeet ovat velvollisia esiintymään ilman eri korvausta Oktoberfestin yhteydessä 12.10.2019 Mieskuoro Laulajien Laulumajalla.

Suomen Mieskuoroliitto ry:n hallitus on vahvistanut säännöt 8.3.2019.

Ilmoittaudu tapahtumaan 30.9.2019 mennessä!

Ilmoittautuminen Oktoberfesteille: https://forms.gle/3PN1mfe5QpyvouwEA
– osallistumismaksu 35 euroa/hlö sisältää sisäänpääsyn ja kattavan ruoka- ja juomapaketin
– lauluyhtyekilpailun osallistujille osallistumismaksu alennushintaan 20 euroa/hlö

Ilmoittautuminen lauluyhtyekilpailuun: https://forms.gle/2ZchZ5QbT5SPhJhS7
– osallistumismaksu 100 euroa/yhtye

Kauempaa saapuvia oktoberfestaajia varten on varattu majoituskiintiö Holiday Inn Tampere – Central Stationista (Rautatienkatu 21, 33100 Tampere).

Huonehinnat:
1hh 94 euroa
2hh 104 euroa

Huonehintaan sisältyy luomutuotteita sisältävä aamiainen ja langaton internet.

Varaukset hotelliin 28.9.2019 mennessä: +358 3 2392 2000, hotel@holidayinntampere.fi mainitsemalla varaustunnus Suomen Mieskuoroliitto ry / MI3.