Suomen Mieskuoroliiton kesäkurssit järjestetään tänä kesänä uudessa paikassa, legendaarisella Oriveden Opistolla. Ajankohta on kuitenkin tuttu juhannuksen jälkeinen viikko. Merkkilaulukurssi järjestetään perjantaista sunnuntaihin 2.-4.7.2021, ja kouluttajina ovat liiton musiikkilautakunnan jäsenet Anneli Julén, Mari Sillanpää ja Visa Yrjölä. Lisäksi on erillisestä maksusta mahdollisuus laulupedagogi, kontratenori Teppo Lampelan laulutunteihin 2.-3.7.2021.

Kurssilla noudatetaan turvallisuustoimia koronavirusta vastaan ja huomioidaan kurssihetkellä alueella voimassa olevat rajoitukset. Ryhmien osallistujamäärät ovat tavanomaista pienempiä, jotta voimme taata riittävät yli 2 metrin turvavälit opetustiloissa. Eri ryhmien osallistujilla on myös mahdollisuus välttää kontakti toisiinsa. Suosittelemme merkkilaulukurssin osallistujille maskien käyttöä.

Perus- ja taitomerkkilaulukurssille voivat osallistua yksittäiset laulajat tai isommatkin ryhmät samasta kuorosta, mestarimerkkilauluja koulutetaan lähtökohtaisesti vain valmiille kvarteteille (yksittäinen mestarimerkistä haaveileva laulaja: kysy muista mahdollisuuksista liiton toimistosta!). Merkkilaulukurssille voi tulla opettelemaan uutta merkkikokonaisuutta tai kertaamaan jo suoritettua merkkiä. Eniten kurssista hyötyy kuitenkin, jos valitsemansa merkkikokonaisuuden lauluja on ehtinyt harjoitella jo etukäteen: kun stemmat ovat hallussa, kurssilta saa myös valmiuksia kvartetissa työskentelyyn. Kurssin päätteeksi on mahdollisuus suorittaa merkkejä.

Merkkilaulukurssi alkaa perjantaina 2.7. noin klo 11 ja päättyy sunnuntaina 4.7. noin klo 15. Kurssin hinta on täysihoidolla kahden hengen huoneessa 260 euroa, yhden hengen huoneessa 280 euroa ja ilman majoitusta ja aamiaisia 180 euroa osallistujaa kohden. Kurssiin sisältyy myös vapaa pääsy edustuskuoro Liiton Miesten konserttiin Tampereella Aleksanterin kirkossa la 3.7.2021 klo 19 (omilla autoilla tai kimppakyydein). Laulutuntien hinta on 40 euroa/30 min.

Kurssille tulee ilmoittautua viimeistään 6.6.2021 sähköisen lomakkeen kautta: https://forms.gle/U8wytUg2gMXAdVM38