VII Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu
+ Nordic-Baltic Male Choir Festival
= Helsinki Male Choir Weekend
Musiikkitalo, Helsinki 17.-19.4.2020

PERJANTAI 17.4.2020

Polyteknikkojen Kuoro ja Saara Aittakumpu. Kuva: Mikko Reinikainen

Konsertteja ja vapaamuotoisia esiintymisiä

Turistiohjelmaa

Mieskuoroseminaari

Avajaiskonsertti
Polyteknikkojen Kuoro, joht. Saara Aittakumpu

Vuonna 1900 perustettu Polyteknikkojen Kuoro (PK) on yksi maamme merkittävimmistä mieskuoroista. PK tunnettiin aluksi Teknillisen korkeakoulun laulukuntana ja yhä edelleen sen laulajat nousevat Otaniemen teekkarien riveistä, mikä näkyy määrätietoisessa taiteellisessa toiminnassa sekä huumorintäytteisessä tekemisen meiningissä.

PK esittää musiikkia monipuolisesti aina renessanssipolyfoniasta serenadeihin ja kirkkomusiikista mieskuoroinstrumentin kokeileville äärirajoille. Ohjelmistossa kuuluvat Suomen vahva kansallisromanttinen perinne, suuret orkesteriteokset sekä nykykuoromusiikki kaikessa moninaisuudessaan. PK myös aktiivisesti tilaa uutta musiikkia niin nousevilta nimiltä kuin eturivin nykysäveltäjiltä.

 

LAUANTAI 18.4.2020

Hämeenlinnan Mieskuoro ja Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat Anneli Julénin johdolla Musiikkitalossa huhtikuussa 2013. Kuva: Markku Pihlaja.

VII Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu
Musiikkitalo

Konsertteja ja vapaamuotoisia esiintymisiä

Turistiohjelmaa

Mieskuoroseminaari

Gaalakonsertti
Musiikkitalo, konserttisali

Tuomariston valinnat kilpailusta ja palkintojen jako
Suurkuoroteokset
Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet, joht. Paavo Hyökki

Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miesten toiminta käynnistyi kesällä 2017. Kuorossa laulaa tällä hetkellä 32 laulajaa eri puolilta Suomea aina Helsingistä Ouluun ja Porista Joensuuhun.

Periodiluonteisesti toimivan kuoron tarkoitus on tarjota taitaville mieskuorolaulajille ja mieskuorojen johtajille ammattimainen työympäristö, kuitenkaan häiritsemättä jäsentensä muiden aktiivikuorojen toimintaa. Koelauluja järjestetään muutaman kerran vuodessa eri paikkakunnilla, seuraavan kerran 22.5. pääkaupunkiseudulla. Kuoroa johtaa Suomen Mieskuoroliiton taiteellinen johtaja Paavo Hyökki.

Liiton Miehet ja Paavo Hyökki. Kuva: Aino Herranen.

Karonkka
Musiikkitalo

 

SUNNUNTAI 19.4.2020

Konsertteja ja vapaamuotoisia esiintymisiä

Suomen Mieskuoroliiton liittokokous

Turistiohjelmaa

Kuva: My Helsinki / Jenna Pietikäinen.

Ilmoittautuminen VII Kansainväliseen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailuun: https://goo.gl/forms/Vpp5vZnXytqwVz8C2

Kannustamme kaikkia kuoroja osallistumaan kilpailuun, jossa on sopiva sarja kaikille, mutta mieskuoroviikonloppuun voi osallistua myös ilman kilpailua. Lisätietoja luvassa pian!

PAIKKA JA AIKA

VII Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu järjestetään Musiikkitalossa (Mannerheimintie 13 A, Helsinki) lauantaina 18.4.2020. Kilpailun järjestäjällä on osallistujamäärän sitä vaatiessa oikeus siirtää osa kilpailusta järjestettäväksi muualla Helsingissä.

OSALLISTUJAT

Kilpailussa on kansainvälinen, kansallinen ja katselmussarja. Ulkomaiset kuorot voivat osallistua kansainväliseen sarjaan tai katselmussarjaan. Ammattilaulajat voivat osallistua vain kansainväliseen sarjaan. Suomalaiset harrastajakuorot voivat osallistua mihin tahansa sarjaan.

Kilpailun järjestäjällä on oikeus rajoittaa osallistuvien kuorojen määrää kussakin sarjassa. Osallistujat vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

KILPAILUOHJELMA

Kansainvälinen sarja

Kuoron ohjelmiston kesto saa olla siirtymisineen enintään 15 minuuttia. Ohjelmiston tulee olla a cappella -musiikkia, mutta teoksiin voi sisältyä myös säveltasottomia lyömäsoittimia. Ohjelmisto on vapaa, mutta sen tulee sisältää:
– pakollisena teoksena Leevi Madetoja: Ikävyys (1916, san. Larin-Kyösti, © Ylioppilaskunnan Laulajat ry)
– elossa olevan säveltäjän teos kuoron kotimaasta
Ohjelmiston esityskieli on myös pakollisen teoksen osalta vapaa.

Kansallinen sarja

Kuoron ohjelmiston kesto saa olla siirtymisineen enintään 15 minuuttia. Ohjelmiston tulee olla a cappella -musiikkia, mutta teoksiin voi sisältyä myös säveltasottomia lyömäsoittimia. Ohjelmisto on vapaa, mutta sen tulee sisältää:
– pakollisena teoksena Leevi Madetoja: Hämärän ääniä (1916, san. Larin-Kyösti, © Ylioppilaskunnan Laulajat ry)
– elossa olevan suomalaisen säveltäjän teos
Ohjelmiston esityskieli on myös pakollisen teoksen osalta vapaa.

Katselmussarja

Kuoron ohjelmiston kesto saa olla siirtymisineen enintään 10 minuuttia. Kuoro saa heti esityksensä jälkeen tuomariston suullisen palautteen. Ohjelmistoon voi sisältyä säestyssoittimia, joista kuoro vastaa itse. Ohjelmisto on vapaa, eikä se sisällä pakollista teosta. Ohjelmiston esityskieli on vapaa.

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuun tulee ilmoittautua 31.12.2019 mennessä sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.mieskuoro.fi/madetoja2020. Ilmoittautumislomake avautuu 1.1.2019.

Lisäksi kuoron on toimitettava järjestäjälle 31.12.2019 mennessä sähköpostitse osoitteella toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi:
• kuoron esittely suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi (doc-, docx- tai pdf-tiedosto tai linkkinä verkkosivuille)
• kuoronjohtajan esittely suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi (doc-, docx- tai pdf-tiedosto tai linkkinä verkkosivuille)
• 2 kpl kuoron valokuvia (jpg-tiedosto, leveys vähintään 1 500 pikseliä)
• 2 kpl kuoronjohtajan valokuvia (jpg-tiedosto, leveys vähintään 1 500 pikseliä)
sekä postitse osoitteella Suomen Mieskuoroliitto, Klaneettitie 6-8, FI-00420 Helsinki:
• lailliset nuotit (alkuperäiset julkaistut nuotit tai säveltäjän hyväksymät käsikirjoituskopiot) kuoron kilpailuohjelmasta.

OSALLISTUMISMAKSU

Kilpailun osallistumismaksu on kansainvälisessä sarjassa 400 euroa, kansallisessa sarjassa 300 euroa ja katselmussarjassa 200 euroa. Osallistumismaksut laskutetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.
Mikäli kuoro peruuttaa osallistumisensa ilmoittautumisajan päätyttyä, osallistumismaksua ei palauteta. Kukin kuoro vastaa itse matka-, majoitus- ja muista kuluistaan.

TUOMARISTO

Suomen Mieskuoroliiton liittohallitus nimeää kullekin sarjalle tuomariston, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi vähintään kaksi muuta jäsentä.
Kaikille kilpailijoille lähetetään kilpailun jälkeen kirjallinen tuomariston palaute.

KILPAILUJÄRJESTYS JA GAALAKONSERTTI

Kilpailun järjestäjä arpoo kunkin sarjan esiintymisjärjestyksen. Tarkka kilpailuaikataulu ilmoitetaan osallistujille viimeistään kuukautta ennen tapahtumaa.

Tuomariston nimeämät kuorot ovat velvollisia esiintymään ilman erillistä korvausta kilpailuun liittyvässä gaalakonsertissa Musiikkitalossa lauantai-iltana 18.4.2020.

PALKINNOT

Kilpailun palkintoina jaetaan kansainvälisessä sarjassa yhteensä 5 000 euroa ja kansallisessa sarjassa yhteensä 2 500 euroa. Katselmussarjassa ei jaeta rahapalkintoja. Kilpailussa voidaan jakaa myös Suomen Mieskuoroliiton liittohallituksen hyväksymiä erikoispalkintoja.

NUOTTIMATERIAALI

Kansainvälisen ja kansallisen sarjan pakollisten teosten sähköiset nuotit julkaistaan 1.1.2019 pdf-muodossa kilpailun järjestäjän verkkosivuilla www.mieskuoro.fi/madetoja2020. Tätä ennen nuotit ovat myynnissä Sulasolin nuottimyymälässä (Klaneettitie 6-8, 00420 Helsinki; myynti@sulasol.fi, puh. 010 8200 221). Myytävissä nuoteissa on myös laulettava ruotsin- ja saksankielinen käännös.

Kilpailussa saa käyttää vain laillisia nuotteja (alkuperäiset julkaistut nuotit tai säveltäjän hyväksymät käsikirjoituskopiot). Järjestäjällä on oikeus tarkastaa nuottien laillisuus.

TALTIOINTI

Kilpailun järjestäjällä on rajoittamaton oikeus äänittää, valokuvata, videoida, radioida, televisioida ja lähettää verkkolähetyksinä kaikkia kilpailuun kuuluvia esityksiä ja konsertteja ilman erillistä korvausta. Kilpailun järjestäjä voi myös luovuttaa minkä tahansa mainituista oikeuksista muulle taholle.

Suomen Mieskuoroliiton liittohallitus on vahvistanut säännöt 4.11.2017. Sääntöjen alkuperäiskieli on suomi, ja Suomen Mieskuoroliiton liittohallitus ratkaisee sääntöjen tulkinnat suomenkieliseen versioon nojaten.

Lisätietoja kilpailusta:
www.mieskuoro.fi/madetoja2020
Suomen Mieskuoroliiton toiminnanjohtaja Aino Herranen: toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi, puh. 010 8200 236

Pakollinen teos kansainvälisessä sarjassa:
Leevi Madetoja: Ikävyys (Larin-Kyösti)

Pakollinen teos kansallisessa sarjassa:
Leevi Madetoja: Hämärän ääniä (Larin-Kyösti)

Näitä editioita voi käyttää vapaasti kilpailussa. Pakollisten teosten nuotit ovat myös myynnissä Sulasolin nuottimyymälässä (Klaneettitie 6-8, 00420 Helsinki; myynti@sulasol.fi, puh. 010 8200 221). Myytävissä nuoteissa on myös laulettava ruotsin- ja saksankielinen käännös.

Kilpailussa saa käyttää vain laillisia nuotteja (alkuperäiset julkaistut nuotit tai säveltäjän hyväksymät käsikirjoituskopiot). Järjestäjällä on oikeus tarkastaa nuottien laillisuus.

Kansainvälisen sarjan tuomariston puheenjohtaja, Matti Hyökki. Photo: Markku Pihlaja

Kansainvälinen sarja
puheenjohtaja Matti Hyökki (FI)
Georg Grün (DE)
Sofia Söderberg Eberhard (SE)

Kansallinen sarja
puheenjohtaja Tommi Niskala (FI)
Jutta Seppinen (FI)
Visa Yrjölä (FI)

Katselmussarja
puheenjohtaja Elisa Huovinen (FI)
Hirvo Surva (EE)
Henrik Wikström (FI)

Laulu-Miehet ja Pohjan Laulu Matti Hyökin johdolla Musiikkitalossa huhtikuussa 2013. Kuva: Markku Pihlaja

Yhteistyöhotelliemme majoitustarjoukset:

Original Sokos Hotel Tripla
Frederikanterassi 1 B, 00520 Helsinki
(avataan vuoden 2020 alussa, verkkosivut eivät vielä käytössä)
standard 1hh 110 EUR / yö 
standard 2hh 130 EUR / yö

Huoneita on rajallinen määrä. Varaukset tulee tehdä 20.3.2020 klo 20 mennessä.

www.sokoshotels.fi 
Varaustunnus netissä: BCHOIR20

Puh. 020–1234 600 Fax o20–1234 640 Email sokos.hotels@sok.fi
Varaustunnus: BHELSINKI MALE CHOIR WEEKEND 2020

Original Sokos Hotel Presidentti
Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki https://www.sokoshotels.fi/fi/helsinki/sokos-hotel-presidentti  
standard 1hh 120 EUR / yö 
standard 2hh 140 EUR / yö

Huoneita on rajallinen määrä. Varaukset tulee tehdä 20.3.2020 klo 20 mennessä.

www.sokoshotels.fi 
Varaustunnus netissä: BCHOIR20

Puh. 020–1234 600 Fax o20–1234 640 Email sokos.hotels@sok.fi
Varaustunnus: BHELSINKI MALE CHOIR WEEKEND 2020

Original Sokos Hotel Vaakuna
Asema-aukio 2, 00100 Helsinki https://www.sokoshotels.fi/fi/helsinki/sokos-hotel-vaakuna  
standard 1hh 125 EUR / yö 
standard 2hh 145 EUR / yö

Huoneita on rajallinen määrä. Varaukset tulee tehdä 20.3.2020 klo 20 mennessä.

www.sokoshotels.fi 
Varaustunnus netissä: BCHOIR20

Puh. 020–1234 600 Fax o20–1234 640 Email sokos.hotels@sok.fi
Varaustunnus: BHELSINKI MALE CHOIR WEEKEND 2020

Radisson Blu Plaza Hotel
Mikonkatu 23, 00100 Helsinki https://www.radissonblu.com/fi/plazahotelli-helsinki  
standard 1hh 150 EUR / night
standard 2hh 170 EUR / night

Huoneita on rajallinen määrä. Varaukset tulee tehdä 20.3.2020 klo 20 mennessä.

www.radissonblu.com/fi
Varaustunnus netissä: BCHOIR20

Tel. +358-20–1234 700 Fax +358-20–1234 742 Email reservations.finland@radissonblu.com
Varaustunnus: BHELSINKI MALE CHOIR WEEKEND 2020

Scandic Park
Mannerheimintie 46, 00260 Helsinki http://www.scandichotels.com/Hotels/Finland/Helsinki/Scandic-Park-Helsinki/
standard 1hh 89 EUR / yö 
standard 2hh 99 EUR / yö
standard 3hh 109 EUR / yö

Huoneita on rajallinen määrä. Varaukset tulee tehdä 2.4.2020 mennessä verkossa: http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BSMK160420 

Scandic Meilahti
Tukholmankatu 2, 00250 Helsinki
https://www.scandichotels.fi/meilahti
standard 1hh 89 EUR / yö 
standard 2hh 99 EUR / yö
standard 3hh 109 EUR / yö

Huoneita on rajallinen määrä. Varaukset tulee tehdä 2.4.2020 mennessä verkossa: http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BSMK160420 

Lisää käytännön tietoa tapahtumasta, kuten osallistujapaketeista, konserteista ja muista esiintymisistä, julkaistaan syksyllä 2019.

 

Suomen Mieskuoroliitto
Toiminnanjohtaja Aino Herranen
toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi, puh. 010 8200 236

Seuraa tapahtumaamme Facebookissa: International Leevi Madetoja Male Choir Competition