150 kuoroa, 5000 aktiivista laulajaa, 750 konserttia ja 150 000 yleisössä

Hyvä mieskuorolainen, olet yksi meistä! Otsikon luvut kuvaavat hyvin suomalaisen mieskuorotoiminnan perusvuotta.
Nämä teoreettisesti mieskuorolaulun määrällisestä nykytilasta kertovat luvut eivät tietenkään sisällä kaikkia kvartetti- ja pienryhmäesiintymisiä puhumattakaan TV-lähetyksistä, jossa yleisömäärät ovat merkittävän korkeita. Esimerkkejä näistä ovat vaikkapa Mieskuoro Laulun Ystävien ja Naskalien esiintyminen Joulurauhan julistamisen yhteydessä Turussa tai ylioppilaskuorojen radioidut Vapun vieton ulkoilmakonsertit.

Mieskuoroilla on ollut merkittävä asema maamme historian eri käänteissä. Mieskuorolaulu on aina puhutellut kuulijoita voimakkaasti. Lauletaan sitten haastavaa nykypartituuria, perinteistä serenadia tai mitä tahansa yhteenkuuluvaisuuden tunnetta vahvistavaa, juuri mieskuoron esityksessä on tarvittavaa läpäisyvoimaa. Tämän takia on tärkeää, että maan kaikki mieskuorot tämän vuoden aikana näyttävät parastaan ja näkyvät monella tavalla, että me yhdessä näytämme voimamme ja määrämme perinteisissä ja sosiaalisissa medioissa.

Juhlavuoden projektiryhmä toivoo, että maan kaikki mieslaulajat:

  • käyvät ”tykkäämässä” juhlavuoden Facebook-sivusta https://www.facebook.com/mk200fi/ , ja sen lisäksi kutsuvat tuttaviaan tykkääjiksi ja myös käyttävät omana FB-profiilikuvanaan jotain mediagalleriasta löytyvistä FB-logoista: https://mk200.fi/galleria/logot/
  • tutustuvat juhlavuoden kotisivuun www.mk200.fi , jossa löytyy mm. uusi suomalaisen mieskuorolaulun 200-vuotishistoriikki, erilaisia artikkeleita, valokuvagalleria ja konserttikalenteri, jossa kaikki maan mieskuorot voivat mainostaa tulevia konserttejaan.

Projektiryhmä toivoo myös, että kunkin kuoron hallintoväki:

  • käyttää aktiivisesti juhlavuoden logoja https://mk200.fi/galleria/logot/ kuoron omissa konserttijulisteissa, lentolehtisissä ja kotisivuilla sekä Facebookissa.
  • nostaa lyhennetyn (8-sivuisen) mieskuorohistoriikin johonkin kuoron konsertin ohjelmalehtiseen vuoden aikana ja mielellään kirjoittaa sen jatkeeksi lyhyen historiikin oman kuoronsa historiasta.
  • rekisteröi kuoron omat konsertit mk200.fi-sivuston konserttikalenteriin. Tämä on loistava keino tehdä kuoroanne näkyväksi.
  • lähettää valokuvia ja niihin kuuluvaa tekstimateriaalia (enint. 2000 merkkiä) Aino Herraselle toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi tai Jan Salvénille jan.salven@gmail.com julkaistavaksi mk200.fi-sivuilla. Materiaali voi koskea kaikkea kuoromatkoista tuleviin konsertteihin ja muihin tapahtumiin.

Kaiken tämän lisäksi tulee mieskuorolaulu ja juhlavuosi tietysti myös näkymään ja kuulumaan eri medioissa tämän vuoden aikana. Oheista lehdistötiedotetta saa mieluusti myös välittää kuoron omien kontaktien kautta median edustajille.

Tule mukaan tekemään suomalaisen mieskuorolaulun 200-vuotisjuhlavuotta näkyväksi!

Aino Herranen                            Jan Salvén
toiminnanjohtaja                         projektipäällikkö
Suomen Mieskuoroliitto              MK200
toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi  jan.salven@gmail.com

LIITTEET
SuomalainenMieskuorolaulu200vuotta_Historiikki_Lyhyt (pdf)
SuomalainenMieskuorolaulu200vuotta_Historiikki (pdf)
MK200_Lehdistötiedote_2.2109_Final (pdf)