Helsinki, 15.2.2023

Miehet! Hämeenlinnaan laulamaan!

Suomen Mieskuoroliitto kerää mieskuoroissa laulavia ja laulusta kiinnostuneita vuosittain koolle Talvipäivien merkeissä. Tänä vuonna juuri 100 vuotta täyttäneellä Hämeenlinnan Mieskuorolla, Mieskuoron Senioreilla ja Vanajan Mieskuorolla on ilo ja kunnia olla mukana järjestämässä Talvipäiviä tänne Hämeenlinnaan. Hämeenlinna on lähellä, tänne on helppo junalla tulla ja jättää auto kotiin. Asemalta on kävelymatka keskustaan, jossa kaikki tapahtumat ovat myös kävelymatkan päässä.

Täällä Hämeenlinnassa järjestettiin vuonna 2017 Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat, joten kaupunki on varmaankin monelle laulajalle tuttu, ja me paikalliset kuorolaiset saimme hyvää kokemusta kuorotapahtumien järjestämisestä. Hämeenlinnan kaupunki ja Hämeenlinna-Vanajan Seurakunta ovat myös kovin myötämielisiä Talvipäivien järjestämisestä ja olemme saaneet sekä Hämeenlinnan Raatihuoneen että Hämeenlinnan kirkon käyttöömme tapahtumia varten.

Mieskuoroliitto on toiminnanjohtaja Aino Herrasen ansiokkaalla kokemuksella järjestänyt Talvipäiville mielenkiintoisen ohjelman, josta varmasti löytyy jokaiselle kuorolle ja kuorolaiselle oppia ja mukavaa tekemistä. Toivomme tänne kuoroja esiintymään lauantaina iltapäivällä Raatihuoneelle ja kuorolaisia kuuntelemaan ja saamaan hyviä vinkkejä samassa paikassa järjestettävästä seminaarista. Talvipäivät huipentuvat lauantai-iltana järjestettävään konserttiin Hämeenlinnan kirkossa ja konsertin jälkeen järjestettävään karonkkaan Raatihuoneella.

Hämeenlinnan Raatihuone

Tervetuloa lauluveljet Hämeenlinnaan!

Heikki Lindroth
Puheenjohtaja
Hämeenlinnan Mieskuoro

1) Talvipäivät Hämeenlinnassa 17.–19.3.2023

Suomen Mieskuoroliiton Talvipäiviä vietetään Hämeenlinnassa 17.-19.3.2023. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan 3.3. saakka! Mukana tapahtumassa on niin laulullista kuin hallinnollistakin ohjelmaa kokonaisille kuoroille ja hallintoaktiiveille sekä Suomen Mieskuoroliiton liittokokous. Yhtä aikaa Talvipäivien kanssa järjestetään myös edustuskuoro Liiton Miesten harjoitusperiodi.

Tapahtumapaikat sijoittuvat Hämeenlinnan ydinkeskustaan: Raatihuoneelle, Hämeenlinnan kirkkoon ja Hämeen Suojan tiloihin. Majoitukset toteutuvat yhteistyössä Scandic Hämeenlinna Cityn kanssa. Lämpimästi tervetuloa hakemaan uutta intoa, vauhtia ja ideoita oman kuoron toimintaan korona-ajan hiljaiselon jälkeen!

Hämeenlinnaan on mahdollista saapua jo perjantai-iltana 17.3. tapaamaan liiton hallintoa ja verkostoitumaan yhteisen illallisen merkeissä. Varsinainen tapahtumapäivä on lauantaina 18.3., jolloin kuullaan puoliltapäivin alkavan mieskuoroseminaarin alustuksissa niin mieskuorolaulajan elinkaaresta, kuoron strategiatyöstä kuin tuotteistamisesta. Alustajina toimivat Mikko Tanskanen (Joensuun Mieslaulajat), Osmo Polas (Mieskuoro Sirkat, Jyväskylä) sekä Tanu-Matti Tuominen (Mieskuoro Laulajat, Tampere). Heränneitä ajatuksia sovelletaan myös ohjatusti oman kuoron toimintaan. Seminaariosuus on avoin kaikille ja suunnattu erityisesti mieskuoroaktiiveille, kuorojen hallitusten jäsenille ja muille puuhamiehille. Seminaarin isäntänä toimii liiton puheenjohtaja Antti Ilmavirta.

Päivän aikana on mahdollisuus esiintyä Raatihuonella kuoron tai lauluyhtyeen omalla ohjelmistolla. Iltakonsertissa puolestaan kuullaan Hämeenlinnan Mieskuoroa (joht. Anneli Julén), mieskuorokentän uutta tulokasta Vanajan Mieskuoroa (joht. Jaakko Hämäläinen ja Ismo Savimäki) ja Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehiä (joht. Paavo Hyökki) – pian julkaistavia suurkuoronumeroita unohtamatta. Päivä huipentuu luonnollisesti juhlakaronkkaan. Talvipäivät päättyvät liittokokoukseen sunnuntaina 19.3. Liittokokouskutsu Suomen Mieskuoroliiton jäsenyhdistyksille on tämän jäsenkirjeen liitteenä.

Talvipäivien osallistumismaksu on 39 euroa/hlö. Osallistumismaksu sisältää la 18.3. seminaariohjelman, mahdollisuuden oman kuoron esiintymisiin, iltapäiväkahvin, mieskuorokonsertin ja su 19.3. liittokokouksen. Lauantain lounaan hinta on 19 euroa ja karonkan 39 euroa/hlö.

Lisätietoja ja tarkempi aikataulu verkkosivuillamme: https://mieskuoro.fi/talvipaivat2023/ Ilmoittautuminen ja ruokailuvaraukset sähköisellä lomakkeella viimeistään 3.3.2023: https://forms.gle/RXauix27FqpA9m8G6

Majoitukset Scandic City Hämeenlinna (Raatihuoneenkatu 16)
Standard 1hh 95 euroa/yö, 2hh 115 euroa/yö
Varaukset hotellin varaustilanteen mukaan 3.3.2023 mennessä osoitteessa
http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BTAL170323 tai varaustunnuksella BTAL170323 myös puhelimitse 03 4108 1632 tai sähköpostitse hameenlinnacity@scandichotels.com

Kuva: Hämeenlinnan kaupunki

2) Helmikuun jäsentarjous: stemmalevyt -30 %

Helmikuun jäsentarjous on oiva apuväline mieskuoro-ohjelmiston omatoimiseen harjoitteluun ja merkkikokonaisuuksien haltuunottoon melkein huomaamatta – vaikkapa kesän merkkilaulukurssia silmällä pitäen. Perus- ja taitomerkkilaulujen stemmalevyt (yht. 3 CD:tä) saat nyt -30 % alennuksella eli vain 11,90 euroa/levypaketti (norm. jäsenhinta 17 euroa, muille 22 euroa).

Paketista on neljä versiota, yksi kullekin stemmalle: T1, T2, B1 ja B2. Levyllä kuuluvat kvartetin laulamana kaikki stemmat, ja valittu stemma on nostettu kokonaisuudessa vahvemmin esiin. Pro-vinkki: pidemmälle merkkikokonaisuuden harjoittelussa ehtinyt voi valita laulukaveriksi myös jonkin muun stemman paketin kuin omansa kvartettitilannetta simuloidakseen!

Alennushinta on voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 28.2.2023 mennessä tehtyihin tilauksiin – yli 20 kpl tilaukseen mitä tahansa stemmalevyjä lisäksi 10 % lisäalennus! Tuotteiden tilaukset Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppissa 050 375 2248, sähköpostitse mieskuoroliitto@sulasol.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulut 6,90 euroa/tilaus. Tilauksen voi myös erikseen sovittaessa noutaa toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalta – sovi kuitenkin tällöin noutoajasta etukäteen, sillä teemme osittain etätöitä ja olemme hiihtolomalla 22.–24.2.2023.

3) Muutoksia laulajamerkkien suoritusohjeisiin

Suomen Mieskuoroliiton liittohallitus on kokouksessaan 11.2.2023 päivittänyt liiton laulajamerkkien suoritusohjeita. Sääntöihin tehtyjen muutosten tarkoituksena on kannustaa jäsenkuorojen laulajia uuden ohjelmiston opetteluun ja merkkisuorituksiin. Uudet säännöt astuivat voimaan välittömästi.

Merkittävimmät muutokset:

  • Perusmerkkisuoritus on jatkossa voimassa toistaiseksi/pysyvästi, eli aiempi kahden vuoden määräaikaisuus poistuu eikä taitomerkkitentin yhteydessä tai uusintasuorituksella tarvitse osoittaa perusmerkkiohjelmiston hallintaa.
  • Myös mestarimerkin suoritustilaisuudesta poistuvat kokonaan perus- ja taitomerkkiosiot, eli tentissä testataan jatkossa ainoastaan mestarimerkkiohjelmiston hallinta.
  • Taitomerkkitentissä voi olla jatkossa kuoron oman lautakunnan lisäksi läsnä paitsi toisen jäsenkuoron kuoronjohtaja tai liiton musiikkilautakunnan jäsen, myös muu liiton musiikkilautakunnan tehtävään valtuuttama henkilö.
  • Kaikilla taitotasoilla suorittava kokoonpano on lähtökohtaisesti kvartetti.

Päivitetyt säännöt löytyvät kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme: https://mieskuoro.fi/saannot/ -> Laulajamerkkien suoritusohjeet

4) Merkkilaulukurssi Orivedellä 30.6.–2.7.2023

Liiton merkkilaulukurssi järjestetään jälleen 30.6.-2.7.2023 Oriveden Kampuksella. Kurssilla harjoitellaan perus- ja taitomerkkien sekä serenadimestarin merkin ohjelmistoa, ja mukaan voi tulla yksittäisenä laulajana, isommallakin joukolla omasta kuorosta tai vaikka oman kvartetin voimin. Yhteisen mieskuoro-ohjelmiston opetteluun ja merkkien suorittamiseen ei usein ole oman kuoron toiminnassa aikaa, joten kesäkurssia kannattaa suositella aktiivisesti kuoron laulajille!

Kurssin kouluttajina toimivat liiton musiikkilautakunnan jäsenet, ja lisäksi on mahdollisuus laulupedagogi, kontratenori Teppo Lampelan laulutunteihin erillisestä kustannuksesta. Kurssi on avoin kaikille miesäänisille laulajille. Perus- ja taitomerkkejä voivat kuitenkin suorittaa vain Suomen Mieskuoroliiton jäsenkuorojen laulajat ja lisäksi serenadimestarin merkkejä muiden Sulasoliin kuuluvien kuorojen miesääniset laulajat.

Kurssi alkaa pe 30.6. klo 11 ja päättyy päätöskonserttiin su 2.7. klo 15. Kurssille voi tulla viimeistelemään tai kertaamaan jo hallitsemaansa merkkikokonaisuutta tai opettelemaan uutta ohjelmistoa. Kurssilla on myös mahdollisuus kvartettilauluun ja tenttisuorituksiin oman stemmansa hallitseville. Orivedellä järjestetään samalla myös edustuskuoro Liiton Miesten harjoitusperiodi konsertteineen, ja asianmukaiset grillaukset ja lauantaisauna kuuluvat myös ohjelmaan.

Kurssin hinta on majoituksella 2hh 279 euroa, majoituksella 1hh 299 euroa ja ilman majoitusta 209 euroa. Ilmoittautua voi 7.6.2023 saakka: https://forms.gle/9RbTCVrTmj8B79x66

MAINOS

Lue lisää ja ota yhteyttä: https://kultakeskus.fi/palkitseminen-ja-muistaminen/

.