Kaikukoon nyt laulu maamme!

Viime viikonloppuna päästiin kahden poikkeusvuoden jälkeen vihdoin viettämään vappua meille tutussa muodossa: mieskuorolaulua kuultiin jäsenkuorojemme esittämänä kautta maan Helsingistä Tornioon ja Turusta Imatralle sekä vappuaattona että vappupäivänä. Paitsi mieskuorolaisilla, myös yleisöllä tuntui olevan patoutunutta tarvetta päästä juhlistamaan kevättä, yhdessäoloa ja iloa yhteiskunnan palautuessa vähitellen normaaliin. Huonot vitsit, tutut hyvät laulut, kuplivat juhlajuomat ja vaihtelevat vappusäät – mikä sen parempaa!

Kevään edetessä liittomme toimistossa valmistellaan myös intensiivisesti tulevan kesän tapahtumia: Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlia Jyväskylään 9.–12.6.2022 ja kesäkursseja Orivedelle 29.6.–3.7.2022. Tapahtumiin on keskeisen sijainnin vuoksi helppo saapua mistä päin Suomea tahansa. Otetaan siis kaikki ilo irti siitä, että tällaisten tapahtumien järjestäminen on jälleen mahdollista, ja annetaan laulun kaikua täysin palkein! Se on varmasti parasta jälleenrakennusta koronan runtelemalle kuorotoiminnalle ja tuo virtaa seuraavalle laulukaudellekin.

Laulu- ja soittojuhlille saapuu noin 1 600 kuorolaulajaa eri puolilta Suomea, ja tapahtuman sisällöstä vastaa ja laadun takaa myös liittomme taiteellisena johtajana toimiva Paavo Hyökki. Pääkonserteissa kuullaan muun muassa edustuskuoroamme Liiton Miehiä yhdessä sisarliittomme Suomen Naiskuoroliiton Liittokuoro Louhen kanssa sekä jäsenkuoroamme Semmareita – muita kuoromuotojen edustavia huippuja unohtamatta. Konserttien liput ovat myynnissä, ja mukaan ehtii mattimyöhäisenä halutessaan vielä suurkuoroonkin!

Kesäkursseilla on puolestaan mahdollisuus opetella uutta merkkiohjelmistoa tai kerrata vanhaa, suorittaa merkkejä ja viihtyä mieskuoroseurassa Oriveden Kampuksen pihapiirissä. Rohkeimmat uusia haasteita kaipaavat voivat hakeutua parin viikon päästä järjestettäviin Liiton Miesten koelauluihin ja edustuskuoromme ”korkean kynnyksen leirille”. Liiton Miehet valmistautuu muuten Paavo Hyökin johdolla ensimmäisen levynsä äänitykseen Suomen Kulttuurirahaston tuella tammikuussa 2023 – tähän projektiin ehtivät uudet laulajat vielä hyvin mukaan.

Tehdään siis tästä yhdessä huikea mieskuorokesä. Toivotan laulun riemua myös kaikkiin jäsenkuorojemme loppukevään ja kesän tilaisuuksiin!

AINO HERRANEN
TOIMINNANJOHTAJA

.

1) Kesän mieskuorokurssit kutsuvat!

Oriveden Kampuksen upeita maisemia. Kuva: Aino Herranen.

Suomen Mieskuoroliiton kesäkurssit Oriveden Kampuksella 29.6.–3.7.2022 lähestyvät, ja liiton toimistollakin on järjestelyt täydessä vauhdissa. Koulutusta tarjotaan tällä kertaa perus-, taito- ja serenadimestarin merkkikokonaisuuksiin koko viikonlopun ajan 1.­–3.7.2022. Tämän lisäksi perjantaina ja lauantaina on mahdollisuus osallistua erillisestä maksusta laulupedagogi, kontratenori Teppo Lampelan laulutunneille.

Luvassa on rentoa yhdessä tekemistä Oriveden Kampuksen upeissa puitteissa! Yksi kurssien kouluttajista, liiton musiikkilautakunnan jäsen ja muun muassa Kokkolan Lauluveikkojen taiteellisena toimiva Mari Sillanpää lähettää terveisensä kesäkursseille osallistumista harkitseville:

”Muutaman Joutsenon kesäkurssin perusteella uskallan odottaa Oriveden tulevalta kesäkurssilta ennen kaikkea rentoa ja hauskaa mieskuoromeininkiä sekä uusia tuttavuuksia ja verkostoitumista. Parasta on ehdottomasti yhdessä laulaminen ja yhdessä oppiminen. Kurssista saa tietenkin eniten irti, jos on valmistautunut hieman etukäteen. Niin me kouluttajatkin teemme. Mukaan kannattaa lähteä matalalla kynnyksellä, vaikkei itse merkkisuoritus olisikaan vielä tähtäimessä. Kurssin aikana opit paljon lauluja ja pääset käyttämään ääntäsi mahdollisen kesätauon aikana. Nähdään Orivedellä!”

Ilmoittautuminen kesäkursseille on auki 5.6.2022 asti. Lisätietoja verkkosivuiltamme osoitteesta http://www.mieskuoro.fi/kesakurssit2022/

.

2) Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien konserttiliput myynnissä

Kotimaisen kuorokentän tämän vuoden suurtapahtuma Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlat tempaisee maamme kuorot jälleen juhlistamaan kuorolaulun elävöittävää ja yhteisöllisyyttä rakentavaa voimaa. Mieskuoroja on tapahtumassa mukana yli 20, mikä on todella ilahduttava uutinen!

Laulujuhlien rennosta tunnelmasta pääsee nauttimaan myös yleisön joukossa. Lipunmyynti tapahtuman konsertteihin onkin jo täydessä vauhdissa, ja juhlien pääkonsertit tarjoavat tälläkin kertaa herkullista kuorokarkkia kaikkien korville! Mieskuoroja edustaa aina viihdyttävä Semmarit, joka pitää torstaina 9.6.2022 klo 20 aikuisväelle suunnatun keikan legendaarisessa Lutakossa. Toinen huipputason kuoroelämys koetaan perjantaina 10.6.2022 klo 19, kun Anneli Julénin luotsaama Suomen Naiskuoroliiton Liittokuoro Louhi ja Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet Paavo Hyökin johdolla pitävät yhteiskonsertin Taulumäen kirkossa.

Tule siis mukaan viihtymään ja juhlistamaan Sulasolin 100 vuoden taivalta! Lisätietoja ja liput konsertteihin löydät osoitteesta https://sulasol.fi/sulasolin-laulu-ja-soittojuhlat/paakonsertit/. Jos mielit vielä mukaan varsinaisena osallistujana ja laulamaan suurkuoroon, ota yhteys mitä pikimmin jälki-ilmoittautumisen muodossa sähköpostilla osoitteeseen laulujuhlat@sulasol.fi

Lisätietoja juhlista osoitteessa www.laulujuhlat.fi

.

3) Liiton Miesten koelaulut toukokuussa

Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miesten seuraavat koelaulut järjestetään toukokuussa 2022. Koelaulut pidetään Helsingin Kaapelitehtaalla keskiviikkona 18.5.2022 klo 18–20 ja Jyväskylän kristillisellä opistolla perjantaina 20.5.2021 klo 18–20. Tarkka koelaulupaikka ja -aikataulu ilmoitetaan koelauluun tulijoille ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittaudu koelauluihin viimeistään 16.5.2022 osoitteessa https://www.mieskuoro.fi/koelaulut-kevat2022/

Koelaulussa tulee esittää vapaavalintainen säestyksetön laulu. Lisäksi testataan hakijan korvaa ja äänialaa sekä nuotinlukutaitoa prima vista -tehtävällä.

Koelauluissa Liiton Miehiin hyväksytyt sitoutuvat liittymään edustuskuoron aktiivikokoonpanoon. Liiton Miesten seuraava harjoitusperiodi on Orivedellä 29.6.-3.7.2022. Edustuskuoroa johtaa Paavo Hyökki. Lisätietoja Liiton Miesten toiminnasta osoitteessa www.liitonmiehet.fi

.

4) Toukokuun jäsentarjous: kaikki merkkilaulukirjat 19 euroa/kpl!

Tarjoamme toukokuun jäsentarjouksena jäsenillemme merkkilaulukirjat, mukaan lukien Serenadeja-kokoelma, vain 19 euroa/kpl (Perus- ja Taitomerkkilaulut sekä Serenadeja jäsenille norm. 24 euroa, Mestarimerkkilaulut norm. 28 euroa). Tilaa siis nyt nuotit itsenäiseen treenaamiseen, Oriveden kesäkursseja varten tai päivitä kuoronne nuotisto jo nyt syksyksi!

Tarjoushinnat ovat voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 31.5.2022 mennessä tehtyihin tilauksiin. Yli 20 kpl tilaukseen samaa tuotetta myönnämme vielä -10 % lisäalennuksen! Tilauksen voi tehdä Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppissa 050 375 2248, sähköpostitse toimisto@mieskuoro.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisäämme toimituskulut 6,90 euroa. Tuotteet on myös erikseen sovittaessa mahdollista noutaa toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalta. Teemme kuitenkin osittain etätyötä emmekä ole paikalla päivittäin.

.

5) Luvassa syksyllä: Laulukauden avauskampanja

Avaamme jälleen syksyllä laulukauden yhteisellä kampanjalla, joka kannustaa ja tukee jäsenkuorojamme pitämään jälleen ääntä ja houkuttelemaan uusia laulajia riveihinsä. Kampanjan aikana haluamme kuulla ja jakaa ajatuksianne siitä, miksi mieskuorolaulu tärkeää – voit esimerkiksi pohtia, mitä yhdessä laulaminen merkitsee juuri sinulle. Lisätietoja kampanjasta saat seuraamalla liiton viestintäkanavia kesän ja alkusyksyn aikana.

Jaamme aina mielellämme myös jäsenkuorojen konsertti-ilmoituksia sekä muita sosiaalisen median päivityksiä omissa kanavissamme – voit vinkata kuoronne kuulumisista toimistollemme tai merkitä liiton kanavat suoraan somepäivitykseen Facebookissa @mieskuoroliitto tai Instagramissa @mieskuoro!

VOIT LADATA JÄSENKIRJEEN TULOSTETTAVASSA PDF-MUODOSSA TÄSTÄ