Hyvää alkavaa laulukautta!

Suomen Mieskuoroliiton toimisto palasi tällä viikolla jälleen normaaliarkeen, ja myös jäsenkuorojemme laulukausi käynnistyy näinä päivinä. Monessa kuorossa laulukauden alku näyttää tänä vuonna tavallistakin vilkkaammalta: uusien laulajien houkuttelemiseksi on järjestetty perinteisten pääsykokeiden lisäksi monenlaisia kuorokouluja ja avoimia harjoituksia. Hienoa aktiivisuutta, toivottavasti verkkoihin jää tänä syksynä ennätysmäärä uusia mieskuorolaisia!
Liittomme on julkaissut YouTubessa Valtakunnallisen kuorotiedotteen, ja videon viesti lähimpään mieskuoroon hakeutumisesta on jälleen ajankohtainen. Videon voi katsoa tästä linkistä https://youtu.be/ErJnfnvi8Qo ja sitä saa mieluusti hyödyntää oman kuoron tiedotuskanavissa! Vastaavasti välitämme mielellämme jäsenkuorojemme jäsenhankinta- ja muuta kauden avaukseen liittyvää materiaalia liiton Facebook-sivun kautta, lähetä meille parhaat palat sähköpostilla toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi !
Alkava toimintavuosi näyttää myös täältä liiton toimistosta katsoen aktiiviselta. Ensimmäisenä syksyn tapahtumista vietämme Suomen äänekkäintä Oktoberfestiä Tampereella lauantaina 6.10.2018, toivottavasti nähdään siellä! Syksyllä on myös mahdollisuus liiton mestarimerkin suorittamiseen Espoossa keskiviikkona 31.10.2018. Keväälle suunnittelemme kahta pienempää merkkilaulukoulutusta Kouvolaan ja Seinäjoelle, kokoonnumme Talvipäiville Tuusulaan 8.–10.3.2019 ja valtaamme jälleen mieskuorokursseillamme Joutsenon Opiston kesäkuun lopussa. Uusia nuottijulkaisujakin on suunnitteilla useampia. Ensi vuonna juhlitaan myös suomalaisen mieskuorolaulun 200-vuotista historiaa yhdessä suomenruotsalaisen veljesjärjestömme FSM:n kanssa, tästä hankkeesta on luvassa lisätietoja lähiviikkoina.
Toivotan alkavalle laulukaudelle mitä parhainta menestystä, onnistuneita konsertteja, hienoja elämyksiä ja lämmintä veljeshenkeä. Ollaan yhteydessä!
Aino Herranen
toiminnanjohtaja
Suomen Mieskuoroliitto ry

1) Elokuun jäsentarjous: kaikki nuottijulkaisut -20 %!

Elokuussa tarjoamme uutta laulettavaa mieskuorosyksyyn: kaikki liiton nuottijulkaisut -20 %!
Kaipaatko ehkä Perusmerkkilauluja ja stemmalevyjä kuoron uusille laulajille, uutta ohjelmistoa kvartettikeikoille POP-julkaisujemme muodossa tai ehkäpä Joululauluja II -kokoelmaa tuleviin joulukonsertteihin? Puuttuuko kuoron ohjelmistosta sitsilauluja, johon puutteeseen Juomalauluja II -kokoelmamme voisi auttaa?
Tutustu kaikkiin nuottijulkaisuihimme täällä: https://mieskuoro.fi/tuotteet/ ja kysy tarvittaessa ohjelmistovinkkejä liiton toimistosta!
Alennushinnat ovat voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 2.9.2018 mennessä tehtyihin tilauksiin. Tuotteiden tilaukset Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse 010 8200 236, sähköpostitse mieskuoroliitto@sulasol.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulut 6,90 euroa/tilaus.

2) Suomen äänekkäin Oktoberfest Tampereella 6.10.2018

Kerrankin mieskuorotapahtuma, jossa päästään suoraan asiaan: lauluun, ruokaan, juomaan ja mieskuorohenkiseen seuraan. Suomen äänekkäin Oktoberfest kutsuu kaikki mieskuorolaiset viettämään takuuhauskan illan Tampereelle – tätä et halua jättää väliin! Tapahtuman isäntänä toimii ja illan huonoimmat vitsit kertoo liiton puheenjohtaja Tomi-Pekka Niukkanen ja tunnelmaan sopivat laulut rytmittää taiteellinen johtaja Paavo Hyökki. Tule tapaamaan mieskuoroväkeä ja viihtymään koko kuoron voimin, yksin tai vaikka avecin kanssa! Kaiken lisäksi tuet Oktoberfesteille osallistumalla myös liiton toimintaa. Paikkoja tapahtumaan on rajallinen määrä, joten varmista oma osallistumisesi heti!
MISSÄ: Mieskuoro Laulajien Laulumaja (Takojankatu 1, Tampere)
MILLOIN: la 6.10.2018 klo 18 alkaen
MITÄ MAKSAA: 30 euroa/hlö, sisältäen sisäänpääsyn ja ruoka- ja juomapaketin
ILMOITTAUTUMISET: 16.9.2018 mennessä https://goo.gl/forms/xKvRUryR0PpdliJv2
MAJOITUS: Holiday Inn Tampere Central Station, varaukset tunnuksella “Suomen Mieskuoroliitto” puh. 03 4108 1625, sähköposti hotel@holidayinntampere.fi .
MUKAAN: Juomalauluja II, hammasharja ja puhtaat kalsarit

3) Mestarimerkin suoritusmahdollisuus 31.10.2018 Espoossa

Mahdollisuus Suomen Mieskuoroliiton mestarimerkin suorittamiseen järjestetään Espoossa keskiviikkona 31.10.2018. Tenttitilaisuus on avoin kaikille Suomen Mieskuoroliiton jäsenkuorojen laulajille, jotka hallitsevat mestarimerkkikokonaisuuden laulut suoritusohjeissa esiteltyjen vaatimusten mukaisesti ja ovat aiemmin suorittaneet liiton perus- ja taitomerkin. Tenttiin voivat osallistua myös yksittäiset laulajat.
Tenttiin tulee ilmoittautua liiton toimistoon 8.10.2018 mennessä sähköpostitse toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi tai puhelimitse 010 8200 236. Samalla liiton toimistoon tulee toimittaa myös valinnaisten mestarimerkkitasoisten laulujen nuotit hyväksyttäviksi. Tenttiin osallistujat hyväksytään stemmoittain ilmoittautumisjärjestyksessä; koska tentti suoritetaan kvarteteittain, joissakin stemmoissa voi olla enemmän tilaa kuin toisissa. Tenttipäivän aikataulu, paikka ja suorituskvartetit ilmoitetaan osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä.
Mikäli omassa kuorossasi on suunnitteilla mestarimerkin suoritus isommalla joukolla ja haluatte järjestää oman tenttitilaisuuden, ota hyvissä ajoin yhteyttä liiton toimistoon käytännön järjestelyistä sopimiseksi.

4) Seuraavat Talvipäivät Tuusulassa 8.–10.3.2019

Suomen Mieskuoroliiton seuraavat Talvipäivät järjestetään Tuusulassa 8.-10.3.2019. Tapahtumapaikkana on kokoushotelli Gustavelund Tuusulanjärven rannalla. Tapahtuman sisältö on suunnattu erityisesti mieskuorojen hallintoväelle, kuten puheenjohtajille, sihteereille, rahastonhoitajille ja muille jäsenkuorojen hallitusten jäsenille ja aktiivitoimijoille, mutta myös isommat iskujoukot, kokonaiset mieskuorot sekä avecit ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!
Tapahtuma sisältää lauantaipäivän 9.3.2019 aikana hallintoväen seminaarin, liittokokouksen, mieskuorokonsertin sekä tietysti karonkan. Tapahtumaan kuuluu myös jo perjantaina alkava Liiton Miesten harjoitusperiodi, ja Liiton Miehiä onkin mahdollisuus kuulla Talvipäivien mieskuorokonsertissa. Talvipäivillä voi myös osallistua Liiton Miesten koelauluun. Majoittuminen Gustavelundissa on mahdollista perjantaista sunnuntaihin saakka.
Tapahtuman isäntäkuoroina toimivat Keski-Uudenmaan jäsenkuoromme Järvenpään Mieslaulajat, Keravan Mieslaulajat ja Tuusulan Mieslaulajat. Lisätietoja tapahtuman aikataulusta ja hallintoväen seminaarin sisällöstä on luvassa syyskuussa. Tuolloin julkistetaan myös tapahtuman osallistumismaksut ja avataan ilmoittautuminen. Seuraa Facebook-sivuamme ja vuoden 2019 Talvipäivien tapahtumasivua: www.mieskuoro.fi/talvipaivat2019/