Helsinki, 11.10.2022

Miten voisimme…?

Liitomme hallitus kokoontui muutama viikko sitten suunnitteluviikonloppuun Vierumäelle. Viime kauden suurtapahtumien, Helsinki Male Choir Weekendin ja Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien jälkeen pysähdyttiin rauhassa miettimään liiton strategiaa seuraaville vuosille. Samalla paalutettiin liiton tapahtumakalenteria aina vuoteen 2026 eli seuraavaan, järjestyksessä jo kahdeksanteen Kansainväliseen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailuun saakka.

Pohdimme viikonlopun aikana muun muassa, miten voisimme…
…auttaa kuorojen taiteellista kehitystä?
…turvata mieskuorokulttuurin tulevaisuuden?
…palvella paremmin jäsenistöämme?
…innostaa uusia laulajia liittymään mieskuoroihin?
…olla vahvempi edunvalvoja?
…uudistaa mieskuorotraditiota (vai tarvitseeko?)

Suuria kysymyksiä, joihin ei ole olemassa valmiita tai oikeita vastauksia. Moninaisen jäsenistömme palvelemiseen ei ole olemassa yhtä oikotietä tai edes viisasten kiveä. Erityisesti näin koronahiljaiselon jälkeen kuulemme mielellämme, mitä teille kuuluu ja mitä tarvitsisitte liitolta juuri nyt. Niin puhelinsoitot, sähköpostit, perinteinen posti kuin liiton sometilien merkitseminen oman kuoron julkaisuihin Facebookissa tai Instagramissa pitävät meidät kartalla mieskuorojemme toiminnasta. Myös konserttikutsuihin pyrimme vastaamaan myöntävästi aina kun se on mahdollista!

Konserteista puheen ollen: syksyn merkittävien konserttien yhteydessä on hyvä hetki päivittää myös kuoron jäsenten vuosiruusukkeet kuntoon ja huomioida koronavuosien tukipilarit kuoron riveissä. Liiton vuosiruusukkeiden hintoja tarkistetaan marraskuun alussa ja muiden huomionosoitusten osalta päivitys on luvassa vuodenvaihteessa, eli nyt saatte vielä tuotteet vanhoin, edullisemmin hinnoin vaikkapa joulukonserteissa jaettavaksi.

Erinomaista syksyä ja yleisörikkaita loppuvuoden konsertteja toivottaen,

Aino Herranen
toiminnanjohtaja

1) Lokakuun jäsentarjous: ruusukkeet kuntoon!

Monissa jäsenkuoroissamme konsertoidaan tänä syksynä tavallista isommin juhlavuoden merkeissä. Myös adventin ajan, itsenäisyyspäivän ja joulusesongin konsertteihin valmistaudutaan jo intensiivisesti. Nyt on siis hyvä aika laittaa koko kuoron ruusukkeet kuntoon loppuvuoden konsertteja silmällä pitäen! Tarjoammekin nyt lokakuun loppuun saakka vuosiruusukkeet ilmaisella toimituksella (norm. 6,90 euroa) vanhoilla, vuodesta 2018 saakka voimassa olleilla hinnoilla. 1.11.2022 alkaen tarkistamme ruusukkeiden hintoja vastaamaan nykyisiä hankintakustannuksia. Ruusukekohtainen hinnasto: https://mieskuoro.fi/project/vuosiruusukkeet/ 

Ruusukkeiden vanha hinnasto ja ilmainen toimitus ovat voimassa liiton jäsenkuorojen 3.-31.10.2022 tekemiin anomuksiin. Anomuksen vuosiruusukkeista voi tehdä sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://forms.gle/ijFeBStouEcDscUh7  Tuotteet on myös mahdollista noutaa toimistoltamme Helsingin Kaapelitehtaalta – sovi kuitenkin tällöin noutoajasta etukäteen, sillä teemme osittain etätöitä ja olemme myös viikon 42 kokonaisuudessaan syyslomalla.

2) Tulevaisuusrahaston syksyn hakukierros käynnissä 31.10.2022 saakka

Suomen Mieskuoroliiton Tulevaisuusrahaston syksyn hakukierros on avoinna 31.10.2022 saakka. Tulevaisuusrahasto myöntää sääntöjensä mukaan “apurahoja poikakuorojen ja nuorten miesten kuorojen sekä -lauluyhtyeiden perustamiseksi ja toiminnan tukemiseksi sekä näitä tahoja koskeviin erityishankkeisiin”. Rahastolla tuetaan erityisesti toimintaa, joka tähtää uusien laulajien saamiseen harrastuksen piiriin.

Rahastosta ei tueta jo olemassa olevien poikakuorojen perustoimintaa, vaan ensisijaisesti uusien kuorojen perustamista sekä muita hankkeita ja projekteja. Lisäksi suositaan useamman toimijan yhteistyössä toteuttamaa toimintaa.

Rahastolla on vuosittain kaksi hakuaikaa, lokakuussa ja huhtikuussa. Tukea voi hakea yhdistys tai työryhmä, eivät kuitenkaan yksittäiset henkilöt. Hakijatahon ei tarvitse olla Suomen Mieskuoroliiton jäsen. Sama hakija voi saada vain yhden apurahan vuodessa. Avustusten suuruus on enintään 1 000 euroa/saaja, ja jaettava summa päätetään tapauskohtaisesti tarveharkinnan mukaan.

Tulevaisuusrahastosta on aiemmin myönnetty avustuksia muun muassa poikakuorotapahtuman järjestämiseen, poikien ja nuorten miesten kuorojen ja lauluyhtyeiden perustamiseen, laulajakoulutukseen ja poikakuorojen ulkomaanmatkoihin.

Hakulomake: https://forms.gle/xdYNP7rmhmy1gqY19 
Lisätietoja: www.mieskuoro.fi/tulevaisuusrahasto 

3) Sulasolin liittokokous Lappeenrannassa 12.11.2022 – tule vaikuttamaan koko kuorokentän yhteisiin asioihin!

Kattojärjestömme Sulasol ry:n liittokokous järjestetään lauantaina 12.11.2022 klo 13 Lappeenrannassa Original Sokos Hotel Lappeessa. Kokoukseen on myös mahdollisuus osallistua etänä. 

Kokoukseen tulee ilmoittautua ja valtakirjat toimittaa 28.10.2022 mennessä. Kokouskutsut on lähetetty jäsenyhdistyksille sähköpostitse FloMembers-jäsenrekisterin mukaisiin osoitteisiin. Mikäli yhdistyksellenne ei ole saapunut kokouskutsua, olkaa yhteydessä Sulasolin toimistoon! 

Kannustamme jäsenistöämme osallistumaan kokoukseen mahdollisimman aktiivisesti – tämä on loistava tapa osallistua kuorokentän yhteisistä asioista päättämiseen! Liiton linjauksista kokouksessa käsiteltäviin asioihin tiedotamme tarvittaessa vielä lähempänä liittokokousta.

4) Tapahtumia vuonna 2023

Talvipäivät Hämeenlinnassa 17.–19.3.2023

Seuraavia Suomen Mieskuoroliiton Talvipäiviä vietetään Hämeenlinnassa 100-vuotiaan Hämeenlinnan Mieskuoron vieraana 17.-19.3.2023. Mukana on niin laulullista kuin hallinnollistakin ohjelmaa kokonaisille kuoroille ja hallintoaktiiveille sekä Suomen Mieskuoroliiton liittokokous. 

Lisätietoja sisällöstä ja tapahtuman aikataulusta luvassa syksyn aikana, päivämäärät kannattaa laittaa jo kalenteriin!

Kuva: Hämeenlinnan kaupunki

Suomen Mieskuoroliiton kesäkurssit Orivedellä 28.6.–2.7.2023

Suomen Mieskuoroliiton kesäkurssit valtaavat jälleen Oriveden legendaarisen Kampuksen juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Tammikuussa ensimmäisen levynsä äänittämiseen valmistautuva edustuskuoromme Liiton Miehet pitää harjoitusperiodin konsertteineen Paavo Hyökin johdolla 28.6.–2.7.2023 – seuraa tiedotustamme ja tule kevään 2023 aikana koelauluihin, mikäli mielit mukaan edustusjoukkoomme!

Merkkilaulukurssilla 30.6.-2.7.2023 on puolestaan mahdollisuus liiton merkkikokonaisuuksien opetteluun ja merkkien suorittamiseen liiton musiikkilautakunnan jäsenten johdolla. Kurssien satoa kuullaan myös päätöskonsertissa kurssien päättymispäivänä.

Kurssien hinnat julkistamme ja ilmoittautuminen alkaa vuodenvaihteessa, seuraa tiedotustamme!

5) Liiton toimisto syyslomalla 17.–21.10.2022

Ensi viikolla vietetään eteläisessä Suomessa syyslomaa, ja myös liiton toimisto lomailee ja on suljettuna koko viikon 42 eli 17.–21.10.2022. Tänä aikana saapuneet tilaukset ja huomionosoitusanomukset käsitellään 24.10. alkavalla viikolla, jolloin toimisto palaa jälleen normaaliaikatauluihin.