Helsinki, 20.11.2020

Lämmikettä syksyyn

Onpa mukava aloittaa tämä tervehdys lainaamalla viimeaikojen uutisia korona-rokotteen nopeasta kehityksestä. Se antaa toivoa, että paluu normaaliin lähestyy. Sitä odotellessa kuitenkin elämä jatkuu ja syksy taittuu lopulta talveen ja jouluun. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei se voi tapahtua yhtään liian nopeasti. Tämä, että on koko ajan pimeää, kylmää ja märkää on ainakin minulle raskainta aikaa vuodesta. Onneksi glögiä jo myydään! Lämmikkeeksi vain.

Kovan linjan yhdistysbyrokraatin sydäntä lämmittää myös kunnon kokoustaminen ja sitä onneksi on luvassa tulevana viikonloppuna Sulasolin liittokokouksen merkeissä. Liittokokouksessa käsitellään menneen kahden vuoden ja tulevien kahden vuoden asiat. Suomen Mieskuoroliiton hallitus käsitteli liittokokousasioita kokouksessaan ja erityisellä ilolla tervehdimme nuottikustannustoiminnan suuntaamista vahvemmin jäsenistöä palvelemaan – tulevaisuudessa kustannetaan harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta vain kuoromusiikkia – sekä resurssien lisäämistä viestintään.

Uskomme, että uusi viestintähenkilö on hyvä lisä ja Sulasolin ääni ja viesti kuuluvat tulevaisuudessa jäsenkuoroille paljon paremmin. Mieskuoroliitto peräänkuuluttaa vielä vahvempaa yhteistyötä ja yhdessä tekemistä erikoisliittojen ja Sulasolin välille. Me palvelemme kuitenkin samoja jäseniä, tehdään se siis yhdessä aina kun mahdollista. Kokonaisuudessaan Sulasolin hallituksen valitsemalla linjalla ja esityksillä on Mieskuoroliiton vahva tuki.

Ja kun kerran lämmittävistä asioista puhutaan, niin en voi olla mainitsematta Suomen rakkain mieskuorolaulu -levyä, sillä sen verran klassikkokamaa löytyy kappalelistalta. Nyt erikoistarjouksessa omaksi tai pukin konttiin!

Lämpöä ja voimaa päiviinne,

Antti Ilmavirta
puheenjohtaja

1) Mieskuorojen joulu

Tänä vuonna joulua vietetään monella tavalla poikkeuksellisilla tavoilla. Konsertteja jää toteutumatta tai toteutetaan tavanomaista pienimuotoisempina. Myös perinteinen jouluaaton hartaus Hietaniemen hautausmaalla jää tänä vuonna väliin.

Monen kuoron ohjelmassa on kuitenkin jouluisia tilaisuuksia rajatulle yleisömäärälle tai verkkolähetyksinä. Keräämme näitä tilaisuuksia jälleen tänäkin vuonna liiton verkkosivuille ja jaamme tietoja some-kanavissamme. Lähetä siis joulukonsertin tiedot (paikka, aika, esiintyjät, lipunmyyntitiedot, linkki lisätietoihin ja halutessasi kuva) toimistoomme osoitteella toiminnanjohtaja@mieskuoro.fi, niin lisäämme tiedot listalle!

Mieskuorojen joulua pääset tunnelmoimaan osoitteessa www.mieskuoro.fi/joulu

2) Marraskuun jäsentarjous: Suomen rakkain mieskuorolaulu -levy vain 9,90 euroa/kpl!

Marraskuun jäsentarjouksemme suuntaa ajatukset Helsingin Musiikkitalon komeisiin puitteisiin, joissa vietetään myös ensi huhtikuussa Helsinki Male Choir Weekendiä. Vuoden 2013 Talvipäivillä äänitetyn Suomen rakkain mieskuorolaulu -levyn saat nyt tarjoushintaan vain 9,90 euroa/kpl (norm. 15 euroa/kpl) – tilaa siis tästä vaikka joululahjat hyvissä ajoin koko lähipiirille!

Mukana levyllä ovat kaikkien aikojen rakkaimmat mieskuorolaulut Sibeliuksesta Kuulaan, Madetojasta Palmgreniin ja Rautavaarasta Bergmaniin. Rakkaimpia mieskuorolauluja tulkitsee maamme mieskuorojen parhaimmisto yhdessä ja erikseen, ja levyn huipentaa kaikkien aikojen rakkain suomalainen mieskuorolaulu, Sibeliuksen Finlandia-hymni lähes 1 500 laulajan suurkuoron voimin. Koko levyn sisällön löydät täältä: https://mieskuoro.fi/project/suomen-rakkain-mieskuorolaulu/ Kustakin myydystä levystä ohjataan myös suoraan 1 euro Suomen Mieskuoroliiton Tulevaisuusrahastoon poika- ja nuorten miesten kuorojen hyväksi tehtävään työhön.

Tarjoushinta on voimassa liiton jäsenkuoroille ja niiden laulajille 30.11.2020 mennessä tehtyihin tilauksiin. Yli 20 kpl levytilaukseen myönnämme vielä -10 % lisäalennuksen! Tilauksen voi tehdä Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppissa 050 375 2248, sähköpostitse mieskuoroliitto@sulasol.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisäämme toimituskulut 6,90 euroa. Levyjä on mahdollista myös ostaa toimistoltamme Helsingin Kannelmäestä. Toimistomme on pääsääntöisesti auki arkisin klo 9.30-15, mutta sovi kuitenkin noutoajasta etukäteen, sillä teemme syksyn aikana edelleen osittain etätyötä.

Ensi viikolla on luvassa myös pikatarjouksia Black Weekin merkeissä – seuraa Facebook-sivuamme www.facebook.com/mieskuoroliitto ja hyödynnä tarjoukset!

3) Elämältä kaiken sain -julkaisun ennakkotilausaikaa jatkettu marraskuun loppuun saakka!

Tänä syksynä ilmestyy jälleen uutta nuottimateriaalia mieskuorojen käyttöön. Elämältä kaiken sain eli alaotsikoltaan Mutkattomasti mieskuorolle on helposti lähestyttävä kokonaisuus, joka sisältää nopeasti omaksuttavissa olevia lauluja. Kokoelman sisällön on suunnitellut liittomme musiikkilautakunnan jäsen Mari Sillanpää. Kokoelman julkaisu on viivästynyt suunnitellusta, sillä koronapandemia on aiheuttanut poikkeuksellisia ruuhkia kansainvälisissä musiikkikustantamoissa. Ennakkotilausaikaa alennushintaan on jatkettu viivästymisen vuoksi marraskuun loppuun saakka.

Julkaisun normaalihinta on 9,90 euroa/kpl. Nopean tilaajan etuna ennakkotilaukset 30.11. mennessä -10 % alennuksella ja yli 20 kpl tilauksiin vielä toinen samanmoinen -10 % alennus kaupan päälle! Tilaukset voi tehdä Suomen Mieskuoroliiton toimistoon puhelimitse tai WhatsAppissa 050 375 2248, sähköpostitse mieskuoroliitto@sulasol.fi tai FB-viestillä. Postitse toimitettaviin tilauksiin lisäämme toimituskulut 6,90 euroa.

Kunhan viimeisetkin julkaisuluvat sovituksiin on saatu, julkaisun sisältö päivitetään tälle sivulle: https://mieskuoro.fi/project/elamaltakaikensain/ Jo tilatut tuotteet toimitetaan tilaajille pikimmiten julkaisun ilmestyttyä.

4) Tapahtumia vuonna 2021

Perusmerkkilaulukoulutus vuonna 2021

Koulutusta Suomen Mieskuoroliiton perusmerkkikokonaisuudesta suunnitellaan Mikkeliin vuodelle 2021 kuluvan vuoden lokakuulle kaavaillun koulutuksen peruunnuttua. Uusi ajankohta ilmoitetaan ja ilmoittautuminen avataan uudelleen pikimmiten.

Talvipäivät Seinäjoella 12.–14.2.2021

Suomen Mieskuoroliiton seuraavat Talvipäivät järjestetään Seinäjoella 12.–14.2.2021. Talvipäiville on suunnitteilla monenlaista sisältöä: taitomerkkikoulutus liittomme musiikkilautakunnan varapuheenjohtaja Anneli Julénin johdolla, Liiton Miesten harjoitusperiodi konsertteineen Paavo Hyökin luotsaamana, seminaariohjelmaa liiton hallinnon isännöimänä sekä liittokokous.

Majoitus-, seminaari- ja ruokailupaikkana toimii aivan rautatieaseman vieressä sijaitseva Hotelli Alma ja lauantai-illan mieskuorokonsertti kuullaan Lakeuden Ristissä. Isäntäkuorona toimii Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit. Niin kaikki mieskuorolaiset kuin avecitkin ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Pääosa ohjelmasta sijoittuu lauantaille 13.2.2021, joten mukaan ehtii hyvin vaikka päiväseltäänkin. Tapahtuman valmistelussa seurataan luonnollisesti tarkkaan koronaviruspandemian kehitystä, ja osallistujien turvallisuus on tapahtuman toteutuessa etusijalla. Kutsut liittokokoukseen 14.2.2021 lähetetään käsiteltävine asioineen ja osallistumisohjeineen liiton sääntöjen mukaisesti jäsenyhdistyksille postitse tammikuussa 2021.

Ilmoittautuminen Talvipäiville päättyy 24.1.2021. Talvipäivien osallistumismaksu on 29 euroa/hlö (sis. taitomerkkikoulutuksen tai seminaariohjelman, lauantai-illan mieskuorokonsertin ja liittokokouksen). Ruokailut voi varata erikseen hintaan 16–32/hlö/ruokailu. Lue lisää Talvipäivien sisällöstä ja aikataulusta ja ilmoittaudu mukaan: www.mieskuoro.fi/talvipaivat2021

Helsinki Male Choir Weekend 9.–11.4.2021

Helsinki Male Choir Weekendin valmistelu jatkuu! Toiveenamme ja tavoitteenamme on edelleen kaikkien aikojen mieskuorotapahtuman järjestäminen suunnitellusti huhtikuussa Helsingin Musiikkitalolla. Tiedotamme vielä lisää käytännön järjestelyistä viimeistään tammikussa 2021. Tästä syystä tapahtuman ilmoittautumisaikaa on jatkettu VII Kansainvälisen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun osalta 31.1.2021 saakka ja muun tapahtuman, osallistujapakettien, ruokailujen ja konserttilippujen osalta 28.2.2021 saakka. Toivottavasti nähdään Helsingissä 9.–11.4.2021 – hintatiedot ja osallistujapakettiemme sisällöt löydät nettisivuiltamme www.hmcw2021.fi!

Helsinki Male Choir Weekendin gaalakonsertin 10.4.2021 liput ovat loistava lahja mieskuoromusiikin ystävälle. Konsertissa kuullaan aiemmin päivällä kisatun Madetoja-kilpailun parhaimmistoa, edustuskuoro Liiton Miehiä Paavo Hyökin johdolla sekä rakkaimpia mieskuorolauluja Suomesta, Pohjoismaista ja Baltiasta tapahtuman suurkuoron esittäminä. Yleisölippuja voi ostaa Ticketmasterista käsittelykuluineen hintaan 23/39/80 euroa: www.ticketmaster.fi/event/helsinki-male-choir-weekend-gaalakonsertti-lippuja/272967

Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet, johtaa Paavo Hyökki. Suomalainen mieskuorolaulu 200 vuotta -juhlakonsertti Musiikkitalossa 14.5.2019. Kuva: Essi Vakkila.

Muista myös mahdollisuus oman kuoron varainhankintaan yhdessä liiton kanssa laajentamalla paikallinen yhteistyö HMCW:n myötä valtakunnalliselle tasolle! Jäsenkuoromme saavat puolet kunkin tapahtumalle hankkimansa yhteistyösopimuksen arvosta. Lue lisää täältä: www.mieskuoro.fi/hmcw2021_yritysyhteistyo/

5) Suomen Mieskuoroliiton jäsenille 15 % alennus WellO2-hengitysharjoituslaitteesta

WellO2-hengitysharjoituslaitetta valmistava Hapella Oy:n on liiton yhteistyökumppani. Vastapainehengityslaite on nostettu myös nyt koronapandemian aikana mediassa esiin hyvänä keinona hengityslihaksiston hyvinvointia ylläpitävään hengitysharjoitteluun (esim. Helsingin Sanomat 10.11.2020 www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000007610284.html).

Suomen Mieskuoroliiton jäsenet saavat 15 % alennuksen WellO2-laitteen verkkokaupassa voimassa olevasta hinnasta ja lisäksi yli 10 kappaleen kertatilaukseen yhden laitteen kaupan päälle. Jäsenedun saat, kun hankit laitteen Hapella Oy:n verkkokaupasta shop.wello2.com syöttämällä koodin SMKL2017 Kupongit-kenttään. Samalla tuet Suomen Mieskuoroliiton toimintaa. Lue lisää: www.wello2.com!

 

Jäsenkirje tulostusystävällisessä muodossa (pdf)